Şimdi Ara

SAMSUNG EVO 970 PLUS DÜŞÜK HIZ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
1.066
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar internet kafede server olarak kullandığım pc de 4-5 tane ssd takılı yüksek performans almak için 1 adet 1tb, 1 adette 500gb samsung 970 evo plus aldım. Windows server işletim sistemi normal sata3 ssd ye yüklü.
    1tb olan online oyunlar depolama alanı diğer 500gb olan write_back olarak kullanılıyor. M2 leri test ettiğimde 200mb okuma/yazma civarı veriyor. Driver kurmaya çalışıyorum kurulmuyor. Ne yapmam nasıl yapmam lazım bilgisi olan arkadaşların yardımlarını bekliyorum.

Samsung nvm driverı server 2012 ye nasıl kurabilirim?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FIRAT_G_ -- 24 Haziran 2019; 23:56:44 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• NVMe'lerin 3000-5000MB hızlarına ulaşabilmek için anakartın 32 Gb/s PCIe hız desteği olmalı (32Gb/s 1 adet NVMe'nin full hız ihtiyacını karşılar). Bir çok anakartın SATA ve M.2 slot sınırlamaları vardır örneğin anakartta 6 SATA portu olabilir ama 1 adet M.2 NVMe takılacaksa SATA portlarının 2'si devre dışı kalır. Kendi anakartınızın port sınırlamalarını ve PCIe veriyolu hızı desteğini kontrol edebilir, BIOS güncellemesi yapabilirsiniz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: poko001

NVMe'lerin 3000-5000MB hızlarına ulaşabilmek için anakartın 32 Gb/s PCIe hız desteği olmalı (32Gb/s 1 adet NVMe'nin full hız ihtiyacını karşılar). Bir çok anakartın SATA ve M.2 slot sınırlamaları vardır örneğin anakartta 6 SATA portu olabilir ama 1 adet M.2 NVMe takılacaksa SATA portlarının 2'si devre dışı kalır. Kendi anakartınızın port sınırlamalarını ve PCIe veriyolu hızı desteğini kontrol edebilir, BIOS güncellemesi yapabilirsiniz.
    GIGABYTE
    B360M AORUS GAMING 3 (Rev. 1.0) | Anakart | GIGABYTE
    http://www.gigabyte.com.tr/products/page/mb/b360m_aorus_gaming_3rev_10#kf

Anakart bu hocam 2 adet m2 sata ve 6 adet sata 3 var
    32gb/s desteğide var

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FIRAT_G_ -- 23 Haziran 2019; 14:0:19 >

• FIRAT_G_ kullanıcısına yanıt
    Anakartın açıklamalarında o anakarta 1 adet M.2 NVMe ve 1 adet M.2 NVMe/SATA takılabileceği ve 2 adet M.2 takılırsa bunlardan birinin 32Gb/s diğerinin 16GB/s çalışacağı ve M.2 SATA takılırsa SATA 1 portunun iptal olacağı yazıyor. Sistemde 4 SSD + 2 M.2 SSD gibi 6 civarı disk takılıysa bütün diskler tam performans çalışamayabilir bu normal fakat 200MB civarlarına inmesi anormal. SSD'ler iptal edilip M.2'lerin hızı test edilebilir. Kurulamayan sürücü NVMe sürücüsü ise hata mesajının ne olduğu önemli. BIOS güncel değilse sorunu çözmede faydası olmasa bile güncellemenizi öneririm.
  • ssd'nin hızlı olabilmesi için fazla ısınmaması gerekiyor hocam. dikkat ettiniz mi ssd sıcaklığına?
  • quote:

Orijinalden alıntı: poko001

Anakartın açıklamalarında o anakarta 1 adet M.2 NVMe ve 1 adet M.2 NVMe/SATA takılabileceği ve 2 adet M.2 takılırsa bunlardan birinin 32Gb/s diğerinin 16GB/s çalışacağı ve M.2 SATA takılırsa SATA 1 portunun iptal olacağı yazıyor. Sistemde 4 SSD + 2 M.2 SSD gibi 6 civarı disk takılıysa bütün diskler tam performans çalışamayabilir bu normal fakat 200MB civarlarına inmesi anormal. SSD'ler iptal edilip M.2'lerin hızı test edilebilir. Kurulamayan sürücü NVMe sürücüsü ise hata mesajının ne olduğu önemli. BIOS güncel değilse sorunu çözmede faydası olmasa bile güncellemenizi öneririm.
    2 adet m2 yi tam performans kullanabileceğim anakart hangisi abi?
    Nvm sürücüsü kurulmuyor bunu nasıl halledebilirim?
    Server 2012 işletim sistemi var sanırım win 8.1 ile aynı dosya sistemine sahip yani win 8.1 sürücülerinin tamamı yüklenmesi lazım

SAMSUNG EVO 970 PLUS DÜŞÜK HIZ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FIRAT_G_ -- 24 Haziran 2019; 22:56:58 >

• Isınma olmasın diye içine fan man değil direk vantilatör üflüyor hocam yanı ısı problemi yok

