rog biostaki predition sp kısmında 3 haneli yazan değer, işlemcinin ne kadar iyi olduğunu mu gösteriyor? < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cemozgendh -- 22 Ocak 2025; 2:57:15 > |
9800X3D Ana Konu (91. sayfa)
-
-
eskiden anakart arkasında cmos reset tuşu yokken bios reseteleme jumper vardı. 3 pinli. reset tuşunu buna bağlardık. rest tuşuna basınca resetlenirdi. sizin anakartta da belki vardır hocam. bi manuel e bakın isterseniz.
-
silikon kalitesini gösterir hocam. ne kadar yüksek puan olursa o kadar düşük voltajla yüksek frekanslara çıkabilir. ancak bellek denetleyecisinin kalitesini göstermez. intelde ayrıca imc sp puanları da oluyor. 14. nesilden itibaren...
-
anladım hocam, peki bunun co ile ilgisi var mı? ne kadar yüksekse okadar negatif değer verebilir miyiz mesela haftaya sistem elimde olacak x870 hero ve 9800x3d,6000mhz cl28 ram satın aldım
-
Ne kadar yüksekse, o kadar negatif curve optimizer verebiliriz sonucu çıkmıyor.
Yüksek olması zaten Voltaj frekans eğrisinin düşük olduğu anlamına geliyor, hali hazırda düşük olan bi eğriyi daha aşağı çekmeniz zorda olabilir.
-
Değerler çok güzel hocam neyle soğutuluyor sistem.
bu trcdwr timingini bu kadar düşük kullanıldığını bi kaç yerde daha gördüm, denemedim ama nasıl oluyor anlamadım.
-
@SAVIAR üstat 26-36-36-36 ayarlarıyla Ycruncher 6 saat çalıştırdım hata vermedi, Testmem5'de de sorun yok. CO yükselttiğimde hata veriyor çekirdeklerden biri o voltajı kabul etmiyor demek ki -25 olarak kullanacağım.
-
O nedenle eyvah demiştim hocam. Maalesef gerek sözüm ona hazırlanan bios ayarları videolarında, gerekse kullanıcı paylaşımlarında sanki tüm işlemciler -40 CO ile sorun çalışabilirmiş gibi anlatılıyor. Ama maalesef herkesin çalışma eğrisi aynı değil. Belki curve shaper ile çok daha ideal bir ayar yapılabilir ama buna da gerek yok çünkü alacağınız max %1 daha iyi bir değer olacak. O nedenle 20-30 arası bir değer belirleyip devam etmek en güzeli.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
CO işlemci voltajını düşürerek termal boşluk yaratmak ve işlemci frekansını yüksek değerlerde tutmak için kullanılan bir yöntem. yani evet işlemci silikon kalitesi ne kadar yüksekse işlemci o kadar düşük CO ile çalışabilir.sıcaklıklar düşeceği için yüksek frekanstada uzun süre kalabilir. zaten asus biosta her çekirdek için bir sp puanı vardır. yüksek puanlılara bakarsan daha düşük voltaj gereksimi olduğunu görebilirsin. sikon kalitesi her işlemcide farklı olduğu için her işlemci başta aynı voltajlarla çalışır. agesa tarafından belirlenen voltaj. kullanıcılar CO ile voltajı düşürebilir. bazıları 9800X3D için -15 ile stabiliteyi zor yakalarken bazıları -35 hatta -40 a çıkabilir. SAVIAR hocamında dediği gibi iyi bir silikon kalitesi olan işlemciye sahibim ve -35 CO hatasız çalıştırabiliyorum. bunu da test ederek kendiniz bulacaksınız. sonuç olarak CO ile SP puaNI arasında bir ilişki vardır.
-
AMD overclocking kısmındaki timings bölümünden tRCD ler ayrı ayrı verilebilir. güncel bioslarda var bu özellik. WR yi 8 veya 16 kullananlar var. Bende henüz denemedim. performansa nasıl bir etkisi olduğunu bilmiyorum. Müsait bi zamanda deneyeceğim.
-
Nasıl yapıldığı değildi hocam soru, nasıl bu kadar düşükken çalıştığıydıquote:
Orijinalden alıntı: TheRecruitAMD overclocking kısmındaki timings bölümünden tRCD ler ayrı ayrı verilebilir. güncel bioslarda var bu özellik. WR yi 8 veya 16 kullananlar var. Bende henüz denemedim. performansa nasıl bir etkisi olduğunu bilmiyorum. Müsait bi zamanda deneyeceğim.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Teşekkürler üstat bellekleri 1.47 volta çektim sorun falan gözükmüyor oyunlarda da test ederim büyük ihtimal sıkıntı çıkmayacak.
X870 tomahawk'a yeni bios gelmis
- AGESA PI-1.2.0.3a Patch A released.
- Optimized the memory compatibility of single rank (1R) under 2DPC configuration.
- Optimized the memory compatibility of dual rank (2R) under 1DPC configuration.
- Please update the chipset driver to version 7.01.08.129 for better gaming performance.
https://www.msi.com/Motherboard/MAG-X870-TOMAHAWK-WIFI/support
denedim bi sorun yok gibi xmp 8000 hala yemiyor cmos reset attım tekrar ayarlarımı yaptım.
-
Aslında durum şu; NZXT native 3.1. Yorumları da gayet güzel aslında ama son dönemde marka ile ilgili o kadar negatif yorum yapıldı ki insan bir çekiniyor. FSP’den emin değilim ancak yorumları gayet güzel. MSI ise güncellemiş ve o da 3.1.
fsp ana üreticilerden biri hocam. msi da 3.1 ise alabilirsiniz
-
Teşekkür ederim, incelemelerden ve Saviar üstadın yönlendirmesiyle MSI aldım. Bakalım umarım uzun ömürlü idare eder.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jamlık -- 23 Ocak 2025; 12:54:14 >
lian li setup kullanan var mı aranızda? 6 reverse 1 adet normal unifan tl wireless sipariş ettim. 3lü olan sette wireless controller ççıkıyor 1 tane kontrolcüyle 7 fanı kontrol edebiliyor muyuz
-
Custom loop
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X