Şimdi Ara

Nolur yardımm 1.6 otomatik aracımın çok yakma sebebi ne olabilir? km/80kr

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
26
Cevap
0
Favori
1.607
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    aracımı alalı 5 ay oldu. Alır almaz uzun yola çıkmıştım ve 33LT lpg ile 380-400km yol yapmaktaydım. Bundan 5 ay evvel LPG litre fiyatı 2.80TL civarıydı. Yani 33x2,80=92,40 bunu da ortalama 380km ye bölersek, 0,24-25 arası bir şey. Hadi bu uzun yol. Aracım 1.6 Motor Mitsubishi Carisma. M-Tech motor var üzerinde ve 250bin km de.

Şimdi şehir içi 20TL LPG alıyorum litre fiyatı 3.10TL. 25KM yol yapınca bitiyor. Yani 20TL/25KM= 0,80kr. bu normal mi? Orantı yaptığımızda 2,80 iken 25kr yakan araç 3,10TL olduğunda 0,28 kr yakar. Hadi uzun yolda 30kr diyorum. Şehir içinde ve basmadan gayet efendi gibi gaza köklemeden giden aracım şu aralar 80kr yakıyor.

Bu bir arıza mıdır? LPG servisine gittim, adama aracım fazla yakmaya başladı dedim bilgisayara bağladı tüm değerler normal dedi bu ara herkes çok yakıyor diye şikayete geliyor dedi. Geçtiğimiz bayram öncesi de böyle bir durum yaşanmıştı ama LPG sisteminde bir sıkıntı yok dedi. Şimdi korkuyorum kime gideyim ne sorunu var sorun mu var ne olabilir birileri bişey desin kafayı sıyırcam ya arabaya binmeye korkar oldum.

Bir de bağdaştırmayın bunu hemen ama daha evvel bir keresinde aracımla kırmızı ışıkta durduğumda kudurmuş gibi devir bi yükselip bir düşüyordu hemen bir tamirciye uzadım. Kaputu kaldırıp aracın sol tarafında bulunan devir kelebeği mi ne onun soketini çekti ve düzelti. Abi bu soket arızalı dedi. Neyse soketi değiştircektim 175TL istediler derken bir elektrik ustası tanıdığım dedi ki bu soket çalışıyor çalışmıyo olsa bunu yerine taktığında aracının rolantisi değişmez dedi. Mantıklı geldi. Eee dedim? Bunun bağlı olduğu motor aksamı bozuk bence dedi sökelim bi içini temizleyelim bobinlerine bakalım falan pek anlamadığımdan tamam dedim bıraktım 2 gün arabamı yaptı ve 200TL paramı aldı. Şimdi o soket takılı aracın çalışmasında bir anormallik yok açıkçası ama orayla alakası var mıdır bilmiyorum şüphelenmiyor da değilim.

İşe yarar diye fotoğrafı da ekliyorum bir fikir verin

Nolur yardımm 1.6 otomatik aracımın çok yakma sebebi ne olabilir? km/80kr

• bilgim olmamakla beraber. elektronik kontrollü araçlarda hava yakıt dengesi sensörlerle ayarlanıyor. sensör yoksa ayar da yok! uyarı ışığı yakmış olmalı araç dikkat ettiniz mi önceden.
  • Yanan herhangi bir uyarı ışığı yok herşey normal görünüyor. Aracın sesinde de bir değişiklik yok ama yakıt durumu normal değil yani bu kesin bir gerçek.
  • benzinde deneyin eğer normal değeri yakarsa lpg sisteminden olduğu belli olur. Yok 1 tl filan yakarsa o zaman araçtan şüphe edersiniz. Hava filtresi ve lpg filredi ne durumda?
  • Hepsi değişeli daha 4000km oldu. Benzinde deneyeceğim. Şimdi en son 50TL LPG aldım. Bugün yaklaşık 20km yol yaptım daha bu depodaki bitince bir de Benzin ile deneyeyim. Eğer benzinde de normal değerin üstü yakarsa o zaman anlarım ki başka bir yerde sıkıntı var. Ama nerede?
  • quote:

Orijinalden alıntı: speedystop

benzinde deneyin eğer normal değeri yakarsa lpg sisteminden olduğu belli olur. Yok 1 tl filan yakarsa o zaman araçtan şüphe edersiniz. Hava filtresi ve lpg filredi ne durumda?

