Şimdi Ara

98 inç TV önerisi (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
45
Cevap
1
Favori
1.077
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

sizce hangisi mantıklı görüntü gözle görünür bariz fark yoksa 98inç lik modeli almak istiyorum

• deta53 kullanıcısına yanıt

Ben olsam 75 üst segmenteki tv yi alırım. Ama karar sizin tabi. İmkan varsa mağazada görmek lazım

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Valla ben de ilk TCL araştırmaya başlayınca P serisinin giriş seviyesi olduğunu anladım. P serisi çöp en az C serisi alın diye yorumlar okudum. Şimdi 98 inç olunca özellikleri daha iyileşiyor mu bilmiyorum ama C755 serisi her türlü üstün gözüküyor. Donanım, parlaklık vs zaten epey sitesinden de bakabilirsiniz. He P755 puanı daha yüksek gözüküyor ama inç arttıkça daha fazla puan veriyorlar otomatik. Aynı inç olunca P serisi 73, C755 84 puan.

Hocam 55 ile 75 arasinda ne kadar fark varsa 75 ile 98 arasinda bir o kadar fatk var. TV görüntüsü güzel ben begendim, c serisi biraz daha iyi olabilir ama ekranin büyüklüğü bunu kapatıyor, özellikleri zaten iyi.ses sitemi güzel.

Buyuk ekran olsun ama mini ledli olmasin diyorsun guzle tercih, mini ledli olsun diyorsun 75 al hocam.

Hocam görüntü güzel, beni tatmin ediyor, ses yeterli. Tv nin görüntüsü ekran büyüklüğü ile birleşince iyi ki 98'' almışım dedirtiyor.

Şuan Hepsiburada da 86.000 TL fiyatı, fiyat baya bir uygun, TV tam f/p ürünü.

Merdivenlerden geçebiliyorsa (239 cm kutu uzunluğu ) ve Tv yi koyacak bir boş duvar varsa evde, bu fiyatlara kaçırmayın derim.

• paradise37 P kullanıcısına yanıt

TCL nin P serilerindeki tv ozellikleri ile ayni degil, 144 hez VRR var mesela, 98P755, de, ses sitemi farklı Onky ses sitemi var, bu TV 98 " e ozel donanımlar ile yapmışlar, 98 " in C seride var ama fiyatları baya yukarida. Onun için bu büyüklükte f/p TV si diyorum.

98 inç TV önerisi

• Büyüklüğüne ve donanimina göre güzel fiyat arkadaşlar.
    Düşünen olursa kaçırmasın...
    98 inç TV önerisi

• 98 inç TV önerisi

98 İnç C755 2.300 Dolar, bir de bu normal fiyatı Allah bilir Black friday’de ve indirim zamanlarında kaça düşüyordur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ylcdr -- 21 Aralık 2024; 4:47:58 >
  • frekans76 kullanıcısına yanıt

Amerikada insanların yüzüne bakmadığı TVler Türkiyede 2.500 dolar , korkunç bir ülkeyiz.

• ylcdr kullanıcısına yanıt

Maalesef hocam, nedenlerini herkes biliyordur sanırım.

Şimdi bile fiyatalar nereye cikti, Ocak ayindan sonra fiyatlari düşünemiyorum.

3 hafta önce vermis oldugum fiyat ulke gerçeklerine gore cok iyi fiyattti, umarim değerlendiren olmuştur.

• Tcl yapiyor hocam. Yeni 98 " x11k muhteşem.

instagram
    Technopat on Instagram: "98 Inç'lik Devasa Televizyon: TCL 98" X11K - CES 2025 #39 #işbirliği #TCL #InspireGreatness #CES2025"
    https://www.instagram.com/reel/DEpJ1iMsrJK/?igsh=b2Zvb25xcnUwdjIx

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: deta53

epey sitesinde var görünüyor. almaya çok yakınım TCL 75C755 75 modeli ile bunun arasında kaldım. görüntü kalitesi olarak çok fark varmı acaba. daha önce awox tv aldım ama arıza yaptı tcl tv ler lg samsung sony gibi markalara göre kaliteli mi acaba?

