Şimdi Ara

94 doğan'la 1400kmlik yol gidilirmi:D (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
70
Cevap
0
Favori
16.624
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Geçen sene haziran ayında 1 gün içerisinde yer yer 150-160 km hız ile 1.6 tüplü 96 model şahin ile ankaradan istanbula (molasız), istanbula vardıktan 4 saat sonra tekrar ankara'ya(molasız) geldik.
    Ve bu 4 saat içerisindede araba hiç susmadı bir 150 km'de istanbul içerisinde yaptık.
    Yani ortalama 1200 km civarı yol yapıldı.En ufak bir sorun çıkarmadı.Üstelik yol yaptığımız araç pek bakımlı değildi.
    Yanş temiz bir araçsa yapılır.
  • 10 sene önce nasıl gidiliyordu ki?
  • quote:

Orijinalden alıntı: anilxx92

Geçen sene haziran ayında 1 gün içerisinde yer yer 150-160 km hız ile 1.6 tüplü 96 model şahin ile ankaradan istanbula (molasız), istanbula vardıktan 4 saat sonra tekrar ankara'ya(molasız) geldik.
    Ve bu 4 saat içerisindede araba hiç susmadı bir 150 km'de istanbul içerisinde yaptık.
    Yani ortalama 1200 km civarı yol yapıldı.En ufak bir sorun çıkarmadı.Üstelik yol yaptığımız araç pek bakımlı değildi.
    Yanş temiz bir araçsa yapılır.

;İnş yagına bakmışsınızdır
    Ortalama 100 km hızla rada bir yag su kontrolu ile gidilir.Gidilecek yer sıcaksa ufo vantilatör bir de dönüştürücü alın ,alın size klima Kabul ediyorum igrenc bir fikirdi.

• quote:

Orijinalden alıntı: E.S 43

Yola çıkmadan gerekli bakımları yaptırdıktan sonra gönül rahatlığıyla gidebilirsin.

+ sık sık mola vermeyi unutma ve yolun yarısında bir gece dinlen yoksa gidince 1 hafta kendine gelemezsin
  • Birkaç ay önce benzer bir mesafe 2000 Şahin 1.6ie ile teptim.
    Önerilerim:
    Yanınıza yağ alın veya her durduğunuzda yağı kontrol edin, yağ kalmıyor.
    İnce yanak lastikli, düşürülmüş falansa hiç çekilmez kesinlikle önermem, kaburgalarınızla omurganız yer değiştirir.
    Fan müşürüne dikkat edin, biz çıktığımızda motor bir türlü ideal sıcaklığa ulaşmıyordu yanlış müşür takmışlar, malum yaz ayı gerçi bir şey olmaz bu nedenle...
    3000 devir altına düşürmeyin asla.
  • Araç bakımlıysa, şoför eksiğiniz de yoksa gidilir tabii. Zaten bahsettiğiniz güzergahın yolları fena değil sanırım. Hem 1400 km birşey mi? 92 Kartal'la Almanya'ya gitmeye kalkan dayım var benim. Gümrükten almazlar senin arabayı yerli olduğu için diyerek vazgeçirdim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi S.Yalçın -- 25 Temmuz 2010; 3:28:49 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ATTRACTION
    O yolu yeni geldim arabayla..

Hava sıcaklıgı cıddı sıkıntı yaratır hem araç ıcın hemde sızın ıcın..

Varsa baska bir alternatıfınız degerlendırın bence..

siz neyle gitmistiniz??
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mert261994

quote:

Orijinalden alıntı: ATTRACTION
    O yolu yeni geldim arabayla..

Hava sıcaklıgı cıddı sıkıntı yaratır hem araç ıcın hemde sızın ıcın..

Varsa baska bir alternatıfınız degerlendırın bence..

siz neyle gitmistiniz??

