Şimdi Ara

92 mm işlemci fanı nereden bulurum?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
366
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • xigmatek marka fanım bozuldu. bunun için kocama bakır bloğu atmak istemyiorum. sadece fanı bulabileceğim bir yer var ım?

• o olmaz kardesim istersen bakir blogu bana yolla ben burda hurdaciya satarim satmak istersen alabilirim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • fana wd40 ile girişeceğim
  • olabilir istersen dene eger okmaz isr ben burdayim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: M4N68T-MV2

xigmatek marka fanım bozuldu. bunun için kocama bakır bloğu atmak istemyiorum. sadece fanı bulabileceğim bir yer var ım?

Yabancı alışveriş sitelerinde bulursun ama kargo yüzünden pahalıya patlar, buradan daha ucuza komple yeni soğutucu alırsın.
    Ayrıca o fanı tamir de edebilirsin, bobin kısmından üstteki plastik mıknatıslı pervane kısmını ayırıp içini temizleyip yeniden yağlayacaksın. Arka kısmında pervane milini
    1-2 adet sekman tutar onları cımbız iğne vb. ince ve sert bir nesne ile sökeceksin sonra pervane yerinden çıkmaya hazır olur. Daha önce yaptığım bir mod projesinde fotolarını çekmiştim alıntılayım.
    Sendeki fanın şekli farklı olabilir tabi ama hepsinin temel mantığı aynı.

quote:

Sekman ve mil kısmı :

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Vain -- 23 Mart 2014; 13:53:30 >

• bu konuda detaylı bir yazınız varsa oradan okuyabilir miyim.
    bence de bir fanı çöpe atmak en saçma şey. bakımı yapılabilmeli bu şeylerin.
  • M4N68T-MV2 M kullanıcısına yanıt
    Kasamı modlarken açtığım konu için fan boyası ve led montajı yaparken çekmiştim fotoları, fan tamiri ile alakalı değil yani
    Ama bir fanı sökmek için yapmanız gerekenler bunlardır. Eğer fanın elektriksel aksamında ve bobin sargılarında problem yoksa muhtemelen
    toz ve kir yüzünden sıkışma yaşanıyordur fanı bu şekilde çıkartarak milini, bobin ortasındaki mil yatağını, pervane kısmının içindeki mıknatısı,
    bobin kısmını(çok hassastır o yüzden ellemeden vakumlarsanız daha iyi olur) en ufak toz-kir kalmayana kadar temizleyip sonra makine yağı ile
    mil yatağını ve bobin üstü pervane mıknatıslarını hafifçe yağlarsanız sorununuzun çözülmesi çok büyük bir ihtimal. Korozyon-paslanma varsa
    wd40 ile bu mil ve yatağını yağlamak daha da mantıklı olur.
    Ama dediğim gibi mekanik bir arızaysa işe yarar bu temizleme olayı, bobin yada devre sorunu ise fan çöp olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Vain -- 24 Mart 2014; 11:53:01 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.