Şimdi Ara

93C46 EEPROM programlama

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
9
Cevap
0
Favori
2.959
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar elimdeki bir cihazda 93C46 EEPROM var ve ben bunun içindeki bilgiyi okuyup bir kaç değişiklik yaptıktan sonra tekrar programlamam lazım.Bu konu ile hiç uğraşmadım.Bunun hangi dilde ve nasıl yapılacağı hakkında bilgi verebilirmisiniz?Yani genel anlamda bu EEPROM lar nasıl bir dilde yazılıyor ve nasıl programlanıyor.İlgilenen arkadaşların yardımını bekliyorum.

• google ==> lancos ponyprog
  • bu konuda hiç bilgin yoksa okuduğun hex i asmye çevirdiğini farzedelim nasıl editleyeceksin ??
  • İşte bende bu konuda bilgi olanların yol göstermesini istiyorum.Yani nereden başlayayım?Neler yapmam lazım?Bu konuda bir not vb. döküman konusunda destek istiyorum...Asm dilini biliyorum.Uzun yıllardır pic programı ilede uğraşıyorum.Yani çokta yabancı değilim.
  • İlk önce eeprom un nerede kullanıldıgını bılmek gerek. Aynı ısle bende ugrasıyorum. 93c46 eepromu araba beyınlerınde cıkıyor. Anahatr dataları bu eepromda saklı. Ve ben bu eepromu bı okuyucu ve yazıcı ıle edıtleyebılıyorum...
  • EEprom icinde assembly olarak komut bulunur mu? Yani demek istedigim arabalarda kullaniliyorsa, sadece anahtar koduna sahip olur, bunun disinda disassembly etseniz, komut isleyen bir birim olmadigi icin sadece degisken tanimlamasi mi olur ? Bilmedigim ve merak ettigim icin soruyorum. Uygulamalarda eeprom'u sadece ayarlari saklamak icin kullaniyorum da.. Eger oyleyse, mikrodenetleyiciye baglanarak incelenebilir. Sonucta SPI arabirimi ile baglaniyor..
  • Kardeş ben bilgisayar işiyle ugraşıyorum biraz elektronik bilgim var bazı laptoplarda bios haricince güvenlik için password ve benzeri bilgileri saklama maksatlı eeprom kullanıyolar. Bir atmel 93c46 dan giriş şifresini almam yada sıfırlamam gerekiyo bir sitedee başka seri bir epromun boardda bağlı iken içerisinden yazılımı okumak için bir düzenek ve program gördüm 93c66 için bu tarz birşeye ihtiyacım var yardım edebilirmisin.
  • Merhaba JDM programer ile ICSP out dan bağlayıp okumaya çalışıyorum ama sürekli FF alıyorum
    Bağlantı uçları konusunda yrdımcı olabilirmisiniz. benmi yanlış yapıyorum.
    ICSP Out daki programlama uçları. RB7 RB6 CLR VCC GND
  • Merhaba arkadaşlar,

Bana s93c46 smd eeprom programalyıcısı lazım. Nerden tedarik edebilirim. Bu arada bu parçaların fiyatları aşağı yukarı ne kadardır? Yardımcı olabilirseniz sevinirim.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.