Şimdi Ara

90lardan sonra doğanlar için zengin olmanın yolları (13. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
280
Cevap
24
Favori
30.505
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
95 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    ben 30 sene çalışsam yaklaşık kazancım bugünkü maaş ile 1,250,000 TL olacak. Şu anda bu para bende olsa mevcut işimde çalışmama gerek kalmıyor. En azından zaman açısıdnan zengin olurdum :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sana canlı bir örnek vereyim;
    Sen 50 sene sabah akşam zengin olayım çalışırsın. Sonra bi bakmışsın yıllar akıp gitmiş, yaşlı bi amca olmuşsun. Elinde olan tek şey bankada dijital bir sayı.
    3 gün sonrada ölüp gidersin, belki selam bile vermediğin bir mirasçın 50 günde o parayı çatır çatır ezer...
  • ahmetsan01 A kullanıcısına yanıt
    Zaten cocugum benim cektigimi cekmesin diye ugrasicam :)

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • teramycin T kullanıcısına yanıt
    Abi galiba senle yapımız aynı giderleri minumuma çekip çok çalışıyoruz.Hayatımda hiç fiziksel olarak çalışmadan zaten 15 bin lira yaptım,nasıl dersen derslere asıldım pybs kazandim,aldığim parayı hepsini altına çevirdim.Şimdi üni sınavına tekrar hazirlaniyorum 3 gün 70tl yevmiyeli çalışip 4 gün ders çalışıyorum hem bu dahada ders çalışmamı kamçılıyor ayrıca zihinsel yorgunlukla fiziksel yorgunluğu dengeliyor.Ülkemiz her ne kadar boka doğru gitsede sonuçta dünya ileri gidiyor.Olanaklar çok fazla youtube üzerinde binlerce eğitim kanalı var keşke ingilizce bilsem diyorum iyi bir yer tutturduktan sonra üni yazlarında çalışıp dil kurslarına gitmeyi planlıyorum.Kafam geç dank etti ama yinede zaman zamandır.Şuan ilk hedefim iyi bir üni,iyi bir ingilizce,5 yıl çalışıp ara birikiminden sonra yurtdışına kalifeyili bir eleman olarak göçmeyi düşünüyorum,sonuçta herkes emeğinin karşilığını almak,çocuklarına iyi bir gelecek birakmak ister.Ayriyeten hep içimde futbolculukta kalmişti hem maddi imkanlıklardan dolayi hem derslerimin orta olması beni bu yola hiç itmedi ama çocuklarımın sporcu yada sanatçı olmasını umuyorum.

• Aslında ben de onu demek istedim.
    Senin çocuğun de senin gibi düşünecek mi bakalım? çekmeyen bilemez ki. 3 günde yer bitirir.
    Hadi düşündü, o da kendi çocuğu için aynısını yaptı diyelim. O zaman niye yaşıyoruz ki
    Not: Ben de senin gibi düşünen biriyim, şu an bin pişmanım ama ne fayda. Gençlik bitti gitti. Şu an paraları doktorlara saçıyorum sadece...
  • Güzel hikaye hayaller iyi. Sen fakirken nasıl oluyorda 100k 150k birikim yapabiliyorsun. Evde kardeşlerin varken annen iyi bir işte çalışmıyorken. Fakirmişsin kendin diyon ne yiyip ne içiyordunuz bunca yıl kiranız yokmuydu çadırdamı kalıyordunuz elektrik su harcamıyormuydunuz ne ile ısınıyordunuz ne ile iletişim kuruyordunuz bunları dusunerek yazsaydın. Senin gibiler geçim derdi ne bilmeden böyle hikayeler rahat uydurabiliyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: teramycin

Dostum sevkiyat müdürüyüm maaşım 4500 tl faizdeki paramdan aylık 3000e yakın faiz geliyor . Paran ne kadar artarsa kazancın o kadar artıyor buna emin olabilirsin. Ben asgari ücret 1000 tlyken bile hiç asgari ücret almadım . 5 sene felan kuryelik yaptım. 2015te günlük yevmiyem 100 tlydi 10 saate çoğu zaman 14 15 saat çalışıyordum ve aylık elime geçen 4000i buluyordu. Şu an yaşım 26, 6 ay sonra 27 olcak ve ben 11 senedir çalışmış olucam. Ve şöyle ufak bir örnek vereyim dayım 1,5 sene önce 270.000 e ev almıştı o parayla altın alsaydı şu an 590.000 tlsi felan olmuş olacaktı. Herkes yattığı yerden zengin olmanın peşinde para kazanmayı başaranlarada inanmıyorlar :) Tabi bende isterdim 11 sene çalışıp emekli olmayı ama daha bir 15 sene daha çalışmam lazım :)

Alıntıları Göster
    Faizden para kazandığını yazmışsın. Geri kalanını okuma gereği duymadım.

• Arkadaşın dediği csb dir değildir. Ama velakin bazı maddeleri çok doğru.

1) Ben bu işi yapmam demiceksin.
    2) Para az ise 2,3 yada daha fazla ek iş yapıcaksın. Çevreni geniş tutucaksın. Koşturucaksın.

