O ayar açık hocam görev yöneticisinde 17 saniye civarı ama o siyah ekranda biraz bekletiyor sol üstte Tire işareti çıkıyor ondan sonra anakart logosu gelip açılıyor. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xgny58x -- 17 Kasım 2024; 14:57:57 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
9800X3D Ana Konu (18. sayfa)
![](/static/forum/img/downicon.png)
![](/static/forum/img/upicon.png)
![](/static/forum/img/close.png)
![](/static/forum/img/popularite.png)
-
-
Bende arctic 420 II var. 2 tane kablosu var. Biri zaten ışık. Diğerini CPU 1'e takınca çok sakin ve iyi soğutuyor. Pump Sys1'e takınca 2 katı hızda dönüyor. MSI 870-P. Normalde pump kısmında daha stabil çalışması lazım anladığım kadarıyla. Belki sizin de durum benzerdir. Diğer soketleri denemişsinizdir diye düşünüyorum. Ama denemediyseniz bir deneyin. Şu anda veriler böyle. Kasamda henüz sadece egzoz fanı var. 3 tanesi yanlış geldiği için değişimde.
-
Bendeki sorun hiç bir fanı görmemesi ama ilk açılışta biosuda güncelledim anakart arızası mı biosla ilgili bir sorun mu anlamadım Bende artic liquid 3 var bu arada
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi safüzyon -- 17 Kasım 2024; 15:10:15 > -
Arctic liquid 3 yeni seri. Bağlantınızda mı bir yanlışıklık var acaba? Anakarttada sorun olacağını düşünmüyorum.
İnternette "installation" videolarına bakın isterseniz
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
stok gelmiş 23 K fiyat çökmek isteyenler buyursun
ıtopya | gaming ürünler ve bilgisayar bileşenlerinin yeni dünyası
AMD Ryzen 7 9800X3D 4.7GHz 96MB Önbellek 8 Çekirdek AM5 5nm Islemci | ITOPYAhttps://www.itopya.com/amd-ryzen-7-9800x3d-47ghz-96mb-onbellek-8-cekirdek-am5-5nm-islemci_u27209?srsltid=AfmBOoqZD9CksOLJt6vNBhK4-ZDuL2V8OpVTn9erFGpo0wzG6MSyzbzt -
sessizlik odaklı bir sistem kurduğum için masaüstünde dahi sıcaklıkların düşmesi önemli çünkü sıcaklık arttıkça fan devri artacak bir şekilde ayarladım..
tamamen aynı kasa ve soğutmada 5.7/4.5ghz 14700kf'de masaüstündeyken sıcaklık 30-35'lere kadar düşerken, bu 9800x3d masaüstünde ne yaparsam yapayım 45 derecenin altına düşmüyor.
bir de ben ekstra soğutma sağlasın diye thermalright am5 secure frame falan taktım o da pek bir işe yaramadı gibi duruyor.
pompa sesi, sıvı sesi falan duymak istemediğim için buna sıvı soğutma takmadım.. 300 watt'a kadar soğutma desteği sağlayan Id-Cooling Frozn A720 Black Extreme taktım..
bir de sistem stabil değil gibi, restart falan attığımda bazen açılmıyor.. şuan bios ve windows ayarları oturmamış gibi..
-
Ben uyanınca kendi fan profillerimi atıyım bakın. Masaüstü sıcaklıklarımıda atarım. Benimki masaüstünde gayet sessiz aslında ama sessizlikten kastınız benim duyduğumdan da öte bir sessizlik arıyorsanız tavsiyem kasanın fanlarını düşürmeniz olur. En çok sesi onlar yapar
Kasa fanlarını DC ye çekin bide PWM'e çekin aradaki fan ses farkını görünce kasanınkileri sessize almak isteyeceksiniz
Sıvı soğutmada kullanmıyorsunuz o zaman sesin en büyük kaynağı kasa fanları oluyor bir tek.
Masaüstünde sessizlik arayıp bi yandan da 45 derecenin altını görmek istemeniz ekstrem ayar gerektirecek
Evham yapmayın intel 30-35 de çalıştı diye amdnin masaüstünde 45 olması sorun değil bakın tekrar söylüyorum. Aradaki koca 15 derecelik fark oyunlarda ve benchtede olsaydı anlardım. İntel oyunda 65 çalışıyorken örneğin amdnin oyunda 80 e çıkması gibi
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
-
Baktım bağlantılarda sorun yok Biostan dolayı mı sıkıntı anakart mı arızalı anlayamadım
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi safüzyon -- 17 Kasım 2024; 19:12:9 > -
"bir de sistem stabil değil gibi, restart falan attığımda bazen açılmıyor.. şuan bios ve windows ayarları oturmamış gibi.."
anakart'ın marka modeli nedir? AMD Ryzen 7000 Zen 4 [ANA KONU] konusuna yazmıştım aynı sorun bende de var
-
kasa micro atx için bu anakartı kullanıyorum: "msi b650m project zero"
default ayarlarda bile tam stabil gibi gelmedi bana..
mesela amd'nin "AMD Ryzen™ Master Utility for Overclocking Control" kuruyorum orda yaptığım bir ayar değişikliğini uygulamak istediğinde restart'ta pc açılmıyor, bios reset yapmak gerekiyor.
-
-
uygun fiyat bulanlar paslasın lütfen =)
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vhmproject -- 17 Kasım 2024; 22:50:9 > -
19-20 bandında peşin fiyatına 3,6 taksit yapan yer bekliyorum.
-
20500 'e almıstım aldıkları firma gondermedi diye iptal ettiler :(
-
-
ram olarak ne aldınız. Bunda Expo varmı
GSKILL 32GB (2x16GB) Trident Z5 Royal Silver RGB DDR5 7600MHz CL36 1.40V Dual Kit Ram
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
ses takıntınız yoksa bence kesinlikle sıvı soğutma olmalı.
bahsettiğiniz ak400 bence çok zayıf kalır.
En kötü bu ayarda birşeyler olabilir:
ID-COOLING FROZN A720 BLACK EXTREME 140mmX2
THERMALRIGHT Frost Spirit 140 BLACK V3
NOCTUA NH-U12A
-
Şuan için 7000 üzeri tüm ramler XMP. EXPO için alabileceğiniz en iyi bellekler en son çıkan CL30 6400 bellekler (bulabilirseniz CL28 6000’de tercih edebilirsiniz).
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Ryzen 5 3600 ve 5600 gibi eski işlemcilerle 2k testleri karşılaştırılsa da performans farkını görebilsek.Flight Simulator,Homewolrd 3,F1 24,CP-2077 gibi oyunlarla.
-
9800x3d fiyatları tray işlemciler piyasaya sürülse bile 22-24 arasında satılacak gibi minimum. Çok talep var. Bunun yerine 7950x3d fırsatı kovalamakda mantıklı değil mi? Amd üstüne çok katmadı diye biliyorum üstelik 12 çekirdek avantajı da var. Son yapılan testlerde 2k ve 4k da birbirlerine rakipler. Yeni sürücülerle arasında aşırı fark olur mu bilmiyorum.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X