Şimdi Ara

9800X3D Ana Konu (15. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Reppu , shruikan Daha Az
2 Kayıtlı Üye ve 2 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
1.175
Cevap
58
Favori
42.305
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Serin çalışması için

Pbo açık
    Pbo limit motherboard
    All core -30
    Scalar 1x veya auto

Sadece bu 4 ayarı yapın o halde

Cppc enabled
    Cppc preferred cores enabled
    Global c states enabled

Yapmayıda unutmayın. Seviliyorsunuz hocam hayırlı olsun 9800x3d

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 7800x3d ile 9800x3d'i sadece CO -20 değerleriyle karşılaştırdığımda

Oyun içerisinde 60 65w'da 7800x3d 66 67 derece görüyorken 9800x3d 52 derece görüyor.

7800x3d ALF 3 280mm ile 9800x3d Lian Li Galahad 2 Trinity 360mm ile denedim.

Sıcaklık takıntısı yüzünden Intel'in 15. nesilini beklerken 9800x3d tüm beklentilerimi karşıladı. Ve tüm çekirdekler 5.2 Ghz. Kusursuz bir işlemci olmuş.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Methoxyphenyl -- 15 Kasım 2024; 15:55:14 >
  • Methoxyphenyl kullanıcısına yanıt

Hocam 7800x3d gibi ayar yapmak gerekiyor mu? Yoksa tak çalıştır işlemcisi mi? 7800x3d de bir çok ayar yapılıyordu diye biliyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Jakkoba kullanıcısına yanıt

Sadece curve optimizer'dan tüm çekirdeklere -20 değer atadım. Gene de bir kaç işlem yapılıyordur BIOS üzerinden, uğraşmadım.

All core -20 verilebilir çünkü v cache altta olduğu için ısınma sorunu yok

Benim 5800x3d de all core -20 verdiğimde 1.21-1.22 gibi voltajda çalıştırıyor buda sıcaklık olarak tatmin etmiyor. All core -30 kâfi denedim fakat reset atıyor oyunlarda veya mavi ekran

En iyi iki çekirdeğe -25
    Hata veren çekirdeğede -25
    Geri kalanına 30 verip kullanıyorum

Pbo limit veya motherboardda kalsın. Benim anakart iyi olduğu için motherboard yaptım. scalarıda autoya bıraktım

Global c states enabled kesin olsun. Masaüstünde çekirdekleri park etmeye yarar. Disabled olunca C1 de tutar. Boştayken gereksiz yere start verecekmiş gibi bekler. Enabled yapınca gerekli olan çekirdekleri devreye alır gerekli olmayanları c6 (uyku)ya yatırır.

Cppc ve cppc preferred cores'u size bıraktım. Benim hala araştırdığım bi konu 😄

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MeGaDave06 -- 15 Kasım 2024; 18:23:54 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

Eline sağlık üstad. İşlemciye yüklenen cs, valo gibi oyunları denedin mi hiç?

• Msi x870 mag tomahawk anakartım var 9800x3d aldım arctic liquid freezer iii - 360 mm sogutucu olarak cinebenchde 95 dereceye ulaşıyor boşta 50 derecelerde sıcaklıklar normal mi?

• safüzyon S kullanıcısına yanıt

Yerinizde olsam işlemcinin soğutucuya tam temas edip etmediğini görmek için soğutucu bloğunu bir kaldırır bakardım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SAVIAR -- 15 Kasım 2024; 19:2:37 >

Değil

Hava soğutma, Deepcool AK620 Noctua nf-a12x25 fanlarla boşta 45-50 arası.

cinebench yok; ama Deadspace shaderbuild esnası 95 spike gördüm.

• SAVIAR kullanıcısına yanıt

Tam oturmuş temasda ediyor sorun ne anlamadım? Oyunlarda max 70 görüyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi safüzyon -- 15 Kasım 2024; 19:24:17 >

Açıkçası eğer anlık spike atıyorsa sorun değil, ama uzunca bir süre bu sıcaklıkta kalıyorsa ya voltaj yüksek geliyor, ya da güç sınırı açık. İsterseniz AMD ECO ile TDP yi biraz aşağı çekerek deneyin. Büyük bir performans kaybı olmuyor zaten. Hava soğutma için 65W ideal, siz 105W ile deneyebilirsiniz.

Tdpyi 65w çekince 69 dereceyi geçmiyor

Hava soğutma için önerdiğimiz ayar bu yönde, AIO için 105 deneyebilirsiniz.

X3D Oyun Modu nedir açmama gerek var mı bugun msi anakartlara gelmiş

Asus anakartlardaki Turbo modu bu ayar. Henüz destekleyen oyun sayısı sınırlı, ancak ilerleyen dönemde ciddi fayda sağlayacak gibi görünüyor. Çünkü destekleyen oyunlarda çok ciddi bir stabilite sağlıyor.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • MeGaDave06 kullanıcısına yanıt

merhaba,

ben de bu ayarları denedim ben de pek bir fark olmadı.

windowsta boştayken 50 derecelerde geziyor.. 31watt-40wattlar arası geziyor. Kasa micro atx olduğu için anakart msi b650m project zero

aynı kasada 14700kf 35-40 derecelerdeydi daha dün söktüm.

normalde 420mm ve 360mm sıvı soğutmalarım var ancak sessizlik odaklı bir sistem olduğu için bu kasada Id-Cooling Frozn A720 Black Extreme kullanıyorum.. ancak soğumuyor bu işlemci..

(Thermalright AM5 Secure Frame var bir de mx-6'da termal macun..)

9800X3D Ana Konu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SLaYeR KiNG -- 15 Kasım 2024; 22:6:36 >

• SLaYeR KiNG kullanıcısına yanıt

CPU sömüren bir UE4 tabanlı mmorpg'de anlık sonuçlar bu şekilde, normalde 7800x3d ile peak 67 derece, ortalama 61 dereceydi. İşin ilginç yanı anlık sıcaklık yükselmesini bu seride hiç yaşamadım.

9800X3D Ana Konu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Methoxyphenyl -- 15 Kasım 2024; 23:11:53 >

Sizin sistem 65W TDP sabit görünüyor hocam. R23 testi yaparsanız net fark edebilirsiniz.

• İncelemelerde %100 yük bindiren test programlarında daha sıcak, oyunlarda ise önceki nesile göre daha serin çalıştığını söylemişlerdi. Yapısı bu şekildeymiş 9800x3d'in.

V-cache bellekleri işlemcinin çekirdeklerinin üstüne yerleştirilmemiş tam tersi altına yerleştirilmiş. Bu yüzden soğutmada daha başarılı olmuş. Tabi testte güç kullanımı maksimuma çıkınca haliyle önceki nesile göre sıcaklık artıyor yüksek TDP'den dolayı. Böyle bir bilgi vardı.

Oyunlarda önceki nesile göre sıcaklıklarda ciddi derece düşüş oldu. Hatta 7800x3d'i -100 Mhz ile kullanıyordum. Zaten R23 gibi programları günlük hayatta sürekli kullanmıyoruz. Ona da yarın bakarım muhtelemen 90 derece üstünü görür testte. OCCT ile 65 derece gördü 100w'da.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Methoxyphenyl -- 15 Kasım 2024; 23:33:36 >
  • 
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.