Şimdi Ara

9440 TL Apple iPhone XS 64 GB Akıllı Telefon, Gümüş (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
69
Cevap
0
Favori
11.071
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Iste biz de bunu diyoruz zaten, kimi ozellikleri icin, kimi hava atmak icin, kimi goruntusunu begeniyordur falandir filandir

Burasi sicak firsatlarin paylasildigi bir yer . "Kisilerin kendi goruslerine gore bir mala hangi fiyatin uygun goruldugunun ve bunun baskalarina empoze edilmesi gerektiginin" tartisildigi bir yer degil, sorun burada

Birisi bir firsat paylasiyor, amac burada piyasa fiyatinin altinda bir alisveris imkanini degerlendirmek .. biri gelip "yok onu almak sacma" , yok "bu para buna verilir mi" , yok "bunu alanlar bilmem ne"

Bunun kime hangi faydasi var ? Ya da buranin amaci bu mu ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • sendomi S kullanıcısına yanıt
    Hala aynı elle tutulabilir bir fikir yok. Bir yerden duymuşsunuz iyi ki "kovalıklık" diye bir kelimeyi. Gösteriş için alan insanları hariç tutarak yazıyorum. iOS işletim sisteminin kullanması basittir. Android gibi karman çorman değildir. iOS, Android gibi Google elinden çıkıp, türlü türlü telefonda kullanılmadığı için işletim sistemine uygun donamımlarla stabil bir şekilde kullanılabilir. iPhone'ların kameraları gayet performanslı bir şekilde kaliteli çekimler yapabilir. App Store'da saçma sapan Google Play'deki gibi uygulamalar olmaz daha düzenlidir. Bir iPhone'u rahatlıkla 4-5 yıl kullanabilirsiniz. MacBook'unuz varsa senkron olarak çok rahat kullanabilirsiniz. Ekosistem olarak Apple çok daha önde. Telefonunuzda bir problem olduğunda başından savan bir servis değil çözüm sağlamaya çalışan bir servis olur karşınızda muhattap bulabilirsiniz. 4-5 yıl iPhone'lar Apple'dan yazılım desteği alırlar. Samsung ve diğerleri gibi 2.yıl unutulup köşeye atılmazlar. İkinci el olarak da satılacağı zaman diğer telefonlar gibi fazla değer kaybetmezler.

Daha saymamı ister misiniz?

• Valla ben 2007 den beri yani iphone 2G seklinde cikan 3G siz ilk modelinden beri her sene iphone u yeniliyorum, periyodik sekilde yurt disina cikan biriyim, donemsel denk gelmeyen zamanlarda da arkadaslarim getirdiler amerikadan, bazen orta dogudan

Telefonu dunya uzerindeki en ucuz nerede ise oradan aliyor ve pasaporta kaydettiriyorum, cok iyi bakiyorum, kutu aksesuarlari ile 1 sene sonra kayitli halde ic piyasaya satiyorum, ve sattigim fiyat bir sonraki yurt disi alacagim iphone un sermayesi oluyor ve cogunlukla da para katmiyorum bile, katiyorsam da bu diger telefonlarda da onune gecemeyecegim kur farki ya da cihaza gelen zam sebebiyle oluyor

Neden aliyorum ? IOS kullanmak istemem bir sebep. Ama cok ozel "vertu vb" telefonlar haric evet ben en pahali oldugu bilinen telefonu kullanmak istiyorum, ama bu telefonu da olabilecek en ucuz fiyata mal ediyorum

Evimde oled B7 var yazin aldigim ve arabam da hatri sayilir bir marka (ferrari filan degil) ... simdi kalkip kimse ben bu tercihlerde bulunuyorum diye , hele konunun sicak firsatlar oldugu bir yerde garip garip kelimeler kullanamaz, kullanan olursa ben de baska yontemle asagilarim .. cunku bunlar bireysel tercihlerdir

Bir baska deyisle , bir insanin sectigi telefonu alma motivasyonu ve sebebi bir baskasinin onu yargilama elestirme hakkini vermez .. anam misin babam misin ,parami senden mi aliyorum , sa na ne ?

