Şimdi Ara

97 COROLLA RADYATÖRDE SU AZALMASI? ACİL YARDIM

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
1.639
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar merhaba ...2 hafta önce 97 model 95 binde xli corolla aldım... rdayatör üst ve alt hortumunda su kaçırma problemi vardı,bir kere hararet sorunu yasadım,yasamamla birlikte radyatör üst-alt hortumu,devir daımını,baskı balata,triger,buji,hava filtresi,yag,yag filtresi ve motor takozunu değiştirdim.dün arabayı teslim almaya gittiğimde usta iyiki devir daimini değiştirmişiz devir daımın altındaki hortumdanda su kacırıomus dedi.neyse arabayı aldım eve geldim radyatörde su görünmüyodu,genemi azaldı diye su koydum,yaklasık 3 su bardagı kadar...bugun gene baktım radyaöre azalmış,bir su bardağı gene su koydum radyatöre... arkadaşlar radyaörümdeki su azalmasının sebebi sizce nedir?

• hocam devirdaim ve hortumları değiştirmiştin. acaba devirdaimi monte ederken sıvı conta kullanmadılar mı? veya yeteri kadar mı kullanmadılar? devirdaimi yerleştirirken orda mıydın?

devirdaim değişmeden önce böyle bir su eksiltme var mıydı? hararet yaptım demişsin. contalarda bişey yokmuymuş? yani ustalar suyun azalmasının tek sebebini devirdaim ve hortumlarda mı buuldu? contalardan su kaçırma ihtimalinden bahsetmediler mi? motor yağında köpürme var mı? yağ çubuğunu çekip bakabilirsiniz...

geçmiş olsun...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi O.B.K -- 18 Aralık 2007; 23:07:11 >
  • Aracinizi kuru bir yere park edip, radyator yada baska bir yerden kacirip kacirmadigini kontrol edebilirsiniz. Conta yada baska bir sebepten eksiltme yapmiyorsa, sistemin havasini almamis olabilirler, havayi atana kadar su almasi normaldir.
  • üstad;
    sıvı conta kullanıp kullanmadıklarını bugun gidince soracağım çünkü yanlarında değildim
    devir daımı değiştirmeden önce arabayı ılk aldığımızda radyatör üst hortumunun altındaki motor kısmı pembeydi, yani radyatör üst hortumundan kacırıodu,elimle dokundugumdada ıslak oluyordu...
    contalar ile ilgili birsey demedi onuda bugun soracağım...
    yağda herhangi bir köpürme yok yağı değiştirmeden öncede yoktu,yeni yağ değiştirdim simdi de yok..eski yağ biraz daha koyuydu,simdiki daha acık renkte...
    o.b.k üstad cok cok saol ilginden dolayı....
    quote:

Orjinalden alıntı: O.B.K

hocam devirdaim ve hortumları değiştirmiştin. acaba devirdaimi monte ederken sıvı conta kullanmadılar mı? veya yeteri kadar mı kullanmadılar? devirdaimi yerleştirirken orda mıydın?

devirdaim değişmeden önce böyle bir su eksiltme var mıydı? hararet yaptım demişsin. contalarda bişey yokmuymuş? yani ustalar suyun azalmasının tek sebebini devirdaim ve hortumlarda mı buuldu? contalardan su kaçırma ihtimalinden bahsetmediler mi? motor yağında köpürme var mı? yağ çubuğunu çekip bakabilirsiniz...

geçmiş olsun...

