Şimdi Ara

9500pro@9700pro 256bit active bios ve 3dmark2001 (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
92
Cevap
0
Favori
2.279
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar kartı yeni almıştım hemen mod olayına geçtim aidaya baktım sonuç bu oldu yeni sürücü ile performans artışıda olabilir çünkü 13.2 puanın bayağı bir eski sürücü imiş yuh nasıl bi driverla bu kadar puan arttı bende anlamadım ama siz hemen denicek haliniz yok heralde sonra üzülebilirsiniz bende başka bios yükleyince görüntü gittimişti allahtan tam gitmemişti de zar zor dostan eski biosu getirebilmiştim yani işi bilemyenler denemesin bendeki kart zaten shappirenin sizinki his valla 256bit olsada uçtum olmasada al+af açık zaten uçuyorum tüm oyunlarda offff daha allahtan belamımı isteyeyim zaten 4xal+16xaf'yi açınca tüm sitelere bakın 5900pro sonuçlarını alıyor ben bide günlük 345/620de kullanıyorum ohhhh....Hım en önemşi noktayı yazmayı unutuyordum donanimhabere 5 gündür evden giremedim sunucuları çok dandik heralde cafedende anca aramamotorundan girebildim bios evde var nasıl bulduğuma gelince yahoo aramamotoruna shappire 256bit switch bios yazdım bi forumdan indirdim ama benden günah gitti...

• Hocam senin kullandığın bios sanırım trip in yazdığı fixed bios aynı biosu bende kendi 9500pro ma yükledim ram dizilimi I ve his marka ramlerde infeneon 3.3..her farklı rame farklı fixed...bios yüklüosun...benim kartımıda aida 256bit gösterio ama anladığım kadarıyla olay...256bit olması değil biosun o/c potansiyelini hayli arttırması mesela ben şuan... 360/315stabil alıorum ve kartın üzerinde ekstra soğutma ve heatsink ramsink yok...ayrıca windows kartı 9700pro gösterio...bios yüzünden...kullandığın biosu bana yollarsan incelemek isterim...mutlaka.
  • bendede warp11 bios var 9700 pro olarak tanıyor ama 256 bit gostermiyor
  • ya bilader o bir 9500pro nature testlerinden belli neden yırtınıyosun anlamadım valla
  • <blockquote id='quote'><font size='1' face='Verdana, Arial, Helvetica' id='quote'>quote:<hr height='1' noshade id='quote'><i>Originally posted by supergokhan</i>
    <br />ya bilader o bir 9500pro nature testlerinden belli neden yırtınıyosun anlamadım valla
    <hr height='1' noshade id='quote'></blockquote id='quote'></font id='quote'>
    hah işte sonunda birisi çıkıp da doğru bir şey söyledi :)
  • Bende ATI'nin kendi referans 9500PRO ekran kartı var. (3.3ns Infineon ram) Aynı şekilde XP ekran kartını 9700 PRO olarak görüyor. Rivatunerda ise veriyolu 128bit olarak görünüyor. Zaten hardware olarak 256 bit yapabilmen imkansız. Ancak 9500 NP'lerde yanılmıyorsam lehimleme yolu ile 128 bit, 256 bite çıkarılıyordu. Bu metod Chip dergisinin bir sayısında anlatılmıştı. 9500PRO'da ise bu bildiğim kadarıyla yapılamıyor. Crack bios ise sadece daha yüksek frekans değerlerine ulaşabilmeyi sağlıyor.
  • Öff hep aynı şeyler ya,konuşup konuşup birşeyler yapmış havasına girip hiçbirşey yapmamış olmak...Bi direniştirki gidiyor bide...
  • 9500pro@9700pro diye bişi <u>yok</u>. Yanlışı topic başlığından belli bir konu.
  • ulan supergokhan ile nerser herşeyi bilen adamlar hem nature testine bak diyorsun hem sonuçlar hemen hemen aynı bak sen gerçek 9700pro'n ile 403/351 2605mhz 216fsb lik işlemcin ile 3dmark2003 naturede de 36fps almışssın ben 9500pro 2100 mhz ile 205 fsb ile 31fps almışım körmüsün imazama bak kendi imzanada bakmayı ihmal etme 2600mhzde ben 40fps alırdım helede gpu'm 400 olsa kör POl-E de ne güzel yorum yapmış maşallah... Arkadaşlar biosu aratıcam bulursam burda linki veririm eve gidince foruma giremiyorum nasıl olacak bende bilemiyorum ama inşallah bulurum. Bugün adam gibi benc alıcam sonucu arbiterlerin sitesinde verebilirim.
    Dur biraz daha seviyenize ineyim ohhhhhh aidam benim 256bit yaptım kıskanında patlayın nature 36fps benim ki 31fps ohhhhh ohhhhhh
    Gabriel burda gerçekten işi bilen sensin atmasyon yazmıyorsun dediğin %80 doğru galiba.
    Neyse yine ciddileşelim arkadaşlar gpu voltmod olmadan 390 kadar dayanabiliyor yani O/c yapınca kilitlenmiyor fakat bir süre sonra görüntüler bozuluyor yani ısınma problemi şuana kadıköyde cafedeyim ncs den nitrojeni ödünç istedima ama vermediler :) volcano11 aldım taksam dirençler engel olurmu denemedim bu arad 15.8k 3dmark 2001 aldım ama publish hatası verdi adi 3dmark2001.
    Bu arada o/c programım powestrip. he yine tekrar bu arada siz kendi ağzınızla söylediğiniz nature sonucunu üzerine bi soğuk su içersiniz artık karda yağıyor yarasın beyler.

