Şimdi Ara

9800X3D Ana Konu (125. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.533
Cevap
85
Favori
90.331
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
9 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123124125126127
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Komple sıfırladım devam etti, manuel değer girdim hala devam ediyor, çözemedim hocam. 2 GHz takılıyor, 15W çekiyor sadece, bu olurken de 70 dereceye yaklaşıyor. Önceden tam yükte hem çok daha serin çalışıyordu hem değerler çok iyiydi. Radeon Software kaynaklı olabileceği geliyor aklıma sadece artık.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: bluelife27

Komple sıfırladım devam etti, manuel değer girdim hala devam ediyor, çözemedim hocam. 2 GHz takılıyor, 15W çekiyor sadece, bu olurken de 70 dereceye yaklaşıyor. Önceden tam yükte hem çok daha serin çalışıyordu hem değerler çok iyiydi. Radeon Software kaynaklı olabileceği geliyor aklıma sadece artık.

Software'i kaldırır kaldırmaz düzeldi. Max yükte 60 derece civarı geziyor ve 5.25 GHz çalışıyor şu an.

• Aranel Ciryatan kullanıcısına yanıt

Bu 3d işlemciler garip biraz   Testte 80 derece olan işlemcim oyunda 50 derece video izliyorum 60 derece . Masaüstünde kendi halinde bırakıyorum 70 dereceye fırlıyor . Fan sabit pompa devri sabit kendi kafasına yaşıyor birşeyler .

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Alkımm kullanıcısına yanıt
    Corsair titan kullanıyorum bu nedenle pompa fan devri sivi sıcaklığına göre ayarlı. Kasa fanları da Corsair Commander Pro ile kasa içi sıcaklık durumuna göre ayarlı. O yüzden CPU'daki dalgalanmalar fanlara pek etki etmiyor.

Yük altında pek ısınmıyor bence ama boşta ki sıcaklık bana fazla geldi. 5800X im boşta 35 derecede takılıyor çünkü.

• Dostlar bence biraz fazla takıyorsunuz bence boşta 45-50 ler normal, oyunlarda 50-60 arası normal, testlerde ise 80-85 arası normal fakat 90 üstüne çıkıyorsa bir sıkıntı var demektir.

• beyler ateslı cpularamı denk geldınız nabtınız :D

9800X3D Ana Konu

9800X3D Ana Konu

• erays59 E kullanıcısına yanıt

Custom sıvı soğutmamı var 40 derece altında görmek hayret verici.

• Hojikiminiru kullanıcısına yanıt
    Deepcool 360 aıo var.

9800X3D Ana Konu

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • bluelife27 kullanıcısına yanıt
    Halledebilirdiniz mi hocam. Ekran kartı driverının işlemcinin ayarlarını bozması çok garip. Hep nvidia kullandığım için amd driverı kullanmadım hiç. Biraz araştırdım ama bu tarz bir probleme hiç rastlamadım yabancı forumlarda da. Tuhaf geldi açıkçası.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jermines -- 29 Mart 2025; 11:30:56 >

Direct Die falan mı😅 ben de Arctic LF2 420mm kullanıyorum bu sıcaklık değerlerini görmedim, boşta 40 derece falan, Cinebench puanınız ne kadar?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    Sadece frame kit var 😃 stok ayarda 23.500 r23 skorum, +200 co -15 te 24.015 çıkıyor skor

9800X3D Ana Konu

Hocam senin oda ya çok soğuk olmalı ya da sıcaklık sensörleri yanlış gösteriyor. Teorik olarak sıvı soğutma ile bile oda sıcaklığının altına düşmesi imkansız. Sonuçta AIO'un içinde devridaim olarak dönen sıvı var ve o sıvı fanla soğutuluyor. Sıvı azot, peltier veya temoelektrik soğutma gibi yöntemlerle anca oda sıcaklığın altına düşebilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GoldPunch -- 29 Mart 2025; 12:58:1 >
    R23 testınde kaça kadar çıkıyor sıcaklıgınız?

Ben de çerçeve kullanıyorum, +200 PBO -37 Curve Optimizer ile kullanıyorum.

9800X3D Ana Konu
    Max sıcaklıklarda cok da fark yok gibi, benım sensorler yanlıs gosterse max sıcaklıklarda farklı olcak yenı mobo ya gecınce ordada test edıcem :)

• PBO +200

CO -20 yaptım.

5 derece fark etti benchlerde sıcaklık. Performans arttı.

1-2 gün böyle kullanım sonra -30 denicem CO

• jermines kullanıcısına yanıt
    Hocam software ve Bios sıfırladım o şekilde düzeldi. Ama sadece BIOS sıfırlayınca düzelmemişti.

Açıkçası PBO açmak ne kadar doğru bilemiyorum stok haline undervolt yapmak daha akıl karı gibi çünkü PBO ile bir kazanç yok yani elde edilen 200 MHZ'in etkisini göremediğin gibi daha yüksek sıcaklık ve güç tüketimi elde ediyorsun, buna nazaran stok kullanmak en azından soğutma sistemini sessiz kullanmanı sağlıyor çünkü gerçekten düşük değerlerde çalışıyor.

9800X3D Ana Konu

Sadece Curve Optimizer -37 değeri ile sonuç, bu bağlamda şunu da belirtmek isterim en azından kendi anakartımda gözlemlediğim bir sonuç anakartım Gigabyte x670, F32a AGESA 1.2.0.1a kullanıyordum bir süredir ve AGESA 1.2.0.3a F33b'ye geçtim, ilk izlenimim sistem stok haliyle işlemci güç tüketimi 125W max olarak limitlenmiş sıcaklık değerleri 75 derece gördü max ki bence bu çok makul olmuş, artık kimse Curve Optimizer ile uğraşmaz elbette her anakart aynı sonucu vermeyebilir ve buna ek olarak bu işlemcinin ciddi bir undervolt potansiyeli var hala.

• 
Sayfa: önceki 123124125126127
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.