< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > |
9800X3D Ana Konu (123. sayfa)

-
-
Akvaryum kasa hoşuma gitmiyor hocam yinede teşekkürler.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Radyatör kalınlığını göremedim kaç mm destekliyor acaba.
Bios daki 3d ayarı aktif mi olmalı X870 lerde? Kazanımı yada kaybettirdiği birşey var mı?
-
kullanıcı vardır burda mutlaka cevaplayacaktır sanırım rast gelirse.
-
-
Açıkçası önemli olan ne kadar fan takılabildiğinden ziyade, hava akışını ne kadar verimli sağladığı. O nedenle hava akışına önem veren kasalara yönelebilirsiniz. Sıralamam ise şöyle olur:
1) Havn HS 420
2) Fractal North XL
3) Lian Li Dynamic Evo
4) Thermaltake CTE 600 MX
Akvaryum olmasın derseniz:
1) Fractal North XL Mesh (aynı zamanda kendi kasam)
2) Lian Li Lancool 3
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SAVIAR -- 24 Mart 2025; 23:12:57 >
Teşekkürler üstat. Forumdan bir arkadaştan Cm haf 700 evo aldım umarım pişman olmam gönlümden bu model geçiyordu.
Kesinlikle pişman olmazsınız. Devasa boyutlarından beklenti daha yüksek oluyor sadece. 😊
Almayı düşündüğüm kasalardan hocam. Güzel görünüyor. İşlemci nedir ? Sıcaklıklarla ilgili bilgi verebilirmis?
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
9800x3d hocam. Boşta 35-40 derece, oyundan oyuna biraz değişiklik gösterse de 65-70 derece oluyor ortalama.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Bir de bunu tadalım dedim üstat. Mid tower kullandık biraz da full tower kullanalım
Bir sonrakine super tower olabilir😀
Bu işlemci ne olursa olsun 35 derecenin altına inmiyor. Oyunlarda biraz yüksek çıkmış onun dışında güzel kasa ama akvaryum kasalarda ki en büyük sorun hava akışı.
Evet hocam ben de çok umutluydum 420 mm sıvı soğutucu ile daha iyi sıcaklıklar olmasını bekliyordum. Ama akvaryum kasa merakımdan dolayı çok sorun etmiyorum. Yine de nv9'un alttan hava almak için biraz daha açıklığı var. Tabi hocamın önerdiği kasalar kadar değil elbette hava akışı. Sizinki de hayırlı olsun umarm sorunsuz serin serin kullanırsınız.
-
Teşekkürler hocam bu arada MSI’ın son biosundan sonra sıcaklıklar bir miktar arttı. Bioslar oturunca bir miktar düşüş olacaktır.
-
O bios'dan itibaren desteklenmeye başladı anlamına geliyor. En güncel biosu kullanabilirsiniz.
-
Hayırlı olsun hocam. Ben de mevcut kasamın hava akışından memnun kalmadığım için kasayı değiştiriyorum. Önce haf 700 evo aldım. Büyüklüğü konusunda tereddütte kaldım. O yüzden iptal ettim. Araştırmalarım sonucunda Phanteks G500a modelini aldım. Kargoda geliyor. Bakalım nasıl olacak.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jermines -- 26 Mart 2025; 7:33:16 >
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Teşekkürler hocam sizede hayırlı olsun. G500A kullanıyorum şu anda kasa kaliteli güzel ama 4090 gibi kart takınca kasanın yarısı gidiyor. Bir de sadece ön taraftan hava girişi var altlardan da olsaydı güzel olurdu. Onun dışında kablolaması vs. gayet iyi bir kasa pişman olmazsınız.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xgny58x -- 26 Mart 2025; 7:46:5 >
Teşekkür ederim hocam. Kasayı masamın üzerinde kullandığım için daha büyük bir kasaya geçmeyi göze alamadım. Aslında Lian li lancool 3 de seçeneklerim arasındaydı. O bahsettiğiniz tarzda alttan fan takılabilen bir model fakat yan alt kapaklar görüntü olarak hoşuma gitmedi. Testlerde de G500a ile soğutma konusunda aşağı yukarı aynı performansa sahipler. O nedenle G500a tercih ettim. İnşallah benim 5090 ve 9800x3d kombinimi soğutmamda yardımcı olur.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X