Şimdi Ara

95m2 2+1 ev için full ses izolasyonu düşünüyorum? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
105
Cevap
4
Favori
6.642
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
36 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Her iş merkezde diye bir şey yok. Kırsal kesimde az maaş alırsın ama şehirde aldığın ürünlerin masrafını rahatça çıkarırsın. Daha ucuz bir yere geçersin yer alırsın ucuza oraya dikersin evi.
    İnsanlar merkezi sosyal aktivitesi için seçiyor. Ama para kırsal kesimde kazanılır şehir merkezinde harcanır. Bu kuralı hayatınıza koyabilirseniz prefabrik evi de dikersiniz. Ama 5 sene 10 sene sonra..
    Şimdi 300 bin verdiğin daireleri görüyoruz. Taa 10.kat bilmem ne yöne bakıyor falan. Burada büyüyen çocuklar kırsalda büyüyen çocuklara göre daha pasif oluyor. Çocuk 10.kattan yere inemiyor korkudan, inse bile oyun oynayacağı bir avuç toprak var. Ama kırsalda öyle değil. Tek kat yapacaksın her tarafın yemyeşil çık gez. Bizim millete bunu yapmak zor geliyor. Hemen daire alalım derdiler. Olmaz.Kendi evini kendin yaparsan o ev senin olur. Yoksa yüzlerce kişinin olduğu binada yaşayıp gidersin.

• Türkiyede daha medeni yerler var oraya taşınabilirsin...

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bende köyde büyümüş hatta 1 sene öncesine kadar köyde yaşamış bir insandım, köyün sakinliğine sessizliğine fena alıştık. Şimdi özlüyorum ama yakıt kaybım çoktu, ayda 600-700tl sadece yakıta veriyordum iş için, onuda geçtim sivil gezme dolaşma desen 900 ü buluyordu yakıt. Ama o günleri özledim

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • insan doğasına aykırı apartman denen ucubelerde yaşamak zorunda kalıyoruz sonuçları bunlar işte. bu durumlara sadece ÇOCUK gürültüsüne katlanıyorum. üst katta çocuklar var koşturuyorlar. buna yapılabilecek birşey yok empati kuruyorum. ama yüksek ses, televizyon, hanzoluk falan asla tahammül edemem.
  • Aslında devletin bu konu ile ilgili önemli yaptırımlar getirip uygulaması lazım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tasko92 -- 4 Nisan 2020; 21:34:41 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • ahh hocam ahh sendeki dert bende de var.

Hele geçen sene üstte öğrenciler vardı ne kavgalar ettim en son çocuk abi sana göre yaşamak zorunda değiliz ben para veriyorum buraya bina ses geçiyorsa git müteahhit le kavga et demişti.😲

Neyse bu sene öğrenciler değiştide dilimi ısırayım bunlar çok daha sakin çocuklar.Aslında tek avantajım rvin yarısının üstünde teras olması, dezavantaj ım yatak odamın üstünde onların oturma odası olması.Ama bu sene yatak odamızın üstünde kalan çocuk pek gelmiyor eve.

Neyse ev sahibinle muhabbet im var beni kırmaz.Şu işler ,virüs belası bitsin yaza evi boşattıklarında parke altı yalıtım yapacağım.Çok firma ile görüştüm 30 m2 kadarı 1000 1500 tl tutacak gibi ,döşemeyi kendim yapacağım, parkeler kaldırıp malzemeleri serip tekrar döşeyeceğim.Çok firma ile görüştüm hepsi en az %70 80 verim alır fayda sağlarsın dedi ki iş yerlerinde uygulanan bir çözümmüş.Malzeleri atayım.

