Geçen hafta Vatandaki (https://forum.donanimhaber.com/vatan-computer-kdv-indirimi--134971826) KDV indiriminden faydalanarak ürünü satın aldım. Sistemi yeni SSD üzerine kurulumunu yaptım. Fakat aldığımız sonuç maalesef 850 EVO dan daha düşük çıktı.
-Önceden beri kullandığım 850 EVO'dan daha düşük düzenli okuma değerlerine (Ekran alıntısı2) - Birebir eşdeğer ürünlerine göre ise daha düşük IOPS değerleri ortaya koydu.
Muhtemelen evo için rapid mode açık bu şekilde olmaması lazım.
eskibirkurt
kullanıcısına yanıt
SATA 6.0 ile bağlanıyor. Onun için değerler bu kadar yüksek. Bir de RAPID mode açık
admLive
kullanıcısına yanıt
Doğru tespit hocam. Ben bir videoda görerek bu işlemi yaptım, biz zati bilerek yaptığım bir işlem değil RAPID mode nin açık olması ne ifade ediyor? Faydasına mı yoksa uzun vadede sıkıntı olur mu?
ahmetgulluA
kullanıcısına yanıt
sata 6 gbps o. Sata 3.0'ın teorik limiti. 600 mb/sn. Rapid mode ramleri önbellek olarak kullanma uygulaması. Bellekteki veriler diske yazılırken v.s. durumlarda elektrik kesintisinde veri kaybına neden olabilir.
eskibirkurt
kullanıcısına yanıt
Zaten benim de anlamadığım kısım o olmuştu. Nasıl oluyor da 850 EVO 960 M2 SSD den daha yüksek değerlere sahip oluyor? Kapatmamı önerir misin üstat? Şimdilik içi boş ileride oyun için kullanmak istiyorum 850 EVO yu