Merhaba Hocam,

lg samsung sony ile kıyaslanabilecek bir marka değil daha çok philips ile muadil fiyat performans gibi düşünebilirsiniz. (Tabi bu durum ürün modeline göre değişebilir.)

fakat Türkiye'de ederinin çok üzerinde fiyatlara satıldığını düşünüyorum.

Global fiyatlarında diğer markalarda ciddi farklılıklar var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bayrakk084 -- 15 Ocak 2025; 11:31:43 >

• Bayrakk084 B kullanıcısına yanıt
    Hocam samsung paneli Tcl den alıyor, oled haric miniled Tv lerde donamim olarak, kalite olarak, ve fiyat olarak Lg ve samsung miniledlerden daha iyi.
    Tcl en azinfan Edge Led Tv satmıyor, Lg/Samsung led fiyatına edge led Tv satiyor.
    Tcl inin mini led Tv leri karartma bolgesi, parlaklik sayısı olarak cok iyiler, olede yakin siyah verebiliyor, 3 yil sonra oled gibi ekran yanma durumu da yok. 2025 de Tcl micro Led Tvler ile harikalar yaratıyorlar.
    Türkiye pazarina dolu donanımla uygun fiyatlarla girdiler, çünkü Çinde ucuza maal ediyor.
    Yakin gelecekte Koreliler Çinli firmalar olan Tcl ve Hisense ile rekabet edemeyecek konuma gelecekler ve suan fahiş fiyatlarla sattıkları Tv leri cok arayacaklar. Hisense de Türkiye pazarına girdiğinde ortakik toz duman olacak diye düşünüyorum.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Bayrakk084 B kullanıcısına yanıt

98 inç TV önerisi 98 inç TV önerisi 98 inç TV önerisi 

• '' Samsung son lcd-led panelini 2022'de üretti. O yıl üretim tesisini TCL'ye sattı. ''

• izmirden kullanıcısına yanıt

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hibo -- 15 Ocak 2025; 18:5:59 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: hibo

https://www.koreaherald.com/article/2875557

İlginç, ama bazı insanlar ingilizce okuyup anlayabiliyor.

Bu da türkçe çevirisi

Samsung Display, Haziran ayında LCD TV paneli işinden tamamen çıkacak

Yayımlanma tarihi : 30 Mayıs 2022 - 15:37:47

•  
    •   
    •  

Oğlu Ji-hyoung

Abone Ol +

Samsung Electronics'in ekran üretim kolu olan Samsung Display, 30 yılı aşkın süredir faaliyet gösteren televizyonlar için kâr getirmeyen sıvı kristal ekran paneli işini Haziran ayında tamamen kapatmaya hazırlanıyor.

“(Samsung Display) Haziran ayında LCD panel tedarikini sonlandıracak,” dedi bir endüstri kaynağı Pazartesi günü. Şirket, alt uç panellerini Güney Chungcheong Eyaletindeki Asan'da üretiyordu.

Uzun zamandır beklenen hamle, LCD TV panel fiyatlarının sürekli düşüşte olduğu bir dönemde geldi. Bu, Samsung Display için daha büyük kayıplara yol açarken, Çinli rakipler devlet sübvansiyonları ve vergi indirimleriyle desteklenen küresel endüstrideki hakimiyetlerini artırıyordu.

LCD televizyonlar, organik ışık yayan diyot paneller ve kuantum nokta ekran panelleri gibi son teknoloji televizyon bileşenlerini kullanan televizyonlarla karşılaştırıldığında daha düşük kaliteli olarak kabul edilir.

Daishin Securities tarafından derlenen piyasa istihbarat firması Omdia'nın tahminine göre, 43 inç LCD panel fiyatları Eylül 2021'den bu yılın Mayıs ayına kadar yüzde 46 düşerken, 55 inç panellerin ve 65 inç panellerin fiyatları belirtilen dönemde yüzde 34 düştü.