SES YALITIM BARİYERİ ÇİFT TARAFLI KEÇELİ (EBAT 100X100) 2,5 MM 40,00 TL yerine 32,00 TL
    urun.n11.com
    Ses Yalıtım Bariyeri Çift Taraflı Keçeli (ebat 100x100) 2,5 Mm - n11.com
    https://urun.n11.com/studyo-ve-sahne-ekipmanlari/ses-yalitim-bariyeri-cift-tarafli-keceli-ebat-100x100-25-mm-P387752144

n11.com'dan Penguen Mantar Şilte (125x160) 5mm 2 m2 Rulo Mantar (2 Metrekare) seçtim! Alışverişin Uğurlu Adresi'nde fiyatlar harika!
    urun.n11.com
    Penguen Mantar Şilte (125x160) 5mm 2 M2 Rulo Mantar (2 Metrekare) - n11.com
    https://urun.n11.com/mantar-pano/penguen-mantar-silte-125x160-5mm-2-m2-rulo-mantar-2-metrekare-P235548295

n11.com'dan POLİETİLEN 5 MM ISI VE SES YALITIM LEVHASI (5 MT) seçtim! Alışverişin Uğurlu Adresi'nde fiyatlar harika!
    urun.n11.com
    Polietilen 5 Mm Isı Ve Ses Yalıtım Levhası (5 Mt) - n11.com
    https://urun.n11.com/insaat-malzemeleri/polietilen-5-mm-isi-ve-ses-yalitim-levhasi-5-mt-P167544673

n11.com'dan FOLYOLU POLİETİLEN ŞİLTE 3 MM KALINLIK 50 M2 RULO .PARKE ALTI !!! seçtim! Alışverişin Uğurlu Adresi'nde fiyatlar harika!
    urun.n11.com
    Folyolu Polietilen Şilte 3 Mm Kalınlık 50 M2 Rulo .parke Altı !!! - n11.com
    https://urun.n11.com/insaat-malzemeleri/folyolu-polietilen-silte-3-mm-kalinlik-50-m2-rulo-parke-alti-P403153308

ses bariyeri tek başına fayda sağlıyor ancak, özellik le mantar şilte yürüme sesi engelleyici özellği ile tavsiye ediliyor.Ben ses bariyeri ve mantar şilte yapacağım.

polietilen şilte veya xps köpük ilave si arasında kararsısım henüz.Şimdilik yatak odası üstüne yapacağım.Fayda görürsem yapabileğim kalan tek oda çocuk odası üstüne de yapacağım Yatak odası yanında kalıyor diye. Bunun dışında diğer yerlerde laminat olmadığı için yaptırma şansım yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi meeb -- 4 Nisan 2020; 22:56:43 >

• Ortak duvarsa daha kolay ses izalasyon malzemesi yapıştırıp üzerine ince sıva çekiliyor.Yapılırken ihtiyaç varsa tv asmak için veya klima boruları için ankastre tesisat çekilebilir, niş, led barı gibi uygulamalar hatta dekoratif sıva bile yapılabilir.

Canlı Sıva/İpek Sıva/Dekoratif Sıva Ses ve Isı Yalıtımı 59,00 TL yerine 49,90 TL
    urun.n11.com
    Canlı Sıva/ipek Sıva/dekoratif Sıva Ses Ve Isı Yalıtımı - n11.com
    https://urun.n11.com/ic-cephe-boyalari/canli-sivaipek-sivadekoratif-siva-ses-ve-isi-yalitimi-P336787128

Canlı sıva | İpek Sıva | Dekoratif sıva | Eco-07 Mix Gri 70,60 TL yerine 34,50 TL
    urun.n11.com
    Canlı Sıva | İpek Sıva | Dekoratif Sıva | Eco-07 Mix Gri - n11.com
    https://urun.n11.com/duvar-kaplama/canli-siva-ipek-siva-dekoratif-siva-eco-07-mix-gri-P276396269

bu sıvalarda ilave ses izalasyonu sağlıyor.

• Bu sorunlar cahil insanlardan kaynaklanıyor.Cahil ve paralılar eğitilemez ve topluma hep böyle sorun olurlar.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • "tahsil cehaleti alır eşeklik baki kalır"

ne güzel demişler oysaki.Bana kalsa belirli bir süzgeçten geçmeyen insanların apartmanda oturması yasaklanmalı.Tek kriter eğitim, tahsil durumu olmamalı.Gezmiş,görmüş olmak, ahlak kurallarına bağımlılık gibi eğitimden önemli kriterler de var.

