Şimdi Ara

970 evo plus 500gb düşük random iops

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
5
Cevap
0
Favori
673
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar iyi forumlar herkese. 4 gündür Samsung 970 Evo Plus 500 GB SSD elimde, BIOS ayarlarından olsun Windows ayarlarından olsun bir sürü ayar yaptım fakat yine de Samsung magician ve crystal disk mark üzerinden yaptığım testlerde Samsung tarafından belirtilen random değerlerine ulaşamadım. Samsung 480K IOPS okuma 550K IOPS yazma hızı olarak belirtmiş, benim değerlerimi ekran görüntüsü olarak aşağıda görebilirsiniz. Bu arada elimde 960 Evo 250 GB SSD'de var random okumada 970 Evo Plus ile aynı değerleri alıyor. Sizce değişime göndermeli miyim? Aynı SSD'ye sahip olan arkadaşlar test sonuçlarını paylaşırsa iyi olur.

• Random Read Speed

Random Read (4KB, QD32): Up to 480,000 IOPS; Random Read (4KB, QD1): Up to 19,000 IOPS * Performance may vary based on system hardware & configuration
    https://www.samsung.com/us/computing/memory-storage/solid-state-drives/ssd-970-evo-plus-nvme-m-2-500gb-mz-v7s500b-am/

Sequential Read Speed

Up to 3,500 MB/s * Performance may vary based on system hardware & configuration

Sequential Write Speed

Up to 3,200 MB/s * Performance may vary based on system hardware & configuration

• Okuma hızın da verilenden fazla çıkmış hocam. Fabrika verileri ufak tefek farklılıklar gösterebilir, bence gereksiz kuruntu yapıyorsunuz.
  • Sorun random okumada zaten.Sistemim eski bir sistemde değil asus prime z370-a i7 8700k var, 960 evo 250 gb ile 1 sene boyunca 380 k iops aldım daha yeni düştü 280 civarına.970 evo plus hem 500 gb hemde daha sıfır ssd 280k random okuma alıyorum bence bi anormallik var.Okuma hızın verilenden fazla çıkmış demişsin dostum fakat sıralı okumanın performansa hiç bi getirisi yok denebilir, önemli olan rastgele okuma ve yazma.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.