Şimdi Ara

970 Evolara Yakın PM981A SSD

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
2
Favori
3.631
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    akakce.com
    "970 evo" için arama sonuçları - akakce.com | En Ucuzu Akakçe
    https://www.akakce.com/arama/?q=970+evo&s=2

Samsung PM981a fiyatları
    akakce.com
    "Samsung PM981a" için arama sonuçları - akakce.com | En Ucuzu Akakçe
    https://www.akakce.com/arama/?q=Samsung+PM981a&s=2
    bilendenal.com
    Bilendenal.com Doğru ürünü bilendenal - Arama
    https://bilendenal.com/Arama.html?q=PM981a

Teknik özellikleri bakınca nerdeyse aynı SSD ama fiyata bakınca 970 evolar nerdeyse 2 katı

• Sürücü derken windowsa kurduğunuz sürücüden bahsetmiyorum ssd nin kendisindi diyorum açılımı solid state drive olduğu için.

Firmware güncellemesi önemli çünkü önemli olmasa adamlar niye zahmet edip senede 2 3 kere yeni firmware güncellemesi çıkarsın. Daha geçen yılın ortasında yani çok değil 6 7 ay önce Evo pro firmware inde sorun vardı linuxta trim işleminde silmemesi gereken verileri siliyordu. Yine birkaç yıl önce 840 evo da wear leveling düzgün çalışmıyordu bu yüzden uzun süredir değiştirilmiş blokları okurken önce performans düşüyor sonra da teorik olarak ver kaybı oluyordu. Bunlar hep firmware güncellemeyle düzelen şeyler firmware deyip geçmeyin.
  • Kimsenin fanı değilim, pahalı olan iyidir falan da demiyorum ama. Teknik özellikler benzer diye aynı olma ihtimali biraz güç olabilir hocam.
  • kddrh K kullanıcısına yanıt
    bende genel olarak samsungdan nefret ederim ama ssd olunca konu ssdler ikiye ayrılar samsung ve diğer çöpler

Transcend 220S 512 GB PCI SSD NVME
    Kingston A2000 500 GB PCI SSD NVME
    Samsung 750 Evo 250 GB

bu sözde nvme yazanlar kapasiteleri dolmaya başlayınca performansları düşüyor

o eski samsung 750 evo 1 gb yer bile yokken hiç boşken ne performansı veriyorsa o performansı veriyor

samsungun en baz ssd ile nvme geçinen ssdlerden daha istikrarlı çalışıyorsa diğerleri çöptür benim için

Testler sırayla
    Samsung 750 Evo 250 GB daha önce test ettiğimden sonuç değişmeyeceğinden yarıda bıraktım
    Kingston A2000 500 GB PCI SSD NVME bu teste yarısı bile dolu değildi şimdi 400 gb dolu ve bu testden daha vasat değerler çıkıyor
    Transcend 220S 512 GB PCI SSD NVME

Anakart Gigabyte B450 Aorus PRO olup her iki nvme SSD'dede soğutucu mevcuttur

testleri az önce yeniledim güncel hali aşağıdaki linkte
    Lightshot
    Screenshot
    https://prnt.sc/qkvdyn

bu testde Transcend 220S tamamen boştur

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rocky_balbao -- 8 Ocak 2020; 17:48:49 >

• Corsair MP510 480GB 3480MB/sn-2000MB/sn NVMe PCIe M.2 SSD
    Bunu kullanıyorum ve sorun yok yazma okuma hızında.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • oem olarak nasıldır bilmiyorum ama dell xps'in içinde bu ssd'den var ve çok iyi çalışıyor. yabancı forumlarda bu ssd'nin oem olduğu yazıyor. yani driver vs ilgili marka tarafından veriliyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bundan 2 sene once 870 nvme lerin zamaninda nanokatalogdan 871 ssd almistik. Oem olarak ureticilerin kullanmasi icin tasarlanan bir ssd’ydi, haliyle kutusuz plastik bir casede gelmisti. Zamaninda 500 gb sata ssdler 700 lirayken biz 500gb sm871 ssd’yi 750 liraya almistik forumda da konusu vardir.

İsin asli kutulu 870’ler ile birebir ayni performansi veriyor. İki senedir her turlu testle beraber kullandik ustundeki sticker harici bir farka rastlamadik. Garanti kosullani bilemiyorum isimiz dusmedi. Almak isteyenler alabilir korkulacak bir yani pek yok.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Magician bu sürücüleri tanımıyor o yüzden firmware güncellemesi de yapılamıyor

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • birde corsair mp510 kullan derim.
  • 970 Evo ile PM981, donanım olarak aynı. Firmware farklı. Ancak esas fark, garanti konusu; oem ürünlerde son kullanıcı, garantiyi üreticiden değil, üreticiden satın alan markadan alır.
  • Sürücü ssd için neden önemli ki magician tanımasa ne olur? Fiyat iyi geldi Samsung dayanıklılığı için.

• hitmachine16 kullanıcısına yanıt
    Sürücü derken windowsa kurduğunuz sürücüden bahsetmiyorum ssd nin kendisindi diyorum açılımı solid state drive olduğu için.

Firmware güncellemesi önemli çünkü önemli olmasa adamlar niye zahmet edip senede 2 3 kere yeni firmware güncellemesi çıkarsın. Daha geçen yılın ortasında yani çok değil 6 7 ay önce Evo pro firmware inde sorun vardı linuxta trim işleminde silmemesi gereken verileri siliyordu. Yine birkaç yıl önce 840 evo da wear leveling düzgün çalışmıyordu bu yüzden uzun süredir değiştirilmiş blokları okurken önce performans düşüyor sonra da teorik olarak ver kaybı oluyordu. Bunlar hep firmware güncellemeyle düzelen şeyler firmware deyip geçmeyin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi haksancan -- 11 Ocak 2020; 20:49:39 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 970 evo plus ve pm981 2 sinide kullanıyorum testlerde fark attsada evo reel kullanımda 2 side aynı bence.
  • MALİ MÜŞAVİR kullanıcısına yanıt
    970 evoya okadar para vermektense birebir aynı hızda olmasada aynı kalitedeki ssd'yi yarı fiyatına almak mantıklı
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.