• quote:

Orijinalden alıntı: Wadjet

Hala aynı elle tutulabilir bir fikir yok. Bir yerden duymuşsunuz iyi ki "kovalıklık" diye bir kelimeyi. Gösteriş için alan insanları hariç tutarak yazıyorum. iOS işletim sisteminin kullanması basittir. Android gibi karman çorman değildir. iOS, Android gibi Google elinden çıkıp, türlü türlü telefonda kullanılmadığı için işletim sistemine uygun donamımlarla stabil bir şekilde kullanılabilir. iPhone'ların kameraları gayet performanslı bir şekilde kaliteli çekimler yapabilir. App Store'da saçma sapan Google Play'deki gibi uygulamalar olmaz daha düzenlidir. Bir iPhone'u rahatlıkla 4-5 yıl kullanabilirsiniz. MacBook'unuz varsa senkron olarak çok rahat kullanabilirsiniz. Ekosistem olarak Apple çok daha önde. Telefonunuzda bir problem olduğunda başından savan bir servis değil çözüm sağlamaya çalışan bir servis olur karşınızda muhattap bulabilirsiniz. 4-5 yıl iPhone'lar Apple'dan yazılım desteği alırlar. Samsung ve diğerleri gibi 2.yıl unutulup köşeye atılmazlar. İkinci el olarak da satılacağı zaman diğer telefonlar gibi fazla değer kaybetmezler.

Daha saymamı ister misiniz?
    ios kullanımı basit mi sen basit görmemişsinostum al bi meizu telefon bak bakalım ne kadar basit ve gelişmiş bir yazılıma sahip.işletim sistemine uygun telefon mu ne önemi var ki oyun konsolumu donanımdan en iyi verimi almak gibi bir mantalite olsun çokmu önemli,batarya süresi yeterli düzeyde ise sıkıntı yok ee ipponlar batarya konusunda rezalet.valla 4 yıllık meizu m2 note var benden sonrada kızım kullanıyor hala tıkır tıkır,bak kardeşim android'de yazılım güncelleştirmesi olayını o kadar kafana takma bende android one telefon var hep güncelle alıyorda ne oluyor meizu güncelle almaz ama stabilite çok iyidir.macbook ve senkronizasyon neden kullanmak için macbook almak zorundamıyım,kötü yanlarından bahsetsene herhangi bir veriyi telefonuna atamazsın öylece,bir video mesela aldın belayı başına,telefonun yedeğini alsan itunes lazım hadiii al başına belayı,şifre unuttun faturan yok telefon çöp elinde kaldı gibi daha sayalım mı donanımdiyorsun üst düzey oyun bilgisayarı için vereeğin parayı veriyorsun bu doannıma,fayda maliyet hesabı yapıyormusun hiç alırken bu telefonu neyse yaz yaz bitmez alan alsın,son birşey daha arkadaşımda komple iapple ürünleri vardı iphone,macbook,apple tv falan elinde ikinci bir telefonu vardı onu takaslamış huawei ile hoşuna gitti kolaymış acayip güzel bu telefon dedi gitti ne varsa sattı apple ürünlerini acayip memnun şimdi

• Apple in bir cok cihazi, ozellikle de telefonlari cagin gerisinde kaldi, ustelik oppo larda 35 dk da tam sarj ve 20 saate yakin kullanim var, keza samsung, huawei, hatta nokia gibi markalar o segmentte yarisirken iphone 10 saatlerde dolaniyor, bir sonraki versiyonda 5G gelmez ise, turkcell baslatacagini soyluyor, ayni 2G-3G hadisesindeki gibi teknoloji gelmisken cihazlarimiz desteklemiyor olacak, ayni zamanda android in kapasite olarak ios un kat be kat onunde oldugunu da belirtmek gerekir , ustune ustluk android ler root suz, iphone lar jb siz kullanilmaz, android rootlamak bildigim kadariyla mumkun ama iphone da jb li olsa da telefonum, eski jb lerin duzeyinde degisiklige izin vermedigi icin yarim yamalak bir jb diyebiliriz

butun bu eksiklere ragmen 2 kat 3 kat da fiyati fazla .. arti tarafta ise, guzel bir ekran, ios un telefonlara androide oranla daha uygun olmasi ve gorsel butunluk guzellik sayilabilir