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Samsung Semiconductor
    Samsung SSD 970 EVO Plus | Samsung V-NAND Consumer SSD
    https://www.samsung.com/semiconductor/minisite/ssd/product/consumer/970evoplus

bu siteden nvme driver ya da Magician Software yazılımını indirip kurarsan program içerde yüksek hızlara ulaşabilmek için firmware yüklemesi yapar. dene istersen

• quote:

Orijinalden alıntı: FooL

https://www.samsung.com/semiconductor/minisite/ssd/product/consumer/970evoplus

bu siteden nvme driver ya da Magician Software yazılımını indirip kurarsan program içerde yüksek hızlara ulaşabilmek için firmware yüklemesi yapar. dene istersen
    Driver indirdim ama kurulmuyor hocam üst mesajda hata mesajını yazdım. İşletim sistemi server 2012
    Sorunda tam olarak bu driver ı bu sisteme nasıl kurabilirim?

• magician software dene istersen bir de

• quote:

magician software dene istersen bir de
    Magician kurulu. İngilizce olduğundan anlamıyorum nereye tıklayıp deneyecegim?

• latest firmware yazıyorsa son versiyon yüklüdür yazmıyor ise download firmware ya da update yazıyordu bir yerde hatırlayamadım şimdi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FooL -- 25 Haziran 2019; 0:27:24 >
  • quote:

latest firmware yazıyorsa son versiyon yüklüdür yazmıyor ise download firmware ya da update yazıyordu bir yerde hatırlayamadım şimdi
    Firmware versiyon
    Latest
    Böyle yazıyor ama samsung nvm driver kurulu değil
    Nvme driver kısmında da microsoft yazıyor
    Microsoft yazdığı için denetim masasından kaldırayım belki samsung nvm driver kurulmama sebebi budur diye düşündüm. Denetim masasında görünmüyor

• FIRAT_G_ kullanıcısına yanıt
    Tam performans derken iki adet M.2 NVMe'nin aynı anda 3000MB civarı okuma/yazma işlemi yapmasından bahsettim ki bu ancak bir NVMe'den diğerine dosya kopyalamak gibi nadir gerçekleşen işlemlerde geçerli. Pratikte zaten NVMe'ler o hızlara pek çıkmaz ayrıca 2 adet 3500MB civarı okuma/yazma yapabilen NVMe'nin tam performans çalışması için 2x32Gb/s PCIe veriyolu gerekir ve bunu sağlayan anakart var mı bilmiyorum, belki PCIe konvertör kartlarla sağlanabilir.

Server 2012 için Win 8 değil Win 7 sürücülerini deneyin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Lapsekili_Big_Smoke

ssd'nin hızlı olabilmesi için fazla ısınmaması gerekiyor hocam. dikkat ettiniz mi ssd sıcaklığına?
    Peki fazla ısınıyor diyelim çözüm nedir???
  • MTT OnLine kullanıcısına yanıt
    çok çalışıyor olabilir. çok çalışır tamamdır, ama eğer soğutulması iyi sağlanmazsa çok ısınır.

• İntel kontrolcusu kurdum aamsungu kuramadım 1. Nvm 3bin küsür yazma okuma verdi diğerine çare bulamadım.
    Bu yüzden satmaya karar verdim ilan linki:

https://forum.donanimhaber.com/samsung-evo-970-plus-1-tb--138845836#138846170

• quote:

Orijinalden alıntı: FIRAT_G_

İntel kontrolcusu kurdum aamsungu kuramadım 1. Nvm 3bin küsür yazma okuma verdi diğerine çare bulamadım.
    Bu yüzden satmaya karar verdim ilan linki:

https://forum.donanimhaber.com/samsung-evo-970-plus-1-tb--138845836#138846170
    Bütün B250 ve B360 çipset anakartlarda 1 adet nvme x4 1 adet x2 olarak vardır. genelde alt kısımdaki x4 hızında çalışır.
    pci hattı 12 olduğu için 4 ü gider
    diger slot x2 olduğu için yarım performans alırsınız ayrıca 2 tane sata girişiniz devre dışı kalır.

ikisi de x4 hızında çalışması için z370 ve z390 anakart almanız lazım.

• quote:

Orijinalden alıntı: bluraydisk

Bütün B250 ve B360 çipset anakartlarda 1 adet nvme x4 1 adet x2 olarak vardır. genelde alt kısımdaki x4 hızında çalışır.
    pci hattı 12 olduğu için 4 ü gider
    diger slot x2 olduğu için yarım performans alırsınız ayrıca 2 tane sata girişiniz devre dışı kalır.

ikisi de x4 hızında çalışması için z370 ve z390 anakart almanız lazım.

Alıntıları Göster
    Çok borcum var abi bütçem yok anakart upgrade için birde upgrade sonrası temiz kurulum ccboot vs çok büyük iş çıkacak bu yüzden satıyorum. Dediğin gibi alttaki x4 hızında çalışıyor. İnanılmaz performanslı.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.