Şimdi Ara

9800X3D Ana Konu (126. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
2.533
Cevap
85
Favori
90.331
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
9 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123124125126127
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Ben 23k ya düştü diye üzülüyorum 20k yı kabul etmem. Şuan -35 sabit voltaj ile 5300 e sabitledim oyunlarda 65-70 arası geziyor testlerde 85 leri görüyor ama zaten test ile işim yok. Benim aklımı kurcalayan tek şey artic 360 ı 420 lik başka bir soğutucu ile mi değiştirsem acaba düşüncesi.

• Arctic LF3 montajı vs nasıl? Thermalright Frame Contact ile çakışıyor mu sanki öyle bir şey okumuştum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • @SAVIAR FCLK'yı 2200 ile çalıştırınca anlamsız şekilde gecikme değerim artıyor bu 2167 için de geçerli 6400 mhz ve cl 30 ram var lakin en iyi nokta neden 2133, bir şeyleri yanlış mı yapıyorum?

@xgny58x sanmıyorum bir sorun olacağını bağlantı noktaları zaten çok uzakta ve LGA kilit ile hemen hemen aynı boyutlarda, ben ikinci seri Arctic ile sorun yaşamadım en azından, belki üçüncü seride farklı olabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hojikiminiru -- 30 Mart 2025; 10:17:27 >
  • xgny58x kullanıcısına yanıt
    Ben thermalright ile kullanıyorum bi sorun yaşamadım. Ama and işlemci kurulumu biraz sancılı oldu. Lexusun videosunda da görebilirsiniz nasıl yapıldığını. Belki de ben beceremedim. Diğer bi şey de kablo kısmının m2 Ssd soğutucu bloğuna dokunması. O nedenle ben temas eden gen5 Ssd blokları sökmek zorunda kaldım. Anakart x870e-e bu arada. Arcticin sitesinde hangi anakartlarda bu sorun olabileceğine dair bi compability listesi var. Almadan bakmanızı tavsiye ederim. Son olarak herkese hayırlı bayramlar 😊

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lastsoldier33 -- 30 Mart 2025; 10:26:2 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Teşekkürler kasa serviste gelsin fanları alıp sistemi deneyeceğim soğutucu yine yetmezse değiştirebilirim. Bu arada anakart vrm testi programı var mı? Servis anakart vrm ve ekran kartı vramde sorun olabilir dedi aklıma takıldı.

• Hojikiminiru kullanıcısına yanıt

Stabilite kaybından dolayı yaşıyorsunuzdur hocam. 6400 manasız bir frekans değeri. Bu kadar sıkıntıya değer bir performans faydası kesinlikle yok. Bana pm ile dönen arkadaşların %90'ı 6400'de stabilite sorunu yaşayan insanlar. X3D frekans ile fark yaratabildiğiniz bir platform değil, zaten mimarinin tasarlanma amacı buna ihtiyaç duyulmamasını sağlamak.

CL28 6200 veya CL26 6000'de hiçbir sıkıntı olmadan kullanmak varken, hiç gerek yok. Hatta bir test programı olmadan CL30 6000'de default dahi kullansanız fark edeceğiniz, hissedeceğiniz bir durum söz konusu değil.

• Şimdi benim ramler expo da otomatik 6400 oluyor. Bunu 6000 mi kullanmak lazim.

F5-6400J3239G16G bu rami almıştım sistemi toplarken.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Bu arada yeni bir AIO düşünen arkadaşlar için çok iyi fırsat:

https://www.incehesap.com/cooler-master-masterliquid-atmos-360-argb-360mm-islemci-sivi-sogutucu-fiyati-68793/

• Aranel Ciryatan kullanıcısına yanıt

EXPO açıp sorunsuz kullanıyorsanız dokunmanıza gerek yok hocam. Zamanla öğrendikçe kurcalamaya başlarsınız. Ama anlamsız sistem kitlenmeleri, reset atmalar yaşarsanız ilk sayfadaki güvenli ayarları deneyebilirsiniz.  

• SAVIAR kullanıcısına yanıt
    1 aydır auto PBO ve expo açık kullanıyordum hiç kitlenme yaşamadım.

Dün -20 CO ve +200 PBO ayarladim Expo yine profil olarak seçili. Donma ve kitlenme daha hiç olmadı. Sadece arada bir iki drop yaşadım WRC24'de ama o anda çok hızlı bir etap idi ve epic ayarlarda oyun.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

T30 fanla nasıl olur abi? Arctic radyatör kalın t30 da iyi bir radyatör fanı olunca bu ikilisi sanki iyi olur gibi. Cm’nin bu modelide tavsiye ediliyor.

Aslında sorunum yok 7800x3D ile 6400mhz ram kullanıyordum ardından aynı sistem ile 9800x3D'ye geçtim ve sadece gecikmeleri 60 ns altına indirebilir miyim uğraşmak istedim, biraz anlamsız bir heyecan😅 günlük kullanımda bir etkisi olur mu sanmam.

• Bu sıvı soğutma işine kafayı taktım 360lık en iyi soğutucuyu arıyorum tavsiyelerinize açığım. Phanteks T30 fanla kombolayacağım.

Arctic Freezer III 360

• GoldPunch kullanıcısına yanıt

Pompa sesi var diyorlar üstat. Birde lf3 olanı lf2 kadar beğenmemiş yabancı kaynaklar. Arcticin radyatör kalın ama kanatçıkları daha az normal radyatörlerden.

Hangi yabancı kaynakları takip ettiniz bilmiyorum ama izlediğim incelemelerin çoğu iyiydi. Ben de buradan tavsiye ile 420’liğini kullanıyorum. Çok memnunum.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Kasapow kullanıcısına yanıt

Tomshardware reddit falan gezdim bayağı. Beğenende var beğenmeyende. Radyatör kalın ama kanatçık yoğunluğu az. Montaj konusunda rahat değil vs.

Şöyle söyleyeyim hocam, şuan için alabileceğiniz en iyi sıvı soğutma EK Nucleus, bu ise onun dahi ötesinde bir performans sergiliyor. O kadar merak ettim ki denemek için bir tane kendime de sipariş verdim.

Arctic fiyat/performans olarak rakipsiz, ancak hem her anakarta uyumlu olmaması, hem de artık aradaki fiyat farkının eskisi kadar büyük olmaması Atmos'u açık ara tercih sebebi yapıyor.

Teşekkür ederim üstat. O zaman T30 la kombinlemek için sipariş vereyim Amazon’da 3 taksit seçeneği var oradan alayım.

Ben de aynı kombinasyonla kullanacağım hocam. Tamamen overkill.  

• 
Sayfa: önceki 123124125126127
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.