• Durum komik mi vahim mi karar veremedim [xx(]
    İstediğin biosun yükle 9500pro 256 bit olmaz dedik, fiziksel durum var dedik dinletemedik. Hala aida'da 256 bit yazıyor ama diyor. Neyse bence kendi haline bırakalım.
  • sonuç ortada abidin ''ulan supergokhan ile nerser herşeyi bilen adamlar hem nature testine bak diyorsun hem sonuçlar hemen hemen aynı bak sen gerçek 9700pro'n ile 403/351 2605mhz 216fsb lik işlemcin ile 3dmark2003 naturede de 36fps almışssın ben 9500pro 2100 mhz ile 205 fsb ile 31fps almışım körmüsün imazama bak kendi imzanada bakmayı ihmal etme 2600mhzde ben 40fps alırdım helede gpu'm 400 olsa''
    Kıskananlar çatlasın kıskananlar çatlasın.
  • arkadaşlar biosu isteyenler beni bu icq numaramac 179429235 mesaj atsınlar benim bu siteye evden girmem söz konusu değil icq'ya mailllerini muhakkak yazsınlar tabi nickinide. umarım dostan flashlamasını biliyorsunuzdur benim tam aklımda değil ama eve gidince icq dan onuda veririm atiflash -u 0 -f olması lazıma ama bide yedekleme için komut var onu flashlamdan önce muhakkak yapmanız lazım Örnek c:\Atiflash ''burdaki''.bin komutu unutuum icq da veririm sonra flash komutu atiflash u 0 -f xx.bin
    ama muhakkak eski biosonuzu yedekleyin ve başlangıç disketinden ezbere yapabilecek şekilde yapın mesala sorun oldu başlangıç disketini takın cd romsuz başlat sonra biosun yerini belirtin A:/cd c:
    c:/cd flash C:/flash atiflash -u o -f xx(eski bios adı).bin ezbere yapabilmeniz lazım çünkü görüntü bozulursa bu şekilde düzeltebilmeniz lazım not:örnekteki flash klasörünün içinde elbette flash dosyası olması lazım.

• cadde...icq na ulaşcam şimdi bakim kullandığımız bioslar arasında ne fark var...bu arada kart 390a olmasada benim kart 375e vuruo ama sıcaklık yüzünden gidio bi 10 dakka sonra o yüzden stabil 360da kullanabiliorum ramlerde 320 görüo ama yine sıcaklık yüzünden 310 kullanıorum ama 315 görüo 310 kullanmamın nedeni biostaki saat çarpanının yüksek olması ne hikmetse..365/317 de 3d mark alabildim bariz 800 daha fazla puan verdi 360/310 dan...ilginç...ramlerin checkpoint noktası 315 herhalde...

Bu arada imzamdaki sistemle...aynen belirtilen hızlar ve ayarlarla 15.2k 3dmark01 aldım normal mi?iyi mi?kötü mü?
  • cadde..sölemeyi unuttum kullandığın kartın markasını ve ramlerini ns leri ile birlikte sölersen sevinirim..
  • 40 fps alamazsın natureda saçma sapan konusma cadde.9500pro o kart.kötü bir kart değil.ama kabul et bunu.benim 9700pro ona bakarsan car chase high da ramler 3-3-2-2 217 fsb de 2600mhz de 86 fps yapıyor.benim bilgisayarda bi sorun var ramlerde sanırım ama çözemedim.orasını geçiyorum ama nature testinde 40 FPS ALAMAZSIN BU KADAR BASİT O BİR 9500PRO ÜSTÜNE GİTME O KARTIN DAHA FAZLA 9700PRO OLAMAZ.
  • senin kartının 9700pro olup olmaması bana bi yarar mı sağlıcak ki savunayım.sadece acık ve net olan gerçekleri söylüyorum.güzel overclock olan bir 9500pron var
  • Benim 9500pro 410/700 MHz'de bile 110 fps civarı nature skoru alıyor. Kartın belli bir limiti var netekim. interyasin senin bench sonuçların da <u>tipik</u> 9500pro skorları, isterse yerde gökte 256bit yazsın.
  • supergokhan 40 fps le neyi kastettin nature da?herkes 90 civarı alıyor 9500pro ylada o yüzden soruyom?acaba 4xaa+8xaf yimi kastedion?
  • PoL--E kartın manyak değerlere ulaşmış...kartının markası ramlerin markası seri numarası ve ns si...ayrıca v-mod yaptıysan detayları ve kullandığın bios u sölermisin bi zahmet?çok deli hızlara ulaşmışın...ramsink heatsink... icq um 32337464 icq dan veya burdan anlatırsan çok sevinirim.
  • Gabriel: 2003 Mayısta modlamıştım, kaynakları da şu anda çıkarmam mümkün değil. Foruma o tarihlerde ayrıntı yazmışımdır herhalde. Yanlış hatırlamıyorsam nature hariç 420-430 MHz gpu hızlarında 3DMark bitiriyordu da, ramler sinksiz dandini idi, o yüzden gpu artışı 410 üzerinde toplam skora efektif bir artış getirmiyordu.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.