@MeGaDave06 hocanın dediği ayarları yaptım pompa ve fan hızlarını en sona aldım 1.07v veriyor 146w tüketiyor 84.7 civarına düştü hocam. < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
9800X3D Ana Konu (17. sayfa)
![](/static/forum/img/downicon.png)
![](/static/forum/img/upicon.png)
![](/static/forum/img/close.png)
![](/static/forum/img/popularite.png)
-
-
Occt testinde 87 görüyorsa iyi. Benim 5800x3d 3 saniye içinde 88 görüp kapatıyor programı occt asla yapamıyorum. Pboda advanced kalsın. Enhanced modeları bilmiyorum ama 1-2-3 diye sıralama var sanırım 3 e doğru agresifleşir
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Advanced olarak bıraktım hocam ayarlarıda dediğiniz gibi yaptım diğer şeyleri ellemedim. 1 saatlik test yaptırıyorum bakalım hata verecek mi.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
-
Hocam 1 saatlik test sonunda ortalama 85 derece ile bitti. Soğutucu 4.5 senelik corsair h150i elite capellix değiştirmeye gerek var mı acaba?
Arkadaşlar şimdi işlemciyi yeni aldınız diye sıcaklıkları kafaya takıyorsunuz bence. Eli yüzü düzgün soğutucu kullanıp işlemcisi çok sıcak diye bozulan birini görmedim. Genelde pini yamulunca işlemciler nanay oluyor. Bir de yüksek sıcaklık slikonun ömrünü azaltır derler de atıyorum doğal şartlar altında işlemci 20 sene götürecekse o düşüyor 18 seneye vs. Demek istediğim siz ömrü bitmeden max dört beş seneye işlemciyi değiştirmek isteyeceksiniz zaten. 100c'de uzun saatler çalıştırmadıktan sonra kafayı takmayın.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GoldPunch -- 16 Kasım 2024; 21:32:49 > -
Bütçeniz olursa ben sorun görmesem bile güncel tutmak amacıyla soğutmayı yenilerdim. O soğutucuyla hala o sıcaklıklardaysa gayet iyi
Yenilemek şöyle mantıklı:
Sıvı soğutmalarda biliyosunuz antifriz su değişimi vs yapılamıyor bunu kullanıcının yapması mümkün değil ve garanti kapsamındaysa servise başvurursanız belki onlar yapar.
Sıvı soğutma belki 1 sene daha götürür sizi 5.5 yıl olur. Ama dediğim gibi BÜTÇENİZ MÜSAİTSE keyfe keder değişim yapabilirsiniz. Bütçeniz yoksa ellemeyin
CS girdim 1 el hocam ortalama 46 derecelerde geziyor. Biraz daha kullanayım en iyisi
-
Evet biraz da o var hocam. Sürekli stres testi yapıyormuşuz gibi düşünüyoruz halbuki oyunlarda vs. zaten o sıcaklıklara çıkmayacak.
-
Pbo ayarları dediğiniz gibi yaptım ayarsız 93 dereceyi buluyordu normalde cinebenchde şimdi 10 dakikalık teste max 80 çıktı stabilite için başka test yapmama gerek var mı?
-
Stabilite için bolca oyun oynayın.
Occt aida64 cinebenchte defalarca geçen işlemci oyunlara girince 2 ayda bir veya nadiren çekirdekten dolayı mavi ekrana düşüyordu.
Bf2042 tavsiye ederim günlük 2 saat yeter
Az kaldı 9800x3d den tam verim ve tam kapasite kullanmanıza. Aradan biraz süre geçsin bioslar vs iyice iyileşir amd chipsetinizi güncel tutmayı unutmayın.
https://www.amd.com/en/support/download/drivers.html
Burdan browse products diyip chipsets seçin ve öyle ilerleyin.
İlk dosyayı indirmeniz yeterli "chipset driver" diye yazan
Teşekkürler hocam. Bir de pc açılırken siyah ekranda bekliyor bir süre ondan sonra açılıyor. Boot süresi intel'e göre bayağı bir uzun.
-
Birde değişik bir sorunla uğraşıyorum daha önceden rgb yanan fanlar şimdi yanmıyor anakart üzerindeki rgb portlarına takıyorum rgbler sönüyor kabloyu sökünce tek renk yanıyor.
O boot süresini kısaltmak için
Memory context restore: Enable (Windows çılış hızınız 10 saniye'ye kadar iner)
Power Down Mode: Enable (Memory context restore açtığınız zaman,bu ayarı da açmalısınız yoksa mavi ekran alırsınız)
Mike's unboxing, reviews and how toyoutube
How To Speed Up Slow AMD DDR5 Boot Timeshttps://www.youtube.com/watch?si=qD4HY61m4pWztTDA&v=DXpzhpjkTjs&feature=youtu.beHardware Accentyoutube
Fix Slow Boot Time on Ryzen 7000 AM5https://www.youtube.com/watch?si=Flt1O9cj0JzMgiqA&v=c5cFCXzZeLQ&feature=youtu.be
5:25den itibarende bunu izleyinTecholayyoutube
AMD BIOS Ayarları Nasıl Olmalı? Adım Adım Rehberhttps://www.youtube.com/watch?si=YyHx5C-mmHfUA-ZJ&v=z1Im1azFQHo&feature=youtu.be
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
-
Teşekkürler hocam bunları yapmıştım. Siyah ekrandan sonra açılış süresi 17-18.5 saniye arası ama o siyah ekranda beklemesini nasıl çözeceğiz bilmiyorum birde tomahawk biosunda fast boot seçeneğini göremedim. Bu arada Tomahawk kullanan arkadaşlarda da aynı sorun var mı acaba?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xgny58x -- 17 Kasım 2024; 9:18:50 >
Memory Context Restore açman lazım hocam biostan
-
Pc 1 gün ara verip pcyi açınca ilk başta cpu fanları pumplar çalışmıyor işlemci yüksek derecelere çıkıyor kendini kapatıyor ilk açılışta biraz işlemci soğuduktan sonra pc açtığımda açılıyor ve fanları çalışıyor anakart mı arızalı sizce?
-
AIO bağlantısı anakartta CPU fan girişine mi bağlı hocam?
Artcis liquid 3 tane kablosu var bir cpu bir pump birde pump üstünde küçük fan var oda vrm fanı için system takıyorum ilk açılışta kasa fanları hariç radyatör pump pump üstündeki küçük fan çalışmıyor işlemci 100 derecelere ulaşıyor sistemi kapatıp 5 dakka işlemci soğuduktan sonra açıyorum bütün fanlar çalışıyor 2 gündür aynı sorun var
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X