Mercedes Cls ile gidip geldim ben gectigimiz ay
  • bende 96 şahinimle 50.000 küsür km sırf uzun yolda (muş- izmir,muş- istanbul,izmir-malatya) yaptım. yolculuklarımın hiçbirinde dinlenmeden gittim ve en ufak bir sorun yaşamadım. adamı yormaz oturma pozisyonu, koltuğu çoğu güncel arabadan iyidir.olumsuz yönleri klima olmadığı için yazın yolculuk sıkıntılı camı açmak zorundasın rüzgar adamın suratına tokat gibi iniyor ve kafa şişiriyor.frenler zayıftır takip mesafeni ayarlaman lazım.yol tutuş çok zayıf virajlara dikkatli girmelisin.burdaki arkadaşlar abartmışlar kullanmadan sallıyorlar. yani demek istediğim eğer aracın düzgün ise yani apaçi arabası ya da ticari çıkması falan değil ise hiç problem etme ben muştan izmire 16- 17 saate giriyordum 1600 km yol, araç ful dolu. gitmez diye birşey yok 83 bg lik araba çok virajlı yollar hariç aracımı 3. vitese aldığımı bilmem.
  • Şu an otobusler o kadar lüksken araba ile gitmek anlamsız geliyor.Ben izmir-afyon arası gidip gelirken üşeniyorum.Otobusler televizyonlu ve çok rahat.Bin git derim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: gurgenli

Şu an otobusler o kadar lüksken araba ile gitmek anlamsız geliyor.Ben izmir-afyon arası gidip gelirken üşeniyorum.Otobusler televizyonlu ve çok rahat.Bin git derim.

• gidilir gidilmesinede yorgunluğu bir hafta da anca çıkar
  • İnsanlar rahata çabuk alışıyor. Neden gidilmesin? Bundan 15-20 sene önce insanlar nasıl gidiyorlardı o yolları, o zamanlar dağan dan , şahin den başka arabamı vardı...

Biz zamanında binlerce km yol yaptık dağan la.Klima mı vardı? Eğer arabanınz bakımlıysa, yolda bırakmayacak durumdaysa gidilir...
  • Gidilir ama dedikleri gibi güneşin batmasıyla birlikte çıkın yola
  • Aracın herhangi bir sorunu yoksa gidilir. Ben 88 taunus gl ile van-balıkesir(1800km) , van-muğla gittim.
  • Gidilmesine gidilir de, sıcak kötü etkileyebilir.
    Alıştık klimalara, açık cam rahatsız eder oldu.
  • biz 98li yıllarda 95 R9 broadway ile giderdik,akrabaya uğrarsak yol 1200kmye çıkardı,k.çı yerden giderdi yükten ama süspansiyonlar rahatsız etmezdi hiç;3000devirde 100le giderkenki motor sesi ve klimasızlığın getirdiği bunaltı hariç iyiydi..cam açınca kafa şişirir ve rakım farklarından kaynaklanan kulak şişmesi,işitmede değişim v.s. olur bu son bahsettiğimin çaresi yok galiba 2006 civicle klima full açık gittim kulaklar yine aynıkulak tıkacı bulundurun yanınızdaağzınızı da sonuna kadar açın zaman zaman

• kuş serisini yıllarca kullandım.kuş serisinin motoru serin havayı sever.yok sıcakta gitcem diyorsan rampalarda motor bayılır.yani ikindinden sonra çıkın yola gece devam edin ertesi gün öğleye varırsınız. tecrübe.
  • klimasız bir arabayla onca yol gitmeyin, vücudunuza yazık etmeyin.
  • 2 yılda 1 defa 8.000 km'den fazla yol yaptık klimasız, hava yastıksız, ABS'siz eski araçlar ile, lastik 165 taban, 13 jant, Opel Rekort ya da Ford Taunus, hatta bir ara Opel Kadett'in İngiliz kırması hatchback Vauxhall Chevette ile de geldik. Silindirin biri bozulmuş, koca yolu 3 silindirle yaptığımız da oldu.

Dişini sıkarsan at arabası ile Edirne'den Hakkari'ye bile gidebilirsin. Doğan-Şahin vb. belki günümüzde demode oldular ama zamanın alternatifi az olan araçlarıydı. Bakımını yaptırdıktan sonra ve camı açar, biraz da olayı eğlenceye vurursan zıplaya oynaya gelebilirsiniz. Yeter ki ara sıra durup kası ve kemiklerinizi oynatın, billur gibi akan sularda yüzünüzü yıkayın, karnınız acıktığında da kendinize 1 saat mola verin.
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.