|
9800X3D Ana Konu (14. sayfa)
-
-
amazonAMD RYZEN 7 9800X3D 8 Çekirdekli, 16 Dişli Masaüstü İşlemcihttps://www.amazon.com.tr/gp/product/B0DKFMSMYK/ref=ppx_yo_dt_b_asin_title_o00_s00?ie=UTF8&psc=1
6 taksit 23,5 lira.
-
DFS Bilgisayar ürünü kendisi getirip kendisi garanti veriyor diye biliyorum. Buna göz önünde bulundurmak gerekir.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
inventusAMD Ryzen 7 9800X3D 4.70-5.20GHz, 120W, 8/16, AM5, DDR5, soğutucu yok İşlemci - inventushttps://inventus.com.tr/mi_products/Product.aspx?PID=15819&srsltid=AfmBOoq9OSdbn-He0-mi9nW27B7ptKfLU-Hnm1DVshbDQCpNvrDxzkI82L4#odeme_secenekleri
24,4
-
Ben vaktiyle kendilerinden 6900xt Red Devil ekran kartı almıştım, cw var ve kart pek oc olmuyor diye iade istedim, hiç zorluk çıkarmamışlardı.
Gerçi işlemci stoğu bitti zaten hemen.
-
Biz üstüne titriyoruz donanımın aman bişey olmasın diye millet haldır huldur kullanıyor.
-
-
7900 x3d sahibi biri olarak:
Bu tabloya göre 7x00 x3d seri sahibi olan hiç kimsenin geçmesine gerek yok şu an boşa masraf olarak algıladım.
-
İşlemciye talep çok fazla su gibi satıyor. Birçok sitede stoğa girmesiyle bitmesi 45 dk bulmuyor. Sanıyorum yıllardır sistem değiştirmek için doğru zaman ve doğru işlemciyi bekleyen çok fazla insan varmış özellikle intel tarafından.
-
Öyle..
Ben de ilk defa "kallavi" bi işlemci aldım, bu zamana kadar hep düz 6 çekirdekten yürüdüm.
DLSS aktif oyunlarda fark bayağı açılıyor.
Stalker 2 bekliyorum divane gibi, bu oyun olmasa almazdım. Mümkün mertebe iyi parçalar olsun dedim.
-
Haklısın hocam hayrlı olsun.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
7800x3d'den 9800x3d'e geçişi sağladım. Curve optimizer'da negative versek sıcaklığa etkisi oluyor mu 7800x3d gibi?
Yarına bir kaç oyunda sıcaklık ve fps karşılaştırması yapacağım bakalım.
-
Bu işlemcilerin mobil versiyonları ne zaman çıkar?
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
All core -30
Scalar 7x ila 10x arası (sıcaklık tatmin etmezse 1x veya auto)
Pbo açık
Pbo limit motherbord (anakartta hünerlerini göstersin)
Bide +200 mhz offset denersiniz 5.3-5.4 veriyor mu diye. Baktınız crash veriyor ya offseti kaldırın yada all core -20 deneyin
Ama overclock çok fark yaratmıyormuş
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Merak içindeyim sıcaklık düşüşü cok fark ederse bende değiştirmeyi düşünüyorum ama nedense almanyada hala satilmiyor türkiyeye daha önce geldi
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Herkese selamlar, elimde Asus Prime B650M-A Wifi II anakart, 7500f ve rtx 4070 var. Yaklaşık 1 yıl kadar önce toplamıştım. Önümüzdeki sene duruma göre 5070'e geçebilirim ancak 7500f ile verimliliğinden emin değilim. Bu arada monitörüm 2k.
Bildiğim kadarıyla elimdeki anakartın, ekran kartı için PCI 5.0 desteği yok. Sizce anakartı değiştirmeden 9800x3d'ye geçmek ne kadar mantıklı? Bu arada 5070'den tam olarak verim alabilmem için sanırım anakartı da değiştirmem gerekecek ama bu seferde 1 yıl önce topladığım makina için gereksiz bir masraf olacak sanırım. Sizin görüşleriniz nedir?
Edit: Amacım mevcut sistemde daha fazla fps almak değil aslında, 5070 için 7500f yetersiz gelecekse ileriye dönük yatırım diyelim.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jamlık -- 15 Kasım 2024; 12:36:28 > -
daha pci 4'ü hakkıyla kullanan kart yok sen 5 diyosun?
güncelle bios'u yapıştır gitsin.
-
Cevabınız için teşekkür ederim, çok bilgim yok PC kanadında kusura bakmayın. Bu anakart için gereksiz denir belki diye sormak istedim.
-
Sıcaklığı düşük tutup performanstan kaybetmeyerek hangi ayarlarda kullanılmasını önerirsin? Overclock dediğin gibi çok bir artış sağlamadığı için mühim değil. Serin çalışsın yeter
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X