Kendimden örnek veriyim. 3 yıldır evliyim. 2 yaşında oğlum var.
    Şuanda çalıştığım yerden aylık 4000TL maaş + yılda 3 maaş ikramiye + servis + yemek + yazlık kışlık kıyafet veriyor. ( 8 yıldır şirketteyim ) 8-5 çalışıyorum.
    Ev kiram yok ancak çoğu zaman yetmiyor. Peki ben ne yaptım?

1) evlendiğimde gelen altınlarla 39.000 TL clio aldım. 45bin TL sattım. Sonra Megane 3 SW 48Bin TL Aldım. 62bin TL sattım. 59bin TL ağır hasar kayıtlı astra aldım. 65bin TL sattım. 62bin TL mk3 focus aldım 69 binTL sattım.

2) turizmci arkadaşlarım çok, ayda en az 2 tane yurtdışından gelen turistlere istanbul turu yaptırıyorum. (250-300 TL arası günde 8 saat)

3) Tekstil işine girdim.www.sn19.store bir arkadaşımla beraber kurdum.1100 TL harcadık şuana kadar cebimize giren net kar 3500 TL - bunun hikayesi farklı

3,5) 2.5 yıldır aktif olarak kriptopara al satcıyım. Sadece 1200 TL net kar yaptım. Şuanda binance 650 TL var. al sata devam ediyorum.

4) en son arabamı sattım 69.000 3 hafta önce TSPOR hissesi aldım. 3 haftada 6500 TL kazandım. şuanda takip etmeye devam ediyorum.

5) iş yerinden klavye çalan bir abi vardı iki defa onla beraber düğüne gittim ona yardımcı olmak için 200 TL aldım.

uzar gider hiç bir işi yapmaktan utanmam. her işi yaparım. arkadaşla aramdaki tek fark ben inançlı biriyim. Harama uzanmadan şükrederek çalışırım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jackly -- 5 Şubat 2020; 8:38:49 >

• sen onu bunu bırak şimdi

Sana yapılanı sen de yapıyor musun? veya yapacak mısın?
    Tebrik ederim kardeşim azmin başarın daim olsun

• Kardeş zihinsel sorunlarinmi varda herseyi belirterek yazıyorsun

• Bu konunun altında tosun konusu var. Bu tesadüf olamaz. Cevap yeni tosun olmak demekki

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-84347B41A

Çok basit okuma ve bekçi ol
    Şu ülkede yapabileceğin en kötü şey okumaktır sakın ama sakın okuma
    Hele tıp asla okuma
    10 yıllar boyu okursun ve lise mezunu bekçi ile aynı parayı alırsın
    Ne alakası var hocam bende güvenlik olarak çalışıyorum özel bir şirkette 4800 TL alıyorum. Günde 7.5 saat hafta da 1 gün izin yol yemek vesaire. Sigortam brüt ücret üzerinden yatması gerektiği gibi yatar mesailarim 2x olarak ödenir. Lise terk im. Ama okumayı başarmayi çok isterdim seneye 5500 TL de olsa mesleğim güvenlik değişmeyecek. Ama okumuş olsa idim belki bir yere amir müdür yönetici pozisyonu alırdım. Herseyi paraya pula bağlamayın. Biraz da statü önemli. Ben 11 yıldır çalışıyorum aynı yerde. Yeni başlayan mühendis 2.500 alıyor. Ben 5 sene daha çalışsam maaşım 6.5 olsa o adamın maaşı 5 sene de 10 k olur. Mantıklı düşünün milleti yanlış yönlendirmeyin. Ha siz Okudu iseniz diplomanizi yırtın bekçiliğe uğraşın, okumadı iseniz de okuyacak olanları da kötü etkilemeyin. İroni dahi yapsanız bunu gerçek sanacak insanlar var elalem in günahına girmeyin.

• yuzi_35 kullanıcısına yanıt
    Bos adamsin vesselam 2014te 4k kazandigimi yazmisim ama bossun laf anlatamam senin gibilere

• Başarılarının devamını dilerim , cabalamadan olmuyor hicbirsey

• Shangıl S kullanıcısına yanıt
    :)

• Namık ..

• doğuştan şanslı doğmadıysan zengin olmak diye bir şey yoktur, zengin doğmak vardır. (zengin bir aileye damat veya gelin gidersen de olur.)
    bence zenginlik = sağlıklı ve huzurlu bir hayata sahip olup, çalışmak zorunda olmadan dünya turuna çıkıp gününü gün etmektir.

eşşek gibi çalışıp yıllarını para kazanmak için heba edersin, sonra senin yıllarını verdiğin emeğini sen öldükten sonra çatur çutur yerler.
    bizim uzaktan akraba gayrimenkul zengini bi adam vardı, hep daha fazla kazanmak için yıllarını heba etti öldükten sonra serveti (bankada 15 milyon TL civarında nakit ve 40 milyon TL civarında gayrimenkul) kızlarına (dolayısıyla damatlarına) ve oğullarına miras kaldı, zamanında cimrilik edip 3 kuruşun hesabını yapan adamın damatları şimdi 500 binlik arabalara biniyor, milyonluk evlerde oturuyor. doğuştan şanslı doğmadıysan zengin olacağım diye çokta kasmamak lazım, sonra paran olur da sağlığını kaybedersin, o yüzden her şeyin başı sağlık gerisi boş.

• 
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.