Şimdi Ara

9800X3D Ana Konu (89. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: vhmproject Daha Az
1 Kayıtlı Üye ve 3 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
1.820
Cevap
71
Favori
64.723
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 8788899091
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Tüh daha yeni aldım peşin fiyata 6 taksitle 25'e.

Ama aynı 7800 serisi gibi çok talep gelicek bu işlemciye. Ben yine avantajlı olucam 22-25 bandında her fiyat bence iyi bugünler için.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dün ben de 9800x3d ye geçmiş bulundum , zen4 e nazaran zen5 lerin imc lerinin daha kuvvetli olduğunu farkettim , x670e tomahawk anakarta sahibim , anakartı son sürüm bios a güncelledim , bios üzerinde bir takım ince ayarlar gerçekleştirdim ve bunlar sırası ile ;

x3d mode u enabled hale getirdim

PBO limiti motherboard a ayarladım

+200 mhz verdim

curve optimizer dan all core -30 verdim

ramlerimde expo desteği yok bu yüzden manuel timingler girerek 6400 mhz fclk2133 de açtım , ramlere 2.5 saat boyunca sert testler uyguladım stabilitesinde bir problem yok , işlemciyi de OCCT ile all core 1 saat per core olarak çekirdekleri tek tek 30 dk test ettim , CO da şimdilik stabil görünüyor.

timinglerim şu şekilde

9800X3D Ana Konu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi goktugerg93 -- 19 Ocak 2025; 19:3:52 >

• @SAVIAR üstat PUBG'de bilgisayar kilitlenmiş 3-4 kere diğer oyunlarda sorun yok. Timingleri yükselttim ama aklıma takıldı DRAM 1.5V yeterli gelmiyor mu acaba?

• xgny58x kullanıcısına yanıt
    1,5 yukarısına çok çıkmayın derim hocam. Biraz gevşetin, dilerseniz son halini bir paylaşın bakalım beraber.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • SAVIAR kullanıcısına yanıt

Üstat ayarlar bu şekilde. VSOC 1.25 ama burada niye 1.2 çıkmış anlamadım. Override modunda kullanıyorum.

9800X3D Ana Konu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xgny58x -- 19 Ocak 2025; 22:1:48 >

TFAW 32, TRRDS 8, TRRDL 12, Trefi 50.000 olarak değiştirin hocam. Yüksek ihtimalle sorun çözülecektir.

sanırım aynı ram kullanıyoruz. çok daha düşük voltajla stabilite sağlayabiliyorum. isterseniz bi deneyin...

9800X3D Ana Konu
  • TheRecruit kullanıcısına yanıt

Hocam testmem5 falan yaptınız mı? Bu arada benim işlemcinin imc'de takoz olabilir anakart farkı da olabilir. Bu arada Gear Down ve Power Down neden kapalı kullanıyorsunuz?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xgny58x -- 19 Ocak 2025; 23:9:6 >

Teşekkürler üstat9800X3D Ana Konu 

• Hocalarım selamlar, 9800x3d satın alarak baştan bir sistem dizeceğim. Asus anakart almak istiyorum önerisi olan varmıdır x870 serisi 23k bandında ama tomahawklar 13k civarı arada bir performans farkı yaşar mıyım? Ayrıca ram de satın alacağım ne önerirsiniz? @SAVIAR hocam özellikle sizin yorumunuzu merak ediyorum. Ram ve işlemci overclocku için hangi anakart daha iyidir?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cemozgendh -- 19 Ocak 2025; 23:12:46 >

tabiki saatlerce yaptım. ayrıca y-cruncher en az 5 döngü. occt cpu+ram 1 saat. günlük olarak ta kullanıyorum. en az 20 saat oyun da oynamışımdır.

• cemozgendh C kullanıcısına yanıt

Anakart olarak X870’e hiç gerek yok hocam. X870 Tomahawk alacağınız paraya X670E Hero veya Gene alabilirsiniz. Ram olarak CL30 6400 veya biraz bekleyip CL26 6000 bir kit fazlasıyla işinizi görür.

Hocam sizin sonuçlar lottery bir işlemciye işaret ediyor. Bu değerlerle standart bir işlemcinin stabil çalışması ne yazık ki imkansız.

O zaman silicon lottery denk gelmiş hocam yoksa bu değerlerde çok zor gerçekten. Birde Power Down ve Gear Down neden kapalı kullanıyorsunuz?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xgny58x -- 19 Ocak 2025; 23:31:52 >
  • sanırım olabilir. İMC kuvvetli sanırım. Ama çoğu değer ram ile alakalı. Rog forumlarında ve overclock.net te gördüğüm birçok kişi benzer ayarları kullanıyor. çok daha düşüğünü ayarlayanları da gördüm. 1.10 SOC gibi. Ancak 1.55V ile çoğu kişi 6400CL26 yapıyor. tabi aktif ssğutma ile.

şöyle bir durum var: EXPO açıp bu ayarların aynısını yapsam hatta zamanlamaları çok düşürüp voltajı yükseltsem bile stabilite sağlanmıyor ve hata doluyor.. dolayısı ile bios tan tüm ram ayarlarını manuel yapıyorum. EXPO kapalı kullanıyorum. Birde PHYRDL eşleşmesi önemli.

• MALİ MÜŞAVİR kullanıcısına yanıt

Ekran kartı üstünde duran fanı neden yerleştirdiniz hocam 9800X3D Ana Konu 

Ben de kendime kızıyorum bazen fan işini abartıyor muyum diye 9800X3D Ana Konu 

360 mm soğutucuya geçerek egzoz fana 1 tane daha 120lik fan takma fikri çık aklımdan .AMD işlemci kullanmaya başladım çok ısınmıyor intel gibi.

9800X3D Ana Konu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi R-10 -- 20 Ocak 2025; 11:21:26 >

Pubg stabilite testi açısından en değerli program :D. Sistem benchlerde stress-ram testlerinde istediği kadar stabil gözüksün pubg'de kitleniyorsa alt f4 atar gibi masaüstüne dönüyorsa o sistem stabil değildir. Şaka bir yana pubg nasıl kodlandıysa 3 gün sorunsuz 7/24 oynatırken 4. gün 5 dkda bir crash verdiği oluyor.

• İbrahim Kaypakkaya kullanıcısına yanıt

Gerçekten değişik bir oyun. Anlık kilitleniyor reset tek çözüm.

Acaba stabil değil de ben öyle mi zannediyorum diye bi test daha yaptım.25 döngü Gayet stabil.

9800X3D Ana Konu
  • Üstat bugünde bir kaç kere sistem kilitlenmiş. Hangi timingleri yükseltmemi tavsiye edersiniz? Vsoc biraz arttırıp fclk 2133’e düşüreyim mi hocam?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xgny58x -- 20 Ocak 2025; 19:22:34 >
  • 
Sayfa: önceki 8788899091
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.