Şimdi Ara

9600 series sorunu :)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
350
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Artık pes eden fx 5600 kartım yerine 9600 series aldım.aralarında fark yok denecek kadar az farkındayım.ama pc de oyun oynamıyorum fazla :)

Sorun şu;Kart yanında gelen cd den driver ı sorunsuz bir şekilde kuruyorum.Ama netten download yaptığım güncel driver ları pc me kuramıyorum.Sürekli kurulum başlamadan hata veriyor.Pc de böyle bir donanım bulunamadı tarzında.Format attım pc me tekrar denedim yine aynı hata.Bios muhabbeti varmış ama ondanda ben hiç anlamam Yardımlarınızı bekliyorum

• 9600 dediğin radeon 9600 mü.Kartın modelini tam anlayamadım.Ben de 9600pro var mesela.Fx5200 i çıkarıp yerine onu takmıştım.Bnede sonuç çok farketmişti ama..Benim kartta Cd ile gelen sürücü de kuruluyor ATI sitesinden den indirdiğim yeni sürücüler de gayet kolay kuruluyor.Acaba doğru sürücü indirdiğine eminmisin?.Ati control center ile kombine olan sürücüler var.Mesela ben onu kullanmıyorum.Sadece display driver olanı yani sadece sürücüyü yüklüyorum.Çünkü control center eklentisi kurabilmen için sistemde .net framework kurulu olmalı.Offf. Bu bilgisayar olayı böyle işte.Bi şey kuarbilmek için başka birşey kurman gerekiyor.Ondan sonra çık işin içinden..

Ben şöyle yapıyorum arkadaşım:

CD den yüklerken,seçenekleri kendim belirliyorum.Sadece driverleri ve control paneli yüklüyorum.Control center farklı bir eklenti.Direct X falan da yüklüyor ama zaten sisteminde son versiyonu varsa bunu yüklemez.Catalyst Control center Çok gıcık arka planda çalışıyor falan.Onu kurmuyorum.Zira sağ alt köşedeki kalabalığa allerjim var benimZaten sendeki kurulumda hata veren büyük ihtimalle bu.Çünkü CD deki .net freme wokun daha eski versiyonuyla çalışıyor.CD den kurarken sorun yok hepsi beraber mutlu mesut kurulur.ATI nın sitesinden indirdiğin zaman ise frameworkun yeni versiyonunu istiyor.Yani onu önceden ayrıca yüklenmiş olması lazım.Sistemde yoksa kurulum olmaz.BIOSla falan işin yok yani.

Ben Geforce fx5200 den ATI ye geçince en çok bunu yadırgamıştım.Bu ne saçmalık böyle demiştim.Altı üstü ekran kartı sürücüsü bu ne ıvır zıvır böyle demiştim.Ama bunu kurmadan da gayet güzel çalışıyormuş ekran kartı.bir iki gün içinde keşfettim bunu.

Şimdi CD den gelen sürücüyü kur.Sistem yeniden başlasın ayarlarını yap.Sonra denetim masasından program ekle kaldırdan sadece display driveri kaldır.Kontrol panel ve diğeri kalsın onu elleme.Diğeri dediğim Program files de ATI kalsörünün içinde ATI sürücü temizleme programcığı var.Kolay bulursun.Onu çalıştır.Sürücü artıklarını temizlesin.Sistemi yeniden başlat.Sonra Sitesinden indirdiğin Sadece sürücüyü içeren dosyaı kur.Örneiğin ATI nin 71 driveri 12.2 mb civarında.Kombine olan 18 mb falan galiba.Bunu değil 12.2 mb olanını kur.Sistemi yeniden başlat.Hadi hayırlı olsun.

Ha yok ben ille de catalist control center de kurcam dersen o zaman .net frameworkun en son versiyonunu(galiba 2.0 versiyonu) windows updateden bulucan ya da forumlardan download sitelerinden bulucan önce onu kurucan sonra komple sürücüleri baştan kurucan.Ama bence hiç gerek yok.Boşa kalabalık.Control panel ie zaten aynı Ge force da olduğu gibi tüm ekran kartı ayarlamalrını yapabilirsin.

Benim PC de windowsun bütün güncellemeleri yapılı olduğundan bu frame workun en son versiyonu da yüklü zaten ama benim iim olmuyor onunla zaten ne işe yaradığını bilmem.

Bunları bir dene olmazsa başka çareler düşünelim kolay gelsin...

Donanım değişikliğinden sonra format ve temiz yükleme PC nin en stabil ve sağlıklı çalışmasını sağlıyor.Şart değil.Hatta teorik olarak gerekli değil derler ama ben bunu bilir bunu söylerim.Abuk sabuk ıvır zıvır sorunlar çıkmıyor o zaman.

Formattan sonraki yüklemelerde çoğu zaman eskiden çalışan programlar çalışmamaya hata vermeye başlar.İşte sebebi budur.Siz bir yandan program ekleyip kaldırdıkça zaman içinde yaptığımız bir takım güncellemeler,yüklenen eklentiler,yardıncı programcıklar,sürücüler,codecler aslında daha sonra yüklenen başka programların stabil çalışması için gereklidir aynı zamanda.Bu yüzden format atmadan önce bilgisaarınızda hangi programın hangi versiyonu var,hangi codecler hangi eklentiler,güncellemeler yüklü bir yere not edin.temiz kurulumda bunları da kurun ki sisteminiz doğru çalışsın.

• Arkadaşım sana 5600 ile 9600 arasında fark çok fazla yokmuş gibi geliyor ama. Bir oynamaya başla bakalım oyunları. FX serisinden sonra kral gibi gelecektir sana.
  • Kesinlile katılıyorum.Çok fark var.Hatta ben bu nedenle çıkardığım fx 5200 ü başkasına satmaya utandım..fx5600 ün de çok farklı olduğunu sanmıyorum.Radeon9600 kesinlikle daha iyi.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.