Şimdi Ara

95m2 2+1 ev için full ses izolasyonu düşünüyorum? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
105
Cevap
4
Favori
6.642
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
36 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • bende bugün sesten dolayı şikayet aldım. en üst katta oturuyorum. altta kimse yok hazır yan dairedekilerde köye gitmişken ses sisteminin sesini biraz açıyım dedim iki kat aşağıdan şikayet geldi çok şaşırdım. filmde arada gelen efekt sesleri iki kat aşağıyı rahatsız ediyorsa sorun benden çok müteahhitte galiba. inşaat mühendisi arkadaşın yazısını okuyunca hayal kırıklığına uğradım.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • boşuna yatırım yapma beygir zıpladı mı ses yine gelir bir şey değişmez.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapmayın, kimseyi rahatsız etmeyin, insan olun medeni olum ahlâklı olun.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Arkadaşlar sorunlarınız neredeyse %50’nin belki de daha fazlasının yaşadığı sorunlar. O sesler sizi bir kez rahatsız ettiyse hep edecek. Naparsanız yapın alışabileceğinizi sanmıyorum.

Uyarılarınız da işe yaramayacak.

Bende ileri derecede misofonya (özetle bazı seslere aşırı hassasiyet) var.

Kol saatimi çekmeceye koyarım, masa/duvar saati sesine dayanamam. Uyuyacağım zaman ya kapalı dolaba koyarım ya da pilini çıkarırım.

O nedenle yaşadıklarınızı tamamen anlıyorum.

Sizler komşudan şikayetçisiniz, bense kendimi bildim bileli ev halkından (anne,baba, ablalarım) şikayetçiyim.

Evde kullandığım en çok kelimeler “biraz sessiz, bağırmayın, daha kısık sesle, bağırmayın biri rahatsız olacak” gibi gibi şeyler.

Ablalarımın sesi biraz gür. Kasıtlı yapmıyorlar ama balkonda falan özellikle yazın baya coşuyorlar. Onlar balkondayken ben evin diğer ucundaki odamda uyuyamıyorum öyle söyliyim.
    (Ha çok şükür ilginç bir şekilde bu güne kadar hiç kimseden hiç bir şikayet almadık. Çok nadir 10 küsür senede 1-2 kez balkonda ve saat çok geçken dışardan biraz sessiz olur musunuz uyarısı geldi.)

Demek istediğim ben aile bireyi olarak etki edemiyorken dışardan birinin söylediği ne kadar etki eder bilemiyorum.

O nedenle kimseyle kavga dövüşlü olmayın. Dayanamıyorsanız gitmeye bakın.

Edit: Evet kültür falan diyoruz ama olay sadece o değil. Kimi insanlar daha gür sesli veya daha heyecanlı. Yani asıl mesele karakter meselesi.
    Otobüste, uçakta bağırarak konuşanı da var bunların.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sing_a_song -- 5 Nisan 2020; 4:39:49 >

• Sing_a_song kullanıcısına yanıt
    Keşke teknolojş gelişse parmağımızı şıklatsak bütün sesler mute olsa.

• quote:

Orijinalden alıntı: tasko92

Yapmayın, kimseyi rahatsız etmeyin, insan olun medeni olum ahlâklı olun.
    umursamadan davrandığımı kim söyledi? sadece sesin oraya kadar gideceğini düşünmediğimi yazdım. hem senden mi öğrenecem nasıl davranılacağını? saçma sapan cümleler kurup ahlak dersi verecene önce ne yazdığına bi bak kendin öyle davranmayı öğren. iyi oluyo sabaha kadar tepinsinler kafanda

• quote:

Keşke teknolojş gelişse parmağımızı şıklatsak bütün sesler mute olsa.
    Keşke hocam. 32 yalındayım bu huyum hiç değişmedi.

Askerde de kulak tıkacı ve göz bandı kullanmaya alışmıştım.

Dönünce de ara sıra kullanıyordum. Bir akşam evde misafir var çok ses var diye kulak tıkacı takmıştım. (Misafir dediğim de evli ablalarım ) Tıkacın en ucundaki parça koptu kulağımın içinde kaldı. Gece gece 2-3 hastane gezmiştik çıkarmak için

• quote:

Orijinalden alıntı: Zendo

umursamadan davrandığımı kim söyledi? sadece sesin oraya kadar gideceğini düşünmediğimi yazdım. hem senden mi öğrenecem nasıl davranılacağını? saçma sapan cümleler kurup ahlak dersi verecene önce ne yazdığına bi bak kendin öyle davranmayı öğren. iyi oluyo sabaha kadar tepinsinler kafanda

Alıntıları Göster

Benimde içine kaçtı bir ara cımbızla çekip aldım zara değmeden çok şükür :) şuan m3 1100 kullanıyorum kafam rahat.

