Şimdi Ara

98 corsa corsa'ya 11 bin ytl çok mu?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
958
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    98 model 116.000 km'de klimalı corsa'ya 11 bin ytl istiyor. yarın araç sahibi ile birlikte servise gidicez servis temiz derse almayı düşünüyorum ama fiyat konusunda emin olamıyorum yardımcı olursanız çok sevinirim.

http://www.sahibinden.com/98_corsa_swing_klimaliWQQaXQQ5605139WQQpXQQdisplayitem

• http://www.araba.com/972647.html

Hocam şunu bi incele bu araca göre fiyat yüksek gibi üstelik aynı yerde satılıyolar.
  • Şimdi netten araştırdım.1998 Corsa 9000-15000 ytl arasında değişiyor.Fiyatı yüksek olanlar az kullanılmış ve km'si düşük olanlar.Fiyat ne yüksek ne de az diyebilirim.Ama Km'sine göre bakarsam fiyat uygun.Biraz pazarlik yaparsanız 10750 inme imkanı olabilir.

Bende bunu buldum.Beyaz olan 10500 lacivert olan 10000.Şu beyaz olan çok temiz geldi.Mutlaka inceleyin derim.

http://www.sahibinden.com/sahibinden_temiz_1_4_corsa_swingWQQaXQQ5614995WQQpXQQdisplayitem

http://www.sahibinden.com/hususi_otoWQQaXQQ5564795WQQpXQQdisplayitem

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ducatine -- 5 Ocak 2008; 1:49:17 >

• 10 senelik corsa sınıfı araca bence 11 000 ytl verilmez.
    2003-2004 modelleri zaten 15-16 civarında satılıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hakbul30 -- 5 Ocak 2008; 4:51:59 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: hakbul30

10 senelik corsa sınıfı araca bence 11 000 ytl verilmez.
    2003-2004 modelleri zaten 15-16 civarında satılıyor.

Dediğimiz gibi km göre değişir.Araç 10 senelik olmasından çok az kullanılmış ve bakımları düzenli yapılmışsa 10000 rahat eder.Ona bakarsan 1998-1999 modellerde 90000 kmyi aşmamış çok araç var.Ama sizde haklısınız.Eğer biraz daha fiyat yükselme imkanı varsa 2003 almak daha mantıklı.Ama işte söylenilen paraya göre konuşuyoruz.Gene de söylemeden edemiycem.90000 km 1998 araç 10000-11000ytl arası eder.
  • arkadaşlar
    açıkçası bu benim ilk arabam olacak her şeyi bunda öğrenicem. buna kullanmak da dahil.

memurum ve istanbula yeni geldim sayılır o yüzden bu arabayı alırken yanımda arabadan anlayan birileri olmayacak malesef. kazıklanmaktan korkuyorum.
    adamla bu gün buluşucaz bana arabayı göstericek ama görsem ne olacak aa rengi hoşmuş demek dışında arabadan anlamıyorum ki!

bu yüzden servise gitmeyi teklif ettim fakat serviste ne yapacağımızı da çok iyi bilmiyorum. şu sorularımı cevaplarsanız çok sevinirim.
    1- Servise tam olarak ne dicem, orada ne yapmalıyım? aracın durumu hakkında bilgi verirler mi? bunun için para alıyorlar mı?

2- servis diyelim ki ok dedi. ödemeyi p.tesi yapıcam adama kapora kaç para vermeliyim?

3- bir arkadaş bana temiz kağıdını satıcı alır uyanık ol sana kalmasın demişti 250 ytl ediyormuş bu doğru mu?

4- bir de bir yerde okumuştum arabalar 100 bin km'den sonra problem çıkartıyormuş. bu aracın km'si 116 bin. 11 bin ytl verip bir de sürekli tamir masrafıyla uğraşmaktan korkuyorum. araçlarda km ne kadar önemli bir kriter.

5- birkaç arkadaş daha uygun corsa'lar önermiş. onlara ben de bakmıştım ancak klimalı olsun istiyorum. sizce daha az yıpranmış az km'li klimasız bir araba mı bakmalıyım? yani temiz araç için klimadan fedakarlık yapmak mı daha mantıklı yoksa kliması lüks değil ihtiyaç mı araba için?

cevaplarsanız çok memnun kalıcam.
    bu gün adamla buluşucaz ama çok stresliyim, çünkü daha önce böyle bir ortamda bulunmadım ve ne yapmam gerektiği hakkında bir fikrim yok. nasıl pazarlık edicem serviste neler olucak hiç bilmiyorum.
    hadi hayırlısı

• ne ile karşılaştığınızı yazarsanız memnun kalırım (bari sizin tecrübeniz bize ışık tutsun)
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Servise gittiğiniz zaman expertiz raporu isteyin yani elinize imzalı bir belge vermeliler..Yetkili servis ücreti 100 ytl ye kadar çıkabilir ancak pazarlıkla bu aracı en fazla 50 ytl ye baktırabilirsiniz..Aracın plakasından ya da şasi nosundan önceki servis hikayelerini de öğrenebilirsiniz..

Yerinizde olsam aracın mekanik aksamına baktırmadan önce ilkin boyasını kontrol ettirirdim örneğin aracın kaputunda bagajında veya tavanında boya varsa bu büyük bir kazaya işaret olabilir dolayısıyla aracın ederi anlaştığınız fiyattan daha düşük olabilir..Eğer bu durumda vaz gecerseniz servis sizden sadece boya için para ister yahut hiç istemeyebilir..

Arabanın sahibiyle önceden konuşup şayet arabası söylediği gibi çıkmazsa servis ücretini kendisinin ödeyeceğini de söyleyebilirsiniz..tabii servisin vereceği rapora sizin adınız yazılması gerekir zira ilerde bu raporun bağlayıcılığı olabilir(bazıları bu raporun bağlayıcılığı olmadığını söylüyorlar burasını tam olarak bilmiyorum)..Rapora sizin adınız yazıldığı için de vazgecerseniz satıcının döneklik yapma ihtimali var bu duruma da hazırlıklı olmalısınız..Ben ramazan ayında yeminler eden bir satıcıyla bu durumu yasadığım için tecrubelerimi aktardım..

Fiyat olarak linkte gördüğüm bu araç İstanbul piyasasına göre 10-10500 eder en fazla..Klima seçmi sizin ihtiyacınıza bağlı ancak ilerde satacağınız zaman klimalı olan araç daha kolay satılır..Aracı kısa sürede alacaksanız kaparo vermenize gerek yok ya da 20-30 ytl verseniz yeterli..Adı satıldı olsun derse..Kolay gelsin…

• seçtiğiniz araç diri duruyor. yakıtı ve egr dışında sizi üzmez.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.