Şimdi Ara

95m2 2+1 ev için full ses izolasyonu düşünüyorum? (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
105
Cevap
4
Favori
6.766
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
36 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Atlara maske takarsan ve ayaklarına 3katlı kalın çorap giydirirsen sıkıntı olmaz

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aynen bende rahatsızım üst kattaki baslı müzik açıyor. Müzik aynen yukarda sanki havanda birşey dövüyorlar gibi geliyor. Söz yok. Sadece bas vuruyor.Defalarca uyardım, geçiştiriyor. İzalasyon yaptıralım dedim tamam dedi. O kendi evine parke altına ,bende kendi evime yaptırsam çözüm olurmu?

• tüm daireyi çocukların oynadığı 10mm kalınlığında matlar ile dayayıp döşeyin.
    ama sizin değil, üst daireyi döşeyin.

şaka bir yana laftan anlamayana hiçbir şey yapamazsınız.
    ya evi satın ya da gece yarısı son ses konulu bir film açın.
  • Usluco kullanıcısına yanıt
    Yine gelir ses yani boşuna uğraşmayın. Bir kere tetikledi çünkü o şey sizi ve her defasında daha duyarlı olacaksınız o sese karşı. En iyisi taşınmak, yoksa kavga dövüş eksik olmaz.

• Bu olayın sebebi şerefsiz mütahhitlerdir. Yandaki komşu nefes alsa inanın duyuyorum. Adam horluyor sesi geliyor. Önceden bir aile vardı taşındılar ve baya kalabalıktılar onlar gidince anladım evin huzurunu.

• www.adetasyapi.com
    Adepan 1 Cm Ses Yalıtım Süngeri
    https://www.adetasyapi.com/ses-yalitimi-adepan-1cm

Bunun 5cm olanında tavana döşeyin,üzerine de alçı sıva. Dünya ile bağlantınız kesilsin:)

Bunun 2 cm olanının altına şu car car öten 1tl'lik pencere alarmlarından çalarken attım test için, 1mt'den ses duyulmuyordu :)

• Usluco kullanıcısına yanıt
    en sağlıklısı zaten parke altı yalıtım gürültünün kaynağından kesilmesi lazımmış.Tabi tavandan da olursa %90 lara varan çözüm olur diye tahmin ediyorum.

Ayrıca alçıpan ,sünger ile uğraşmam ama denerim diyenler için isonem in ses boyası var.Araştırmalars göre 5 db e kadar kesiyormuş ki 5 db yandan gelen konuşma tv sesini büyük oranda engeller demek.

www.hepsiburada.com
    İsonem Anti Sound Paint Ses Yalıtım Boyası 18 Lt. Fiyatı
    https://www.hepsiburada.com/isonem-anti-sound-paint-ses-yalitim-boyasi-18-lt-p-HRURNANSOPA?magaza=Atilimonline

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• Yani şimdilik deneyeyim ne fayda görsem kar dır diyen arkadaşlar özellikle en azından azalsın diyenler için fayda göreceklerdir diye tahmin ediyorum.Epey araştırdım çoğunluk işe yaradığını yönde.Tabi tamamen kesmesi beklenemez ama atıyorum özellikle yan duvarda tv konuşma sesi gelir bunu büyük ölçüde keser.Zaten ileride de izalasyon yaparsanız yine katkısını görürsünüz.

Tavana uygulama pek tavsiye edilmiyor ama yine de tavandan gelen özellikle orta bölgelerden gelen tv konuşma sesini keser.Ama lamburtu yürüme sesini sanmıyorum kessin.

www.isonem.com.tr
    ISONEM ANTI SOUND PAINT - Isonem Boya & Yalıtım Teknolojileri
    https://www.isonem.com.tr/ozel-boyalar/isonem-anti-sound-paint

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• ses geçirmeyen boyalar varmış. tavan ve duvarlar bununla boyansa acaba işe yarar mı?
  • Güçlü bi ses sistemi al ve çıkışını onlara doğru ver. Ses dalgaları duvarlarını titretsin. Son ses aç ve güzel bir yürüyüşe çık

• Dinsizin hakkından imansız gelir demişler. Ne zaman ses yaparlarsa açıyorum bassı, bir titretiyorum kendilerine geliyorlar.