• quote:

Orijinalden alıntı: meeb

"tahsil cehaleti alır eşeklik baki kalır"

ne güzel demişler oysaki.Bana kalsa belirli bir süzgeçten geçmeyen insanların apartmanda oturması yasaklanmalı.Tek kriter eğitim, tahsil durumu olmamalı.Gezmiş,görmüş olmak, ahlak kurallarına bağımlılık gibi eğitimden önemli kriterler de var.
    Kesinlikle hocam benim de yan komşum bağırıp çağırarak konuşuyorlar.Gidip konuşamıyorum çünkü kültürsüz,cahil insanlardır.Ağızları hayli bozuk yeni evli ciftlerdir.

• quote:

Orijinalden alıntı: darknes1905

Bu durumdan çok kişi şikayetçi malesef. Ama polisin de pek bir çözüm yolu olacağını düşünmüyorum, yine de denemekte fayda var tabi. Çözüm olarak önerebileceğim tek şey çivi çiviyi söker mantığı güzel bir ses sistemi alın, ses yaptıkları vakit alt kattan güzelce hoplatın onları, kapınıza geleceklerdir muhtemelen siz de onların yaptığı şekilde umursamayın. Bir süre sonra eğitileceklerdir, böyle tiplere insancıl yaklaşılmıyor malesef.
    Bunu uygulayan üst komşusundan rahatsız olan bir komşumuz var, 10 sene oldu hala sonuç yok. Biri tepeden bam güm gürültü yapıyor,
    öteki alttan müziği açıyor bu sefer tüm apartmanın kafasını şişiriyorlar.

Ev alma komşu al diye boşuna denmiyor, şehir kültüründen yoksun cahil insanlar komşu olarak gelirse yapabileceğiniz tek şey o apartmandan taşınmak,
    polis de çağırsanız bir süre sonra yine devam ederler ki ediyorlar. Taşradan şehirlere direkt göçün sonuçları bunlar.

• yan duvarsa kolay hocam yukarıda yazdığım gibi yaptır izalasyon gitsin ama ben epey araştırdım ,gerçek fayda gürültü yönünden izalasyon da oluyor diyorlar yani anlaşıp duvarın diğer taraftan da yaptırman lazım.

• quote:

yan duvarsa kolay hocam yukarıda yazdığım gibi yaptır izalasyon gitsin ama ben epey araştırdım ,gerçek fayda gürültü yönünden izalasyon da oluyor diyorlar yani anlaşıp duvarın diğer taraftan da yaptırman lazım.
    Evi sıfır yeni aldım ,5 yıl sonra satmak istiyorum.Sabredecegiz artık mecbur.

• arkadaş ın yöntemide etik bulmuyorum açıkcası.Misal alt katımda aynı iş yerimde çalışan 2 kız kardeş çalışıyor.Radyoloji gibi kritik biryerde , hani fayda sağlamak amaçlı değil ama insanız neticede bugün onun bana işi düşer yarın benim ona.En önemlisi bundan ziyade kızların alt kattan sesleri çıkmıyorki ,onlarında altında ninem oturuyor zerre şikayeti yok.3 ay da bir akrabaları geliyor ozm haliyle epey ses oluyor ninem rahatsız oluyor sesleri bana kadar geliyoe uyarayım dedim eşimle ninem kızdı arada bir olur öyle hoş görmek lazım dediler haklı olarak.

lafın özü şimdi gece yatak odamın üstündeki ergenler ses yapıyorlar uyarmak için duvara vurdum yada , bende soundbar da var apartmanı inletir açtım diyelim ergenlerin yaptığından ne farkım kalır ki ozm.🙄😔

• benimde 5 yıl oldu açıkcası edirne de 105 bine aldık 2015 te.Açıkcası başlarda bende satacak oldum söylendim ama aşağıda göz kulak olmam gereken ninem var Allah ömğr5 verdiği sürece satmıcaz .Ama şuan yakına avm yapıldı epeyde değerlendi ev.bir okadar masraf ettim dhaa 1 ay önce kombiyi değiştirdim mütaahit işi kombiden kurtuldum.Kolay olmuyor yani taşınma satma düzen kurma işleri.Ötelebildiğiniz kadar öteleyin derim hocam.Hele bu zamanda zor iş.