• quote:

Benimde içine kaçtı bir ara cımbızla çekip aldım zara değmeden çok şükür :) şuan m3 1100 kullanıyorum kafam rahat.
    Geçmiş olsun :D
    Ablam ilk başta cımbızla denedi ama daha ileri gider gibi oldu dedi kalkıp hastaneye gittik. Doktor da cımbız benzeri aletle aldı 250 TL verdik... (çevredeki devlet hastanesi ve bir özel hastane acilinde doktor yoktu, başka bir özel hastaneye gitmiştik)

• maalesef bu herkese uymuyor
  • Aléister Crowley kullanıcısına yanıt
    Bunu anlamak zor ama yan duvarlara vurun. Eğer vurdukça boşluk hissi veriyorsa tek tuğla ve iş görmez. Ama doluluk hissi veriyorsa iyidir.
    Ama tavsiyem boş dairede biraz vakit geçirin. Tüm kapıları camları kapatın ve odalarda oturun sesler dinleyin.
    Asansör sesini dinleyin mesela.
    Yetkiliye daireyi ayıran duvar kaç tuğladan yapıldı deyin.
    Tabana kaç cm kalınlığında şap döküldü deyin.

• maşallah hocam il ilçe neresi? Benim ki etmez okadar 270 ancak.Edirne de erasta avm merkez de.

Evet öyle maalesef içinde huzurla oturamadıktan sonra anlamı kalmıyor.Hayırlısı diyeyim hocam.

• iyoki kullanıcısına yanıt
    Allah sabır versin hocam ev sizin anladığım?

2 seçenek var anlaşıp parke altı yalıtım olacak yukarıda attım malzemeleri.

izin vermezse alttan yalıtım yapılacak , aynı mantoloma şeklinde dübel atılacak altına asma tavan yapılacak.Yapılırken yoksa led barı ,ışık havuzu yapılabilir birlikte.

bence anlattığınız kadar da basit değil hocam ,ben eşimi bile uyarıyorum gece geç yatarsak yavaş altta kız var vs.Zaten kimse gündüz saatlerinde şikayetçi değil önemli olan.

gece 11 .00 den itibaren yüksek sesle konuşmama, ayaklarını vurarak yürümeme, tv sesini kısma vs.

bir anne baba çocuğuna da nasıl davranması gerektiğini bilecek ,hoplayma zıplama diyemiyorsa ile ileride vay o anne babanın haline...

ayrıca kimse binlerde para harcayıp emek verdiği evinin düzenini bozmak zorunda değil.

• kat arası asmolenli (köpük)evler iyi ses yalıtımı yapıyor diyorlar ama onlarda da kiriş olmadığı için depremde kötü etki gösteriyor diyorlar.Geçen bacanağa gittik onun evde toki asmolen li üstteki ne konuşuyor takır takır duyuluyor anlaşılıyor .
    Bence arkadaş sıfır alıyordan asma tavan yaptır , aşağıdan ses gelirse çözmek kolay ama yukarıdan zor.Ben alırken bu muhabbet ten üst kat aldım şansıma evin yarısında çatı katı çıktı.

• oturma alanı baya küçülüyor bunu yapınca. kesin çözüm kaba kuvvet fakat aile olunca olmuyor malesef. böyle şeyleri uygulayabilmek için tek yaşamak lazımki kendi aile bireylerin zarar görmesin.

.
    Standart İzolasyonyoutube
    Ses yalıtımı nasıl olmalı?
    https://www.youtube.com/watch?v=qEKyQKUzzVM

• quote:

Orijinalden alıntı: meeb

maşallah hocam il ilçe neresi? Benim ki etmez okadar 270 ancak.Edirne de erasta avm merkez de.

Evet öyle maalesef içinde huzurla oturamadıktan sonra anlamı kalmıyor.Hayırlısı diyeyim hocam.
    Diyarbakır Kayapınar hocam.

• suicide sheep S kullanıcısına yanıt
    Bunu yeni gördüm ama maliyetlidir bu ayrıca çok uğraşmalı.Benim bulduğum sert ses bariyeri+mantar şilte en etkili en ekonomik çözüm diyorlar .Az geride paylaşmıştım.

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.