Şimdi Ara

9700K’dan upgrade

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
330
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

uzun zamandır işlemci, mobo ve ram gelişmelerini takip etmiyorum. 9700k işlemcim özellikle Microsoft Flight Simülator oyununda iyi performans vermediği için güncelleme düşünüyorum. Intel, anakart değiştirmeden güncellemeye izin vermediği için mobo ve ram de değişebilir.

Intel 13 ve 14 nesil cpu’larda ciddi sorunlar olduğunu okudum. AMD tarafında durum nasıl? Intel 15 beklenmeli mi yoksa Amd 7800x3d gibi bir işlemci alıp platform değişikliği yapmalı mı? Ya da zamanının 9700k’sı ayarında güncel ne önerirsiniz?

Marka fan boyu değilim. Sıcaklık, ctd gibi sorunlarla uğraşmak istemiyorum. Oc veya Dc yapmak da istemiyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• İntel zor bir dönemden geçiyor. İntel seven ve komple intel sistem kullanan birisi olarak 7800x3d alın geçin derim. 13 ve 14 ncü nesli önermiyoruz bu ara. 12 nci nesil desek lga 1700 bütçe dostu sistemler için alınabilir;i3 12100f vs. gibi. 14900ks gibi uç işlemcilerde de sorun çıkınca lga 1700 öldü. Ben 12600k kullanıyorum mesela, ileride 14900ks yaparım diyordum ama değişim istediğimde maalesef yeni sokete geçmek zorunda kalacağım.

15 nci neslin mevcut sorunlarla gelip gelmeyeceğini bilmiyoruz, performans olarak nereye konumlanacaklar net bir şey yok. Bu yüzden en mantıklısı am5 sistem kurup devam etmek. 7800x3d için anakart ve ram önerisini konuya hakim bir arkadaş yapar umarım, benim pek bilgim yok. Yazan olmazsa 7800x3d ana konusunu takip edip, kullanıcı deneyimlerine göre seçebilirsiniz anakart ve ramleri.

• Intel tarafında şu an ideal işlemciler 12600K ve 13500. Eğer bütçeyi bir miktar daha artırabilirseniz 12700K alarak 3-4 sene daha rahat edebilirsiniz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.