asus lc iii 360mm kaç mm hocam |
9800X3D Ana Konu (80. sayfa)
-
-
O da 27mm hocam. Genel olarak 27mm oluyor radyatör kalınlıkları arcticin biraz fazla.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
tamamdır hocam ben keseyi açıp herşeyi dğeiştirmeye karar verdim. son olarak bir sorum olacak. ryujin 3 extreme mi arctic 3 420 veya 360 mı? dağlar kadar fiyat farkı var evet biliyorum. arasındaki fiyata değecek performans vesaire alabileceksem 9800x3d için ryujin satın alabilrim. @SAVIAR sizin de yorumunuzu merak ediyorum hocam. Lian Li O11 dynamic evo kasa alacağım
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cmozgn2761 -- 10 Ocak 2025; 22:4:3 > -
-
Hiç gerek yok hocam, EXPO bu ayarları, varsayılan değerlerle, sizin yerinize yapıyor.
-
Kesinlikle tavsiye etmem hocam. MSI, Asus gibi markaların AIO'ları, diğer bileşenlerinin aksine, oldukça düşük performansa sahipler.
-
Tamam hocam. Hem elle yaptım hem Expo açtım öyle kullanıyordum.
Arkadaşlar ciddi soruyorum EXPO ile XMP arasında sadece birisi amdnin kendi teknolojisi ve markası biri intelin kendi teknolojisi ve markası dışında başka öne çıkan bir özellik var mı?
Xmp demek belleği overclocklamak demek ya. EXPO da aynı şekilde
Peki 2 aynı mhzde 2 aynı cl gecikme değerine sahip ve ikiside tamamen aynı sistem olmak kaydıyla
biri sadece expo açsın, öbürü ise sadece xmp açsın. Fps farkı gecikme gibi şeylerde fark olur mu?
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
benim şimdiye kadar anladıgım kadarıyla ikiside profil xmp biraz daha agresifken expo daha garanti zamanlamalara oynuyor amd hız asırmadan ziyade bu profil iyi burda calısıyor yeter diyor expo ile xmp ise daha cok sınırları zorlama gibi benim xmp 8000 profilim çalışmıyor acınca görüntü gelmiyor ramimde expo olmasına ragmen biosta o ayarı göremedim icinde optimum performansmı bellek mi ne oyle bi ayar var onu acınca 6000'de acıyor belkide o expo çözemedim suan o sekılde kullanıyorum gelecek biosları bekliyorum forum dakı cogu kısı gibi elle ugrasmadım henuz o kadar tecrubem yok ram bide kolay bozulcak bi parca diye bılıyorum memory try it denedim bi kere oda stabil olmadı geri dondum
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vhmproject -- 11 Ocak 2025; 0:1:43 > -
Hocam ben valla Asus Rog strix Lc 360 kullandım 4 sene çok iyi soğutuyordu.
Şimdide aynısının 3. Nesil olanını Rog Strix LC III 360 olanını kullanıyorum gayet güzel performans gösteriyor. Hatta arkadaşımda arctic var sıvı soğutma 360mm aynı değerleri alıyoruz benzer işlemcilerde. MSI'ı bilemem ama Asusun sıvı soğutmalarını Asetek yapıyor zaten. Ona yaptırıyorlar.
Hocam aslında durum şu, Asus ve MSI diğerlerinin 3 katı fiyatına satıyor ve marka haricinde zerre farkları yok. Fan ve bileşen kaliteleri daha düşük, hatta Asus-MSI pompaları içinde pompa zırıltısı olmayan tek bir model yok. Bu nedenlerle bana soran arkadaşlara ben tavsiye etmiyorum.
Ama estetik amaçlar söz konusudur, Asus veya MSI tema yapılacaktır, buna hiçbir şey diyemem. İşin içine estetik kaygılar girdiğinde iş objektif olmaktan çıkmak zorunda çünkü. 😊
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Orası öyle asus hep biraz daha fazla fiyata satıyor. Artık RGB falan pavyona döndü kasalar :)
Pompa sesi duymuyorum desem yeri. Performans olarakta iyi gayet onu belirtmek istedim 😇 yoksa arctic gibi markalar daha uygun. Hatta silverstone mu alsam diye de düşünmüştüm
Pompa zırıltısı CW gibi biraz, kimileri kulaklarını dayasa bile duymuyor, bir de benim gibi 10m’den eyvah diyenler var. İlk grup kesinlikle daha şanslı onu itiraf etmem gerek. 😁
Açıkçası komple bileşen olarak değerlendirdiğimizde hepsinin eksileri var, ama ben 4/3,5 istiyorum dendiğinde EK CR360 biraz daha ön plana çıkıyor.
