Şimdi Ara

939 mu 940 mı ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
850
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • AMD işlemci almaya karar verdim ama 3200 karar vermeme rağmen iki farklı seçeneği var!
    AMD ATHLON 64 3200 2.0 GHz BOX 940 AM2 SOKET http://www.gold.com.tr/urunozel.asp?ID=26291
    AMD ATHLON 64 3200 2.0GHz BOX 939 64BIT http://www.gold.com.tr/urunozel.asp?ID=14857

Aralarında da 8$ fark var.
    Bunlardan hangisi daha iyi?
    İleride çift çekirdekli işlemciye geçmek istediğimde bunlara uygun anakartlardan hangisi daha geçerli olacak?

Benim bildiğim AM2 çift çekirdekli işlemcilerin de olacağı model ama bilgisayarcı,stokta olmadığı için mi bilmiyorum ama 939 soketliyi öneriyor ısrarla.

• hocam böyle soru sorulur mu tabiki 940 ileriye dönük olarak
  • Aman sakın 939 alama. Ellerinde kalmistir onlarin itelemeye calisiyorlar. Kesinlikle 940 dan şaşma.
  • 940 tabi ki
  • Bana kalsa,
    oyun da oynamadığım üzere Hyper Threading yeterli olacaktı.
    Ama ısrarla belirttiğim 939 soketliyi vermeye çalıştı.

Ancak baktım da,
    940 soketli anakart da bulamadım ?
  • quote:

Orjinalden alıntı: LostGeneration

Aman sakın 939 alama. Ellerinde kalmistir onlarin itelemeye calisiyorlar. Kesinlikle 940 dan şaşma.

saygılar...
    pc-system1
  • yalnız aşağıdaki yazıda da sanki 940 önceki versiyonmuş gibi lanse edilmiş:

"AMD'nin Soket 939'u gerçekte öncelinden çok da farklı değil ve görece kolay kullanım sunuyor. Doğrusu anakart üreticileri de benzer bir tasarım olan Soket 940'tan gelen deneyime zaten sahipler. Tasarım tarzı diğer kart üreticilerinin de Athlon64 pazarına girmesine yarayacak gibi görünüyor. Soket 939 hem yeni Athlon64FX ve hemde Athlon64'ün yeni sürümlerini destekleyecek ve sırasıyla 90nm süreçle üretilmiş daha hızlı ürünler de pazarda boy gösterecek."
    http://www.tomshardware.com.tr/cpu/20040603/

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Bu anakarta 4070 ti olur mu?
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: savatager

yalnız aşağıdaki yazıda da sanki 940 önceki versiyonmuş gibi lanse edilmiş:

"AMD'nin Soket 939'u gerçekte öncelinden çok da farklı değil ve görece kolay kullanım sunuyor. Doğrusu anakart üreticileri de benzer bir tasarım olan Soket 940'tan gelen deneyime zaten sahipler. Tasarım tarzı diğer kart üreticilerinin de Athlon64 pazarına girmesine yarayacak gibi görünüyor. Soket 939 hem yeni Athlon64FX ve hemde Athlon64'ün yeni sürümlerini destekleyecek ve sırasıyla 90nm süreçle üretilmiş daha hızlı ürünler de pazarda boy gösterecek."
    http://www.tomshardware.com.tr/cpu/20040603/
    O Opteron 940'ı. Am2 ile bir ilgisi yok !!

• ok...İkna oldum :)

Peki anakarta gelecek olursak,
    sadece 1 tane bulabildim:
    GIGABYTE GAM51GMS2G S940 VGA6100 DDR2 FSB2000
    http://www.gold.com.tr/urunozel.asp?ID=26256

Bu iyi bir anakart mıdır ki?
    Alternatif bulamadığımı tekrar hatırlatayım,garip geldi zaten bu durum bana!

Bir de,
    Grafik Kartı Slotu PCI Express x16 : 1 adet
    diyor ya;
    herhangi bir PCX ekran kartı değil de,ille yanında 16x yazan yani "PCX 16x" ekran kartı mı takmak lazım buna?

Çok teşekkürler bu arada cevaplarınız/yardımlarınız için...

edit:
    Eski sistemi kullanacağım ve AGP ekran kartımı gözden çıkardım ama 512 mb 400Mhz ram ile 256mb 333 Mhz ram'i birlikte kullanabilmem tercih sebebimdir.Ama elbette ki en azından 512 mb ram'i kullanabilmem gerekir!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi savatager -- 23 Ağustos 2006; 17:55:31 >

• Am2 sisteme geçersen elindeki bellekleri de gözden çıkarmalısın. Elindeki belleklerden 333 Mhz olan kesin Ddr, 400 Mhz olan ise büyük ihtimal Ddr. Am2 sistemde Ddr2 bellek kullanmak zorunlu. Elindeki bellekleri kullanmaya devam etmek istiyorsan o zaman 939 sisteme geçmelisin.
  • Eğer performans açısından soruyorsan ayrı;geleceğe yönelik olma açısından soruyorsan farklı.940;ddr2 kazığını sokması haricinde bariz performans farkı sunmuyor açıkçası;bu bir gerçek..Sinir olduğum ve az güç harcaması harici bir faydasının olduğunu düşünmediğim(yerim yüksek mHzyi cas 5 olunca) DDR2 ram haricinde bir artısı yok am2nin..Yeni platform saçmalığı sadece..Ama parça bulabilmen açısından zamana uyum sağlama bakımından am2 alman daha makul...

Düzeltme:imla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Aytürk -- 23 Ağustos 2006; 18:16:46 >
  • am2 al
  • kesinlike 940 ona uygun bir amakar alacaksan epox mf4 ii bir anakart
  • quote:

Orjinalden alıntı: CyBeRsToRM

kesinlike 940 ona uygun bir amakar alacaksan epox mf4 ii bir anakart
    ben aldım 940 ve epox mf4-ultra.. ekran kartı olmadığından deneyemedim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi seasoul -- 24 Ağustos 2006; 2:27:21 >
  • ileriyi düşünerek AM2.
    Seasoul haklı. nf4 oturmuş bir chipset.
  • amd 3200 2.0 ghz işlemci intelde performans açısından hangi işlemciye denk gelir
  • quote:

Orjinalden alıntı: conan11

amd 3200 2.0 ghz işlemci intelde performans açısından hangi işlemciye denk gelir

Bu soru AMD'nin fabrikaları FAB48 ve FAB49 gibi olmuş. İntelin 47 tane fabrikası var ve amd'nin iki tane açtığı fabrikanın isimleri bunlar. Yorumu size bırakıyorum. AMD'nin bu tavrına bakarsak 3,2 ghz'lik işlemcisine denk gelmesi lazım. Bende 3200 var, daha önce 3,0 2MB L2 HT'li işlemci vardı. Şimdiki 3200 ve epox nf4 ultra ile eski sistemden daha iyi performans aldığım kesin.
  • arkadaslar bence su an am2 ye geçmek için biraz erken.daha adam akıllı anakart yok.anakartlarda sorun varmı yokmu belli değil..zaten ilerde fiyatlarda düşçek bence biraz daha beklemek daha iyi am2 için...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.