Konya dayım tek çekim olmasa bakardım < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
9800X3D Ana Konu (20. sayfa)
![](/static/forum/img/close.png)
![](/static/forum/img/popularite.png)
-
-
9800x3d ve msi tomahawk x870 ile cinebenc de 15000 normalmi ve ısı 95 de
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rambocuk -- 19 Kasım 2024; 17:54:14 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Şimdi bios dan açtığım gamebosst ve 3d boost ayalarlarını kapatınca 22648 pts verdi ama ısı yine 95, oyunlarda ısı yok 50 60 arası bu normalmi
Soğutucu nedir?
-
Normal, 9800x3d serisinde güç tüketimi bu tür programlarda %100'e çıktığı için ısınıyor. TDP yüksek 7800x3d'e göre.
7800x3d modelinde çekirdek ile soğutucunun arasında v-cache önbellekleri olduğu için oyunlarda yeteri kadar soğutamıyormuş önbellek katmanından dolayı. 9800x3d modelinde ise bu v-cache önbellekleri işlemcinin altında olduğu için soğutucu direk çekirdeklere temas edip serin tutuyormuş.
Boşta sıcaklık 45 derece, oyunlarda 50-55 derece oluyor. Mükemmel bir işlemci olmuş 9800x3d.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Methoxyphenyl -- 19 Kasım 2024; 18:50:58 > -
240 msi sıvı soğutma v2
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Giriş seviye Aio ama yinede 95 ler biraz fazla, genel voltajlarına baktınız mı, Curve optimizer yapmakda gerekebilir yada undervolt
Bendede ayni durum vardi undervolt yapinca duzeldi
Merhaba,
Aranızda sistemi ilk açtığınızda bazen siyah ekranla karşılaşan var mı? Anakartta ekran kartı hata ışığı yanıyor ve ekrana görüntü gelmiyor. Sistemi kasadan kapatıp yeniden açtığımda problem düzeliyor.
-
evet var, bazen restart attığımda pc açılmıyor.. siyah ekranda kalıyor. Sorun olmamasına rağmen anakartın üstündeki hata ışıkları yanıyor.. sonra kasadan kapatıp tekrar açtığımda sorunsuz açılıyor.
Anakart: Msi B650m Project Zero
Bios: 7E09v1D1(Beta version)
İşlemci: 9800x3d
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SLaYeR KiNG -- 19 Kasım 2024; 22:41:27 > -
Bilgi için teşekkürler. AMD'nin yeni BIOS güncellemelerini bekleyeceğiz o zaman.
-
Bios ayarlarım expo 1 açık geri kalan default pbo ile uğraşmadım.İşlemci 9800x3d.Occt testinde max 70 71 derece gördüm.Termal macun mx-4.Soğutucu Deep Cool AK620 Digital
not:cpu+ram testinde 70 derece fakat sadece cpu testinde max 86 dereceyi gördüm
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ResulMert -- 20 Kasım 2024; 4:53:12 > -
ısınmayan x3d yaptılar helal olsun. hem de max performance.
-
3 şeyi kontrol edebilirsiniz:
1) Bios’ta monitoring software ayarı enable mı?
2) Kullandığınız ramler XMP mi?
3) Güç ayarlarında fast startup da tick var mı?
Tomahawk X870 kullanan arkadaşlar, LAN bağlantı kopma sorunu yaşıyor musunuz? Reddit'de bazı kullanıcılar bağlantının sürekli gidip geldiğini yazmışlar.
-
Kablolu olarak bir problem yok benim anakartta.
-
Oyunların yüklenme kısmında 95 olabiliyor oyun içinde 70, sıvı soğutmanın radyatörü ısınmıyor stres testi yaptığım anlarda ama kablosunu çıkarınca boşta bile 99 oluyor, oyun oynarken radyatör çok az ılık oluyor hu anormal değilmi
Merhaba,
Yıllardır hep asus anakart kullanan biri olarak msi bios'unu çok dağınık buldum açıkcası.
1)Msi'da bu tarz bir ayar göremedim. (Msi Software support tarzı birşey var o da enabled durumda.)
2)A-XMP diye bir seçenek var anakart ayarlarında o seçili.
3)Bu ayarı da msi anakartta bulamadım; ama muhtemelen fast boot aktif diye düşünüyorum ancak hata aldığım durumlar hariç oldukça hızlı açılıyor.
-
-
Occt testinde 87 derecelerde takılıyor. Soğutucum 4.5 yıllık corsair h150 elite capellix değişme zamanı geliyor mu acaba? Birde sıvı sıcaklığı 30.8 derece civarında gösteriyor düşük gibi geldi.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xgny58x -- 20 Kasım 2024; 23:57:29 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X