Hangi hava soğutmayı kullanıyorsunuz, hava soğutma ile nasıl kitlenebiliyor? Bende 7800x3d ve thermalright frost commander var, 1600 rpmde dönerken fanlar 83-84 derece oluyor maksimum, 9800x3d de 90-91 olsun en fazla. < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
9800X3D Ana Konu (82. sayfa)
![](/static/forum/img/downicon.png)
![](/static/forum/img/upicon.png)
![](/static/forum/img/close.png)
-
-
Thermalright Phantom Spirit 120 Evo. Ortam sıcaklığı 23c oluyor genelde. 92’de kilitlendi iki kez. Kasada 3x120 mm fan var. 1 tane de 120mm egzos fanı var.
Bu durum cinebench testi ile alakalı tabi. Oyunlarda böyle bir durum tabiki söz konusu değil. Sizin soğutucu 140’lık olduğu için 1-2 derece daha iyidir.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jamlık -- 13 Ocak 2025; 0:14:21 >
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Valla hocam bende öyleydim bi ara şimdi hiç sallamıyorum 😅 yoksa insan takıyor bu vızıltı nerden geliyor diye
Spesifik markalar hakkında çok fazla bilgim yok vakti zamanında şu custom sıvı soğutmalar ilk yaygınlaştığında takip ediyordum ama sonradan bıraktım :)
Zamanında ankarada fireball firması vardı oradan overclock Ekipmanları alırdık çok özel şeyler satarlardı. Şimdi herşey AIO oldu 😇
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
-
Asus anakart sahibi arkadaşlar için güzel bir haberim var, yeni gelen bioslar ile beraber MSI latency killer tarzında bir seçenek olan Core Tuning Config For Gaming
biosa eklendi. Bu seçenek ile gecikmeleri %5 ile %10 arasında azaltmanız ve küçük de olsa bir performans elde etmeniz söz konusu.
Benim tavsiyem şuan için Legacy ayar ile devam etmeniz olacaktır. Ancak garip bir şekilde kullanıcıdan kullanıcıya değişiklik gösterdiğinden Level 2 ayarını da denemenizi, gecikme ve performans değerine göre seçiminizi yapmanızı öneririm.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SAVIAR -- 13 Ocak 2025; 8:43:10 > -
Şimdi bu bir sektör.
Yüksek fiyatlı soğutucu satmak için işlemcinin de yüksek derecelere çıkması lazım.
Sıvı metal koyunca 20 derece gibi fark oluyor ise kim gidip yüksek fiyatlara sıvı yada hava soğutma alır?
Hem sıvı metal işlemi firmalar için maliyetli ve sıkıntı olma durumu yüksek.
Sür içine macunu bitsin.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Üstat bir şey soracağım bu Lian Li Uni Fan TL120 fanı radyatörde nasıl olur acaba? Statik basıncı 3.97 gözüküyor. Birde Lian Li p28 modeli var onunda 4.97 gözüküyor.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xgny58x -- 13 Ocak 2025; 13:21:11 >
Açıkçası alacağım üründe görsel de söz konusu olsun diyorsanız alabileceğiniz en performanslı RGB fanlardan. Yalnız belirtilen değerler vakum ortamında, yer çekiminin olmadığı koşullarda erişilebilecek değerler. Lian Li teknik verilerde biraz ipin ucunu kaçırmış gibi.
Ben performans odaklı düşündüğüm için iki model arasında P28 tavsiye ederim. Ama TL' de çok güzel görünüyor. Eğer max performans amaç değilse düşünülebilir.
-
T-30 da kafamı kurcalıyor üstat. Phanteks’in T30’lu sıvı soğutma modeli ülkeye gelse ona da bakabilirim. Jumbum’a yazdım Phanteks Glacier One T30 modelini eklediler ama fiyatı 12.800 tl bunda asetek gen8 pompa var m25 gen2 modelinde pompa bilgisini göremedim acaba çok fark var mıdır?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xgny58x -- 13 Ocak 2025; 15:48:53 >
Benim anlamadığım şey hani 9800x3d daha serin çalışıyordu?
7800x3d her anlamda daha az ısınıyormuş sanki.
Ben en son olarak termal limiti 75 yaptım. cinebench 1330dan 1300e düştü ama fanların rpm'leri o kadar düşüktü ki, sanırım böyle kullanacağım. Sessiz olması daha önemli.
-
Ben Jumbum’a bu modeli eklemelerini sanırım 4 ay kadar önce söylemiştim, gelmesine sevindim. Her şeyiyle alabileceğimin en iyisi olsun diyorsanız alternatifi halen yok. Ama fiyat burada belirleyici nokta olmuş.
Teşekkürler üstat biraz düşüneceğim. Pompası kaliteli fanları kaliteli fiyat biraz pahalı.
Hangi windows paket ve sürümünü önerirsiniz arkadaşlar Pro vs. ? Büyük çoğunluk oyun amaçlı kullanılacak, belki biraz fotosop. Bir de nette satılan etkinleştirme anahtarları güvenilir mi?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi motomurat -- 13 Ocak 2025; 18:19:27 >
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Home sürümü daha hafif home kullanabilirsiniz.
Teşekkürler hocam. Du akşam uzun bir uğraş sonrasi grafik kartı haric sistemi topladım. Bios ekrani aldım çok şükür. 5 dakika falan biosto gezindim. Cpu sicakligi 38 dereceydi normal mi fazla mı bilmiyorum. Kasa be quiet shadow base fx 800, anakart msi x870e carbon, bellek lexar ares 2x16 6000 cl30, sogutma be quiet pure loop fx 360.
Monitor olarak msi 274QPX almistim 13bin tl ye. Grafik karti olarak 5070tu veya 5080 ikisinden birini tercih edeceğim. Bu moinitor bu 9800x3d ve 5070-80 için uygun mudur çözünürlük olarak. Gönlüm oled panellerde fakat 27 inç 2k olanlar 27 den başlıyor.
Asus yeni beta bios çıkarmış.
agesa 1.2.0.3 versiyona çıkmış. yeni chipset driver da çıkmış.
expo profilinde sorun yaşayanların sorunları ortadan kalkmış. genel kanaat iyi. bende yükledim. sorun yaşayanlar bir göz atabilir.
AMD chipset driver 7.01.08.129
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TheRecruit -- 13 Ocak 2025; 20:32:25 > -
monitör gayet uygun olur. ben de benzer kartları bekliyorum, x870e carbon var bende de. 2k 165 hz ips monitör ve 4k 120 hz tv'de değişimli kullanacağım.
-
Teşekkürler hocam
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X