Nova m2 ssd yönünden sınırlaması en az olan kart incelemesi var bakın isterseniz. |
9800X3D Ana Konu (78. sayfa)
-
-
Bioslar beta olduğu için biraz yüksek zamanla düzelecektir. Soğutucu olarak ne kullanıyorsunuz? Sıcaklıklar bir miktar yüksek.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Baya inceledim ilk çıktığında onu. X870E'ye geçecek olsam Taichi alırdım. Nova daha alt model ona göre.
X670E Hero var X870E'ye gerek yok o yüzden :)
-
Phanteks'in bir önceki nesli de çok başarılıydı. Yüksek ihtimalle ya T30 ile ya da muadili yeni bir modelle güncelleme yaparlar. Onu beklemek daha doğru olabilir. Ama ben olsam T30 alır, alacağım tüm AIO'ları aynı seviyeye çekerim.
-
kaç saniyeye yüksek diyorsunuz mesela. benim açılış 45 saniye sürüyor 9800, x870 tomahawk ve corsair cl30 6000 mhz de. eski pc ryzen 5 3500x 20 saniye sürdüğü için uzun derdim şu an ki uzun süre beni baya soğutuyor. ne yapsam bilemedim öneriniz ne olur
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi phalantan -- 9 Ocak 2025; 14:58:55 > -
Noctua nh-u14s kullanıyorum. 14 cm lik iki fan var ama tekli tower soğutucu. Noctua am5 kitini ücretsiz yolladı, o şekilde kurulum yapabildim. Şu an ekran kartı takılı değil, onboard gpu ile aldım bu sonuçları. Onun da etkisi vardır diye düşünüyorum, belki macun tam temas etmemiştir, yeni amd işlemcilerinin yapısından ötürü tam olarak yayılmış mıdır ondan emin değilim.
Hocam BIOS 'tan "Memory Context Restore" ayarını "Enabled" yapınca süre hızlanır.
-
Çok teşekkürler, arctic satın alacağım sanırım işlemciyi değiştirdiğim zaman. 9800x3d için Rog Strix B650E-F yeterli olur mu hocam?
-
45 saniyeden 40 saniyeye indi sadece. memorytryit kullanıyorum galiba kullanmaya başladığımdan önce baya hızlıydı
-
EXPO ve XMP kapalı; değil mi?
-
Evet kapalı. Memorytryit ve fan ayarlarımda değişiklik yaptım bir de MCR ı enabled ettim onun dışında herşey default ayarlarda
H6 flow kasam var, hangi soğutucular uyuyor nasıl öğrenebilirim? sanırım arctis iii 360mm uymuyor kasama. Ryujin 3 dahi alabilirim. Yeterki uysun boş yere kasayı değiştirmeyeyim.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cmozgn2761 -- 9 Ocak 2025; 17:48:36 > -
Soğutucu oturmamış olabilir. Hava sirkülasyonu nasıl?
-
T30'lar çok iyi hocam ama fiyatı da bir o kadar iyi :) Elimdeki soğutucuyla idare edeyim T30'lu versiyon çıkana kadar. Birde ram frekansını vs. elle girdim EXPO ayarı da açık kapalı mı kullanayım açık mı hocam?
-
Ayarları yaptınız mı? Şu anda 16-17 saniye civarı açılıyor benim sistem. Final bioslar çıkınca biraz daha düşer.
-
Arctic radyatör kalın olmaz. Fiyat önemli değilse EKWB Nucleus CR360 en iyi soğutuculardan biridir.
-
Tam oturduğuna eminim diyebilirim, baktığım zaman noctua nin en tepe hava soğutucusu bile 88 civarlarında, sizin sıcaklıklar nasıl?
80'e limitledim hocam biostan. 80 derecedeki performans düşüşü çok az.
-
Burada sizin kasada arctic 360 kullanan biri var. Fotoğraflara bakın isterseniz. Arctic radyatörleri genelde kalın oluyor.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GoldPunch -- 9 Ocak 2025; 21:3:11 >
-
h6 ya uyar artic 3 serisi
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X