• Sen o atlara binmeyi bilmiyorsun

• meeb kullanıcısına yanıt
    Hocam malesef apartman düzeni böyledir :D O zaman en iyisi gidip medicalden kulak tıkacı almak :D
  • sesin üretilidği ortamda yok edilmesi gerekiyor. mesela sunucu salonlarındaki kabinleri soğutan klima üniteleri çok ses yapar, bu sesin dışarıyı rahatsız etmemesi için sunucu salonunun duvarları içeriden sünger ile kaplanır. salon içindeki ortamda üretilen ses dalgaları bu süngerlere çarparak sönümlenirler. ve duvara aktarılmazlar, ya da, daha az aktarılırlar.

sesin üretildiği ortamda yalıtım yok ise, yani ses duvara geçerse, artık o sesin diğer bir otamda yok edilmesi çok zordur.

normal evlerde ses yalıtımı sağlayan duvar kağıdı gibi şeyler olsaydı, insanların kouşma seslerinin diğer dairelere gitmesi azalırdı. ama, adam zaten gecenin ikisinde bağırmamayı bile akıl etmiyo, iplemiyo, sen bu adamı dairesinin içine ses yalıtım yaptırmaya ikna edecen? imkansız.

kısacası, ev alma komşu al lafı bir kez daha gün yüzüne çıkıyo. ne yazık ki komşunuzun ürettiği gürültüyü sizin kendi dairenizin içine kuracağınız bir sistem ile yok etmeniz çok zor.

hele hele bu gürültü yere vurmak, koşmak gibi direk duvara çarparak üretilen bir gürültü ise, bu daha da zor olacaktır.

özellikle öğrenci evlerinde geceleri çok gürültü olur. çünkü gecenin ikisinde bağıra bağıra konuşurlar ve genellikle odalarında çok eşya olmadığı için ses dalgaları direk duvara çarpıp doğrudan komşuya aktarılır. benim alt kat iki kez öğrencilere kiralandı. çok defa gece ikide öğrencilerin kapısındaydım. her seferinde tamam deyip susuyolar ama iki gün sonra tekrar başlıyolar. ilk tutan öğrenciler diğer komşu ile kavga ettiler, sonra evden çıktılar ama neden çıktılar bilmiyorum. sonraki tutanlar ise, özellikle benim şikayetlerimle bir süre sonra daha sessiz konuşmaya başladılar. onlarla aramız iyi şu anda. bide öğrenci bi başladı mı sabaha kadar bağırıyo yani, hani adamın gece 1'de susacağını bilsem hiç şikayet etmem, ama, adam bi başladı mı sabah 5'e kadar bağırıyo-kahkaha atıyo.

• 01001101 kullanıcısına yanıt
    Hocam haklısınız da bu varlıklar bu gürültüden vazgeçmeyince biz bi şeyler yapalım diyoruz mecbur

• 01001101 kullanıcısına yanıt
    evet hocam firmalarda sesin kaynağından kesilmeli diyor.

Ama izin verir vermez olayı biraz yasal hocam.Alt kattaki kombiyi yakmadığı için mahkemeye verip kazanan duydum.Emsal şu ki diğer daireden size bir zarar varsa su,sıcaklık,gürültü vs. bu zararın ortak veya bireysel çözülmesi için mutlaka izin vermeli.

Mesala ben henüz anlaşmadım ama sıkıntı yapacağını sanmıyorum üst kat ev sahibimin.Netice de maliyet işçilik bana ait olacak.

• quote:

Orijinalden alıntı: Rodin

Şu konu resmen hislerimin tercümanı olmuş. Sabah gün aydımı başlıyor üst katta at tepinmeye, zaten evin içinde yürümektense dört nala koşturuyor namussuz. Topuklarıyla koşuyor galiba bilerek. Koşmak dışında yere bir şeyler sürtüp duruyor, deneyimlerime göre kürek gibi bir şey, sanırım tavanı delip odama ulaşmaya çalışıyor. Bir iki defa oklavayla yokladım ama ses seda kesilmedi.

Yakında kapılarına gidicem ama durduk yere yüz göz olacağız kesileceğini sanmıyorum, insanlar evlat yetiştirmekten bir haber nasıl bu kadar düşüncesiz olabiliyor anlamıyorum, altında insan yaşıyor insan.
    By yorum guldurdu beni
    Suan saat 9 civari 4 nala kosan bit velet var ,Baden dayanamayip sopayla vuruyorum tavana onceden kesiyorlardi,end son vurusumda onlarda vurdu
    Soverek ciktim yukari kapilari caldik a can yok acsa 40yasinda Adam falan dinlemeden girecegim orda .Insane hicmi birsey soylemez, cocuk zipliyor tavan cokecek anasi guluyor babasi TV falan izliyor.Tasradan gelmis insanlarla ugrasmak cok zor baska ile gidersem Eger son bir gorusme planliyorum baba bozuntusuyla.
    Cocuk yaptin bakmayida bil cocukta oyle bir enerji varki durmuyor,yorulmuyor Ben is ten gelirken serviste bayiliyordum merakta etmiyor degilim me yedirip iciriyorlar acaba

• Bu model ebevenylerden biri dayak yemiş bunu ekşide anlatmış ayrıntıları keyiften orgazm olarak okuyabilirsiniz :D
    ekşi sözlük
    7 nisan 2020 alt komşumun beni darp etmesi
    https://eksisozluk.com/7-nisan-2020-alt-komsumun-beni-darp-etmesi--6463708

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.