Oncelikle olcum sisteminiz yanlis depoyu ayni bebzinlikten ayni pompadan fullemeblniz lazim cu ku pompalarda bazen basinc farki bazen pompa arizasi nedeniyle bos gaz basabiliyor birde dusuk yakit aliminda saglikli olcum olmayabiliyor sizr tavsiyem tam dolu depo ile min 150 200 km yol gidin ayni benzinlikte ayni pompadan gaz alin bunlatda degerler normal cikarsa 1.islem atesleme sistemi kontrolu
    2.si lpg filtreler ve enj temizligi
    3.hava filtresi
    4.lastik badinclari
    5.arac benzin degerleri olcumu
    6.lpgyi sabah erken saatlerde alin sogukta yogunlasma daha fazladir
    7.motordaki yagin durumu
    8. Performans düşüşü yoksa motorda sikinti yoktur

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• cgr1903 kullanıcısına yanıt
    Sanırım yanlış alıntı oldu
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: speedystop

Sanırım yanlış alıntı oldu

Kusura bakmayin sizin drdikleriniz dogru ilk once bunu yapin demeyi unuttum kizim agliyordu kafam ona gidince yazmayi unutmusum oncelikle arkadasimizin drdigi gibi benzinde test edin

• cgr1903 kullanıcısına yanıt
    Estafirullah hocam ne kusuru
  • kış mevsimindeyiz. 4-5 km gibi kısa mesafeler mi gidiyorsunuz? birde otomatik faktörü var.. bizim 1.4 dizel bile şehiriçi kısa mesafe sürekli gittiğimizde 50kuruşa kadar çıkıyor şu sıralar. daha uzun mesafe ve yazın 25 kuruş yakıyordu, tabi mazot daha ucuzdu yazın o da var.
  • önce şunu söyliyim aracın mitsubishi benzin ile bile az yakması gerek 40 veya 50 kuruş en fazla,lpg ayarı yapılıyor yakıt ile ilgili sanayiye git sadece tavsiye üzerine işinin ehli ustalara sor. başka kimseyi dinleme.benzinli araçlarda elektik ve beyin ile ilgili arızalar kesinlikle aracın çekişini etkiler,yakıttan önce hissedersin.ağzı olan konuşur.kimseyi dinleme.yılda 70.000km yapıyorum işim gereği ne ustalar gördük.bizi bile mal yerine koymaya çalışan.
  • 80 kuruş gerçekten çok fazla kış olsa bile 1.6 araç hadi 50 kuruş yaksın(normal kullanımda 50 kuruş yaktıramazsın)ama senin 1.6 80 kuruş...bir göstermek lazım..
  • LPG kaçağı olmasın?
  • Öncelikle hesaplama şekliniz yanlış. Doğrusu 100 km de kaç lt yakıt harcıyorsunuz. Lpg benzin fiyatları hergün değişiyor. Benim aracım 1,25 fiesta benzin 2.30 ken yaktığı ile şu anda benzin 5 tl yaktığı arasında 2 kat fark var sizin hesaba göre ama lt bazında yaparsanız ortalama 7-10 lt arasında değer çıkar. Bu değeri her 100 km de yakalıyorsanız aracınız normal yakıyor. Lt degerini örnek olarak verdim.havalar soğuk ise lpg daha yogun yakar. Enjektorlerimiz normalde benzine göre tasarlanmıştır ve lpg daha fazla zarar verir bujileriniz lpg uyumlu değilse sorun yaşarsınız.

Gelelim ikinci konuya. Lpg den sonra bu sorunu yaşadığınızı düşünüyorum. Böyle durumlarda öncelikle benzinde de aynı olayı yapacakmı ona bakın yapıyorsa parça arızalıdır. Lpg ya da benzinden kaynaklı değildir. O çıkartılan parça devir sensörüdür her araçta vardır zamanla kirlenir tozlanır zaman zaman wd40 la temizleyiniz gaz kelebeğide kapanmıyorsa devir artışını yapabilir aynı şekilde temizleyebilirsiniz.

• eğer doğru hesaplıyorsanız normal değil, bende ml320 var lpgde şehiriçi 16-20 lt arası lpg yakıyor, çok çok yoğunda 22 litre oluyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi thythy -- 15 Ocak 2014; 12:37:06 >
  • aldığın yeri değistir ilk öce sonrada yakıt atesleme sistemlerini
  • quote:

Orijinalden alıntı: .mpower

80 kuruş gerçekten çok fazla kış olsa bile 1.6 araç hadi 50 kuruş yaksın(normal kullanımda 50 kuruş yaktıramazsın)ama senin 1.6 80 kuruş...bir göstermek lazım..

Gectigimiz mayis ayinda benzinin litresini hatirlamiyorum ama 50 liraya 90km gidebiliyordum. Arac 1.6 benzinli otomatik.

• 30-32 kuruş olur da 80 kuruş çok fazla hocam. motor 250.000km motor. motor rektifiye mi istiyor acaba?
  • Lpg ayari lpg bakimi aracin bakimini yaptirin ve lpg kacagini kontrol ettirin.
  • Aracın motoru çok iyi durumda, lpg bakımlarını da yaptırmıştım. Bu sefer başka bi istasyondan aldım 1-2 defa 60kr düştü. Aracın rolanti ayarlayıcısı bozuk olabilir dediler, eğer öyleyse motoru çok pahalı bi parçaymış. Bir de lpg servisine yeniden gittim "ab bu ara tüm araçlar hep aynı şikayetle geliyolar" dedi.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.