Bu, Samsung'un üç on yıllık LCD TV paneli işinin sonu anlamına geliyor. Bir zamanlar dünyanın en büyük LCD TV paneli tedarikçisi olan Samsung Display'in pazar payı, 2014'teki %22'den bu yıl yaklaşık %2'ye kademeli olarak düştü.

Samsung Display, 2021 öncesinde sektörden çıkmayı planlamıştı ancak Samsung Electronics'in LCD panel tedarik sıkıntısı nedeniyle bu fırsatı değerlendiremedi.

Samsung Display, Nisan 2021'de Çin'in Suzhou kentindeki LCD TV paneli işini panel rakibi TCL China Star Opto-electronics Technology'ye devretti.

Samsung Display'in İcra Başkan Yardımcısı Choi Kwon-young, nisan ayında düzenlenen birinci çeyrek konferans görüşmesinde, şirketin bu yıl içerisinde LCD TV paneli işinden tamamen çıkacağını doğruladı.

Hana Financial Investment analisti Kim Hyun-soo pazartesi günü yaptığı açıklamada, Samsung'un LCD TV panel pazarından çıkışının uzun zamandır beklendiği ve kademeli olarak gerçekleştirildiği göz önüne alındığında, Samsung Electronics'in LCD TV seti işindeki devamlılığı açısından "Samsung Display'in LCD panel pazarından çıkışından etkilenmesinin pek olası olmadığını" belirtti.

Samsung, TV paneli işinde kuantum nokta ışık yayan diyotlar veya kuantum nokta organik ışık yayan diyotlar kullanarak kuantum nokta ekran teknolojilerine yönelmeyi hedefliyor.

Televizyon üreticisi Samsung Electronics ile dünyanın tek beyaz OLED TV paneli tedarikçisi LG Display arasında beklenen işbirliğine gelince, Hana'dan Kim, uzun süren müzakereler nedeniyle Samsung'un OLED TV'sinin bu yıl içerisinde piyasaya sürülmesinin olası olmadığını söyledi.

Samsung Display ayrıca mobil cihazlar ve kişisel bilgisayarlar için de paneller tedarik ediyor.

Şirketin birinci çeyrekteki kazanç tahminleri, faaliyet kârının bir önceki yıla kıyasla üç kat artarak 1,09 trilyon won'a (878,5 milyon dolar) yükseldiğini gösterdi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hibo -- 15 Ocak 2025; 18:21:10 >

• hibo H kullanıcısına yanıt

Güzel yazı, bu sefer (bildirim aldığım için, fark edip, okudum)Özelliklede yazının son paragrafı her şeyin özeti

''Şirketin ilk çeyrekteki kazanç rehberliği, faaliyet karının bir önceki yıla göre üç kat artarak 1,09 trilyon won'a (878,5 milyon $) yükseldiğini gösterdi.''

• izmirden kullanıcısına yanıt

Yüksek fiyatla cihaz satarak elde ediliyor bu kar...

Bu fiyatları verene sözüm yok, TV ön yüzünde Samsung yazıyor diye böbürlenebilirler... Gerçek fiyatlı TV almak isteyenler başka markalar bakabilirler.

• hibo H kullanıcısına yanıt

Ah ahh

bak bu senin kaynak gösterdiğin yazıdan alıntı,

hatta sen Türkçeye çevirmişsin

'' LCD televizyonlar, organik ışık yayan diyot paneller ve kuantum nokta ekran panelleri gibi son teknoloji televizyon bileşenlerini kullanan televizyonlarla karşılaştırıldığında daha düşük kaliteli olarak kabul edilir.''

Kısaca gözünü yukarı dikmiş, kalite üretiyor,

Ve de bazıları gibi alt modellere Amerika'da 3 'E satıp ,bizim vatanımız da 10 lira istemiyor.

Nerede 85'X925 pro veya nerede c855 85 in. ve 98 inç

hehe bir tek bu var, o da 1000.000 cuk,4K mini led için değer mi?( TCL 115X955 Max Ultra HD (4K) TV )

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.