• Malesef öyle dostum bazı insan müsveddeleri ne yaparsanız yapın laftan anlamıyorlar. Hayatlarında toplu yaşam denilen kavramı ilk defa gördükleri için alakaları olmuyor pek. En iyi seçenek taşınıp gitmek oluyor çoğu zaman eğer kiradaysanız. Yoksa başınız belaya giriyor.

• quote:

benimde 5 yıl oldu açıkcası edirne de 105 bine aldık 2015 te.Açıkcası başlarda bende satacak oldum söylendim ama aşağıda göz kulak olmam gereken ninem var Allah ömğr5 verdiği sürece satmıcaz .Ama şuan yakına avm yapıldı epeyde değerlendi ev.bir okadar masraf ettim dhaa 1 ay önce kombiyi değiştirdim mütaahit işi kombiden kurtuldum.Kolay olmuyor yani taşınma satma düzen kurma işleri.Ötelebildiğiniz kadar öteleyin derim hocam.Hele bu zamanda zor iş.
    Aldığım ev 5 ay geçti baya değerlendi hocam.350 ye aldım şu an 420 ye alanlar var .Ancak ev alma komşu al diye boşuna demiyorlar.Kendim de köyde büyüdüm ,en zor şartlarda yaşadım fakat bazı parazit yaşayan cahiller yüzünden site yaşamı çekilmez oluyor .

• quote:

Orijinalden alıntı: The Alim

Ben koca evi bu yüzden taşıdım. Hemde yan komşu ile gırtlak gırtlağa gelerek.
    300 bin TL verdiğim daireyi verdim kiraya. Kiracı da durmadı. Sattım lanet daireyi. Komşu dediğim namussuz müteahhit..
    Eve yerleşmeden bakın şu an oturduğum dairede çıt ses yok verdiğim para helal olsun.
    Polis de çağırdım nafile.
    Ev seninse ses yalıtım yapsan bile yüzde 30 kapatıyor. Hiçbiri şap beton yada çift tuğla görevi görmüyor.
    Haa tabi param çok dersen bu işi profesyonel yapacağım dersen moneyi cepten çıkaracan.
    Ama dersen yüzde 30 yeter ki yetmez yalıtım yaptır ama çok bir şey bekleme.
    Tabana şap beton dökmeden yan duvarları çift tuğla yapmadan o iş olmaz.
    Not : inşaat mühendisiyim.
    Yeni ev alacagim kendim oturmak icin.Sizce ses yalıtımı yapılıp yapılmadığını nasıl anlarım müteahhitte neleri sormalıyım?

• Bu konuyu açan arkadaşım Allah senden razı olsun, bende tam izolasyon araştırıyorum bunun için ama yaptırmam zor. Öyle bir belaki üstümde oturan davarlar ufak çocukları var sürekli koşuyor kapıları çarpıyor, çocuğa hiç bir şekilde dur demiyorlar bugün de saat 01:20 de duvara vurmak zorunda kaldım ve karşılık veriyor babası bide sinirleniyorlar duvarı vurduğumuz için, daha önce annem duvara vurduğu zaman lavuk gelip kapıya dayandı rahatsız oluyorsanız sktrn gıdın dedı resmen açık açık delirdim mutfaktan satırı alıp üzerine yürüdüm zor tuttu annem beni, polis çağırdık üzerinde ama boş gerçekten hiç bir şey olmadı adam her şeyi inkar etti. Yukardaki de ev sahibi bizde aynı şekilde binada komşuluk yok zaten. Allah rızası için yardım edin artık kendime hakim olamıyorum,çok ciddi söylüyorum katil olacağım. Yardım edin ne yapabilirim
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.