Buradaki bazi insanlarin anlamadigi su , kiyafet alirken sadece ortunmek, yemek yerken sadece karin doldurmak, saat-canta-gozluk alirken de sadece gunesten korunmak, parayi koymak ya da zamani ogrenmeyi amaclamiyoruz

aldigimiz her urun, bir cok insan icin ayni zamanda bir semboldur. bunu bu sekilde goren olur gormeyen olur .. insanlarin bunlar sahsi tercihleridir

hepsi bir yana, sicak firsatlar bolumu insanlarin birbirlerinin tercihlerini masaya yatirip elestirdikleri bir mecra degildir

• kaptım 1 adet
  • avrupada amerikada asgari ücretin 5 katına telefon deseler gülerler

turkıyede sıraya girip alıyorlar

bir ingiliz bir amerikalı

hadi geçtim asgari ücretin 1300 euro olduğu en kötü bir finlandiyalı bile maaşının yarısı ile şu telefonu alabilirken

turkıyede 6 aylık maaşını verseler alamayacak milyonlar var şu telefonları

bu arada bir amerikalı şu telefonu çıktığı gibi almıyor yada bir japon

tabi türk parasının değeri kalmadı devlet de vergi ile bir telefon da bana alıcaksın diyor fiyat böyle oluyor
  • jujuuu kullanıcısına yanıt
    ı

• quote:

Orijinalden alıntı: jujuuu

Valla ben 2007 den beri yani iphone 2G seklinde cikan 3G siz ilk modelinden beri her sene iphone u yeniliyorum, periyodik sekilde yurt disina cikan biriyim, donemsel denk gelmeyen zamanlarda da arkadaslarim getirdiler amerikadan, bazen orta dogudan

Telefonu dunya uzerindeki en ucuz nerede ise oradan aliyor ve pasaporta kaydettiriyorum, cok iyi bakiyorum, kutu aksesuarlari ile 1 sene sonra kayitli halde ic piyasaya satiyorum, ve sattigim fiyat bir sonraki yurt disi alacagim iphone un sermayesi oluyor ve cogunlukla da para katmiyorum bile, katiyorsam da bu diger telefonlarda da onune gecemeyecegim kur farki ya da cihaza gelen zam sebebiyle oluyor

Neden aliyorum ? IOS kullanmak istemem bir sebep. Ama cok ozel "vertu vb" telefonlar haric evet ben en pahali oldugu bilinen telefonu kullanmak istiyorum, ama bu telefonu da olabilecek en ucuz fiyata mal ediyorum

Evimde oled B7 var yazin aldigim ve arabam da hatri sayilir bir marka (ferrari filan degil) ... simdi kalkip kimse ben bu tercihlerde bulunuyorum diye , hele konunun sicak firsatlar oldugu bir yerde garip garip kelimeler kullanamaz, kullanan olursa ben de baska yontemle asagilarim .. cunku bunlar bireysel tercihlerdir

Bir baska deyisle , bir insanin sectigi telefonu alma motivasyonu ve sebebi bir baskasinin onu yargilama elestirme hakkini vermez .. anam misin babam misin ,parami senden mi aliyorum , sa na ne ?
    cahalsınız
    ilk çıkan iphone 3g idi ve ilk alanlardanım
    2009 şubatta kyivdeki otrl odamda yatsğın üzerinde duran iphone 3g yi eline alan kız ayna gibi kendine tutup görmeye çalışınca sordum
    bana bu ayna neden simsiyah diye sordu
    ekranı açıp gösterince telefon olduğuna inanmıştı

• CeyKalDa kullanıcısına yanıt
    Ben ilk iphone umu 440 dolar civari bir fiyata amerikadan arkadasimin getirmesi vasitasi ile aldim ve 3G ozelligi yoktu

1 sene sonra 3G ozelligi olani cikti ve evet kasasi anlattigin gibiydi fakat benim ilk aldigim cihazin arkasi metaldi ve zamani da 2007 nin sonlariydi