Actually Hardcore OverclockingyoutubeAn easy DDR5-6200 CL30 setup for the 9800X3Dhttps://www.youtube.com/watch?v=iux-P7qGe-o&feature=youtu.be
Videodaki 9800x3d'yi uclk=mclk, 1:1 olarak stabil kullanamamış buildzoid. Silicon lottery hâlâ sorun teşkil ediyor. Sadece Amd'ye özgü değil bu tabii Intel'de de aynı. Düzgün işlemci bulana kadar alıp iade etmek gerekiyor da niye uğraşsın ki kullanıcı böyle bir şeyle.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Black_Wolf14 -- 11 Ocak 2025; 15:52:2 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
x870e carbon için bi durum paylaşayım.
Geçici olarak gtx 1070 ekran kartımı kullanıyorum ve çok değişik sorunlar yaşıyorum bu kartla.
Arkadaşımdan geçici olarak aldığım 7900xt ile hiç sorun yaşamazken bu karta geçince görüntü alamadım hiçbir şekilde.
Onboard ekran kartından görüntü alarak onboard ekran kartını disable etmem gerekti, ayarlarda öncelik pci'da olmasına rağmen.
Bu şekildeyken display port kablosu ile windows'a geçebildim fakat aradaki boot sırasında gelen ekranlar gelmemeye başladı şimdi de.
Hatta delete ile biosa girmeye çalıştığımda da 02 kodu vererek hata moduna geçti anakart.
Ekran kartınını hdmi ile televizyona bağladığımda ise display portta yaşadığım sorunları yaşamadığımı gördüm.
Baya bi çorba olmuş x870 şimdilik, umarım yakın zamanda bios updateler ile düzelir.
En son bios'a geçtiğimi de ekleyeyim.
-
Eyvah eyvah. Şu an grafik karti haric tüm bilesenler elimde. X870e carbon ile umarım.sorun yaşamam. Zira tomahawk al.ayi düşünüyordum yoktu stoklarda . 3-5 fazla verip X870e carbon aldik. İnşallah sorun yasamam. Zaten acemiyim en son oyun pc topladigimda 7600 gt ve hatirlayamadigim amd islemci vardi .Bugun yarın montaja geçeceğim cesaretimi toplayıp. Grafik karti olarak 5000 serisini bekliyorum artık hangisine gücümüz yeterse 70 ti yada 80 artık ne ise.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Ben de aynı durumda topladım kağıt üstünde her şeyi biliyordum Bir önceki pc'im hazır toplama PC idi her zaman videoları izliyordum yeterli bilgim vardı ilk kez am5'e geçerken kendim topladım yeni anakart yeni psu yeni işlemci yeni RAM ekran kartı ile kasa aynı bir şekilde sorunsuz tamamladım sadece ilk güç tuşuna bastığımda kalp krizi geçiriyordum çünkü tepki vermedi ondan sonra nereden sorun yaşadım diye düşünürken ön bağlantıları yanlış takmış olabileceğim aklıma geldi reset tuşuna basınca bilgisayar çalıştı anladım ki ön bağlantılarda bir yamukluk var ikisinin yerini değiştirdim ve normal şekilde kurulumu bitirdim umarım sen de sorunsuz bir şekilde halledersin kağıt üstünde kendine güveniyorsan bir şekilde bitiyor İnşallah bir sorun yaşamazsın
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vhmproject -- 11 Ocak 2025; 16:41:30 >
İnşallah hocam. Keske yakınımda buradan bir arkadaş olsaydı. Bir kaç fotoğraf çekip paylaşabilir misiniz burda? Kablolamaya bakardım biraz
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi motomurat -- 11 Ocak 2025; 17:24:1 >
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
kablolamam berbat kasam kucuk yakın zamanda imkanım olursa ilk buyuk bi kasa alcam =) beni örnek alma o konuda
internetten sistem toplama videolarını izle en guncellerini bulmaya calış detaylara dikkat et .
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vhmproject -- 11 Ocak 2025; 19:46:59 > -
hava soğutma kullanan arkadaşlar, default ayarlarda cinebench multi testi sonrası sıcaklıklarını paylaşabilir misiniz?
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X