Şimdi Ara

9800X3D Ana Konu (101. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: mrat_ylmaz , lestet Daha Az
2 Kayıtlı Üye (1 Mobil) ve 4 Misafir (1 Mobil) - 4 Masaüstü2 Mobil
5 sn
2.032
Cevap
78
Favori
74.027
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Popüler Konular listesinde
26. Sırada  bugün en iyi #14
Sayfa: önceki 9899100101102
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Yaymaya gerek var mı hocam bakırı oturtunca kendi otomatik her yere yayılması lazım, MX6 macun'u Arctic kendi sitesinde yaymayı tavsiye etmiyor nedenini bilmiyorum, bezelye kadar sıkıp kapatın yazıyor. Belki ben biraz az sıktıysam her yere yayılmamış olabilir diye tahmin ettim. İşlemcinin ekran kartını kapatmayı BIOS üzerinden denediniz mi, onun sıcaklıklara farkı oldu mu?

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Paister P kullanıcısına yanıt
    Tüm bu 9800x3d işlemcim 95 derece oluyor feryatlarının ana kaynağı dönüp dolaşıp bloğun oturmasına dayandığı için bu çıkarımı yaptım, iki tabanda kusursuz ise dediğiniz gibi yayılır ama kusursuz değilse eksik yerler olabilir macunun kaymadığı

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • rambocuk kullanıcısına yanıt
    9800X3D Ana Konu

10 dakikalık test sonucunda ısı değerlerim, başta 88 dereceyi geçmiyordu sonra 91 civarına fırladı.

10 dk sonunda seninki daha iyi bende 95 e dayanıyor illaki ama boşta seninki 55 olması tuhaf

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: rambocuk

10 dk sonunda seninki daha iyi bende 95 e dayanıyor illaki ama boşta seninki 55 olması tuhaf

Bir de dediğiniz gibi termal macunu yenileyip tekrar denemeyi düşünüyorum, teşekkürler yardımınız için.

• hava soğutmada işlemci tam yükte çalışırken 60lar veya 95 gibi değeler görebiliyor ne iş yaptığına göre. y-crunher 95 derece veya prime95 small fft testi 85leri görüyor. bu tür testler yaparken yüksek sıcaklık olması, pbo değerleri negatif olması sayesinde yüksek hızlarda daha iyi tutunmasına ve böylece ısınmasına sebep oluyor diye anlıyorum. yani her sıcaklık kademesi için aynı etkiyi göstermeyebilir eski curve. mesela ben -40 ve üzeri pbo denediğimde -30lara göre daha sıcak olduğunu görmüştüm. tabi o sıra watt limiti vb otomatikte olduğu için tam bir kontrol de söz konusu değil benim açımda. ayrıca soğutucuyu aşırı sıkmak da olumsuz etkileyebilir yüzey temasını.

• rambocuk kullanıcısına yanıt

IOD sıcaklığından dolayı boştaki derecesi yüksek yoksa çekirdek 25-30 derece arası görsele bakarsan. Büyük ihtimal soğutucu blok eşit şekilde baskı göstermiyor.

Dipnot: PBO'nun boştaki sıcaklıklar ile hiçbir alakası yok çünkü boştaki die sıcaklığı IOD'den geliyor direkt. Bunun da tek çözümü Soc voltajını düşürmek.

• Co -23 kullanıyordum oyunlarda falan sıkıntı olmadı ama sesler bazen takılıyordu -20’ye düşürdüm şu anlık bir sorun yok. Şu ekran kartına UV yapmayı öğrenirsem tamamdır her şeyi hallettim bir tek o kaldı.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • xgny58x kullanıcısına yanıt

ekran kartı overclock/undervolt yapılması cpu/rame göre çok daha kolay, slide çekip yapıveriyorsun programda. hemen sonucunu görebiliyorsun arkada çalışan bir test üzerinde

• quote:

Orijinalden alıntı: goosebumps

ekran kartı overclock/undervolt yapılması cpu/rame göre çok daha kolay, slide çekip yapıveriyorsun programda. hemen sonucunu görebiliyorsun arkada çalışan bir test üzerinde

Ekran kartı konusunda biraz geriyim. Öğrenip yapacağım.

• deadfelloww D kullanıcısına yanıt
    Montajı doğru yaptığımı düşünüyordum sizce vidalamada mı hata var hocam? Dönmeyene kadar çok güç uygulamadan sıktım. Termal macunun az gelmiş veya etrafa tam dağılmamış olma ihtimali var mı?

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

Sıcaklıklarınız gayet normal hocam, yüksek ihtimalle termal limitiniz açık durumda. 75 veya 80C limitlerseniz ısınmasının önüne geçmiş olursunuz. Burada birçok kez yazdık, AM5 işlemcilerde termal limitlemede performans kaybı yaşamıyorsunuz.

Bir tarafa fazla baskı verip diğer tarafa az baskı vermiş ihtimali olabilir, çünkü IOD sıcaklığı gereğinden fazla yani orası tam temas almıyor gibi. Tekrar montaj yaparsan genel sıcaklıkların da azalır büyük ihtimal ve fazla sıkma vidaları, kuvvet hissettiğin yerde bırak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi deadfelloww -- 17 Şubat 2025; 9:23:54 >
  • @SAVIAR üstat konu dışı olacak ama RTX 4090'a UV yaptım 920mV 2600MHz olarak kullanıyorum belleklere +1300 verdim başka bir ayar yapmama gerek var mı?

4090’ı bir tık daha yukarı alabilirsiniz hocam. 0,9V 2750 kullanıyordum ben. Bir deneyin derim. Belleklere 1000’den fazla vermeyin. Hem performans getirisi çok az, hem de degradasyona etkisi yüksek. Sonrasında PL %80-90 civarına çekip bir bakın. Bazı kartların güç yönetimi çok başarılı performans kayıpsız bu şekilde kullanabiliyorsunuz.

• SAVIAR kullanıcısına yanıt

Hocam çekirdek hızını arttırınca furmarkta takılma yapıyor gibi hissediyorum hangi programla test etmemi önerirsiniz?

GPU tarafında doğrudan stabiliteyi yakalayabileceğiniz bir program önermek zor hocam. Bu konuda en iyi sonucu her zaman GPU'ya yüklenen bir oyun verir. Furmark, 3D Mark, Superposition vb. testler için maalesef sadece fikir verme amaçlı kullanılabilir.

• SAVIAR kullanıcısına yanıt

Stutter yemeyelim kafi üstat. 0.9 2700 deneyeyim o zaman.

• OCCT Linux versiyonu alpha olarak yayınlanmış. Yakında Steam deck için de gelecekmiş

9800X3D Ana KonuOCCT - OCBASEyoutube
    Today marks a turning point for OCCT and our entire community! 2024 was an incredible year, and 2025 promises to be even more ambitious. In this video, we reveal our big news: 🔗 Download OCCT for Linux here: ocbase.com/download 🔗 Join us on Patreon to access exclusives: patreon.com/occt 🔗 Follow us on Discord and Reddit to give your feedback! Like, comment and subscribe so you don't miss out on any upcoming announcements!
    https://www.youtube.com/watch?v=N7oi-wkVXb4
  • 
Sayfa: önceki 9899100101102
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.