• aracımı kuru bir zemin üzerine bıraktım uzun süre,biraz önce iş çıkışında aracımı cektim baktığımda herhangi bir ıslaklık yoktu....
    radyatörü açtım su gene azalmıştı,su koymadım yarın ustaya goturdugumde ne kadar azaldıgını görsün idrak etsin diye....
    cok saol hocam

quote:

Orjinalden alıntı: ozkanabi

Aracinizi kuru bir yere park edip, radyator yada baska bir yerden kacirip kacirmadigini kontrol edebilirsiniz. Conta yada baska bir sebepten eksiltme yapmiyorsa, sistemin havasini almamis olabilirler, havayi atana kadar su almasi normaldir.
  • arkadaşlar aracın bu sabah suyuna baktım radyatör bogazının dibine kadar su görünmüyordu,aracıma su ilave etmeden ustaya götürdüm(85 km hızla radara yakalandım yolda bu su azalması bana pahalıya maloldu) neyse usta radyatör kapagını bir actı agzına kadar su var,sastım kaldım usta bıraz once baktım yoktu dedım ..acaba motor sıcaktı o yuzdenkaynamayla birlikte su yukarıya cıktı bogazdan göründü dedım yok olmaz dedı neyse eve dondum gene baktım su gene gorunuyor..bi hafta kontrol et gene gel dedı azalma olursa....çok canımı sıkıyor arkadaslar bu durum ya....

• hocam zannedersem fazla bir su eksiltmiyor aracın. bence de ustanın tavsiye ettiği gibi bir hafta kontrollü bin aracına. sürekli kontrol et su seviyesini. ayrıca bu arada gözün hararet göstergesinde de olsun. arada kontrol et hararet göstergesini. kötü ihtimallerden korunmuş olursun. su seviyesindeki küçük oynamalar önemsizdir. ama bu 1 litre seviyesine kadar gelirse birşeyler anormal gidiyor demektir. ayrıca ustanın da belirttiği gibi motor ısındıkça suyun basıncı artıyor ve sanki seviye biraz daha yükseliyor. gerçi buna mantıklı bir açıklama gettirebilmiş değilim ama genelde ısınınca seviye biraz yükseliyor. halbuki suyun hacmi +4 derecede en yüksek seviyededir. ama motor ısınınca su biraz yükseliyor genelde...

kazasız belasız sürüşler...
  • üstad hürmetler...saolasın...
    quote:

Orjinalden alıntı: O.B.K

hocam zannedersem fazla bir su eksiltmiyor aracın. bence de ustanın tavsiye ettiği gibi bir hafta kontrollü bin aracına. sürekli kontrol et su seviyesini. ayrıca bu arada gözün hararet göstergesinde de olsun. arada kontrol et hararet göstergesini. kötü ihtimallerden korunmuş olursun. su seviyesindeki küçük oynamalar önemsizdir. ama bu 1 litre seviyesine kadar gelirse birşeyler anormal gidiyor demektir. ayrıca ustanın da belirttiği gibi motor ısındıkça suyun basıncı artıyor ve sanki seviye biraz daha yükseliyor. gerçi buna mantıklı bir açıklama gettirebilmiş değilim ama genelde ısınınca seviye biraz yükseliyor. halbuki suyun hacmi +4 derecede en yüksek seviyededir. ama motor ısınınca su biraz yükseliyor genelde...

kazasız belasız sürüşler...

• Arkadaşım Selam,

bana sorarsa senin aracındaki sorun ki Corollada kesin vardır, kalorifer radyatörünün sızdırmasından kaynaklanıyor.. kalorifer radyatörünü kontrol ettir. sızıntı içeri olacaktır o yüzden dışarıdan birşey göremezsin..

kolay gelsin,
  • selamlar hürmetler arkadaşım
    aracımı devamlı kontrol ediyorum,agzına kadar su dolduruyorum radyatörün bogaz kısmı bosalmış oluyor yani iki parmak kadar, bu devam ederse senin dediğini soracağım ustaya...bu durumda radyatörümü mü değiştirmem gerekiyor eğer senin dediğin çıkarsa... bunun çözümü nedir dostum?
    ilgin için simdiden tesekkür ediyorum....
    quote:

Orjinalden alıntı: meteg

Arkadaşım Selam,

bana sorarsa senin aracındaki sorun ki Corollada kesin vardır, kalorifer radyatörünün sızdırmasından kaynaklanıyor.. kalorifer radyatörünü kontrol ettir. sızıntı içeri olacaktır o yüzden dışarıdan birşey göremezsin..

kolay gelsin,
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.