Not : sadece fiyat konusunda emin degilim cunku o telefonu dik tutan dock denen aparatlardan da almistim , 400+40 mi tutmustu yoksa 500+40 miydi onu hatirlayamiyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jujuuu -- 15 Ağustos 2019; 4:0:26 >
  • rockymarlboro kullanıcısına yanıt
    Şu telefona vereceğim parayı ,dünyanın en kazık fiyatlı arabalarının satıldığı Türkiyede
    Model yükseltmede bile kullanılabilir

Hani arabamı üzerine 9440tl koysam daha modelli arabam olur😭

Araç ford fiesta2014 Dizel 60.000tl eder üzerine 10.000 koysam focus 15.000 koysam jetta 20.000 koysam passat alırdım

Bir telefon beni bir araba kadar idare edemez

Geyik olsun diye yazdım alabilenlere lafım yok

• quote:

Orijinalden alıntı: serdarrrrr

Bu kadar paraları telefon için verenlerin kafasından istiyorum :)
    Bütçeniz el veriyorsa verirsiniz. Her gelir grubu sizinle aynı telefonu mu kullanacak?
  • Ya arkadaş insanların birbirine tahammülü kalmamış, bu forumda da öyle.Ben fırsat görsem de paylaşmam burda öyle bi gurup oluştu ki her paylaşıma çamur yapıştıran.Eskiden bu kadar değildi nerden geldilerse bu saygısız tipler.

Cohannan emek verip paylaşıyor, ilgilenen teşekkür etsin ha gücün yetmiyorsa da buraya yazıp kendini küçültmezsin. Mesela ben eskiden iphone en üst modellerini jailbreak ile kullanırken şimdi hem almaya gücüm yetmiyor(kendimi kasmadan) hem de amiral gemisi androidlerden çok memnunum.Alabilip kullananlara da yerinmiyorum veya hakaret etmiyorum, güle güle kullansınlar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kilo Moana

Bütçeniz el veriyorsa verirsiniz. Her gelir grubu sizinle aynı telefonu mu kullanacak?

Alıntıları Göster
    Bütçem el veriyor çok şükür ama aklım el vermiyor ;)

• quote:

Orijinalden alıntı: serdarrrrr

Bütçem el veriyor çok şükür ama aklım el vermiyor ;)

Alıntıları Göster
    ;) hocam bunu atınca 500 iq oldunuz biz de gerzek mi olduk?

Bütçe olayını çok yanlış anlamışsınız cebinizde 10 bin lira olması 10 bin liralık telefona bütçeniz olduğu anlamına gelmez.

Bütçeniz gerçek manada el verse emin olun aklınız da el verirdi.

• quote:

Orijinalden alıntı: Kilo Moana

;) hocam bunu atınca 500 iq oldunuz biz de gerzek mi olduk?

Bütçe olayını çok yanlış anlamışsınız cebinizde 10 bin lira olması 10 bin liralık telefona bütçeniz olduğu anlamına gelmez.

Bütçeniz gerçek manada el verse emin olun aklınız da el verirdi.

Alıntıları Göster
    Kurduğum cümleden bunu mu anladiniz. Biraz kitap okumalısınız hocam. :)

• Aklim el vermiyor alanlara hakaret degildir. Ben cok kisiyi elestirdim ama bu sekilde bir cumle kurulabilir, o kadar da degil yani

O kisi kendi fikri degerlendirmesinde aklina uygun dusmedigini belirtmis, kulagi tersten gosterip baskalarina laf sokma derdine girmemis

• Mali durumum iyi ama tasarruf moddayım, yoksa kesin gidip iphone XS alırdım. Diğer telefonlar güvenlik anlamında çöp. Iphone pahalı ama hakikaten hep değerli. Ayrıca servisi servis. Bir Evofone değil. İşyerinde arkadaş 2 hafta önce sıfır iphone 6 aldı ve çok memnun. (Bütçemi zorlamamak adına Oneplus 6T aldım ben.) Konuyu açan arkadaşa teşekkür ettim. İnş şu vergiler azalır da telefonları insan gibi fiyatlara alabiliriz.
  • Iphone un cok eksisi var bu baslikta yazdim ama ben de her versiyonu her sene aliyorum, kaybim da olmuyor ya da cok az oluyor

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.