SP değerinin pek bir önemi yok, 112 SP'li bir CPU 116 SP'li bir CPU'dan çok daha iyi olabilir. |
9800X3D Ana Konu (92. sayfa)
![](/static/forum/img/downicon.png)
![](/static/forum/img/upicon.png)
![](/static/forum/img/close.png)
-
-
@deadfelloww deneyseell :D
-
-
teşekkürler, ben de o şekilde yaptım sende 2 egzoz varmış ben tek kullanacağım
-
Hocam x870e carbon için fabrika çıkış bios ile kullaniyorum. Şu an grafik karti yok bekliyoruz bakalım. Ocak 21 itibariyle 7. Bios güncellemesi gelmiş. Güncellemeleri sırasıyla mi yapmalıyım yoksa son güncellemeyi doğrudan flaslayayim mi?
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Ben burjuvalık yaptım biraz ondan 2 fan ekledim 😁
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
En son sürümü yükleyebilirsin tek seferde.
-
Teşekkürler hocam.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
En son sürüm tek seferde.
-
www.incehesap.com
Gaming Gecesi | Cuma Gecesi 22:00’de Buluşalım!https://www.incehesap.com/gaming-geceleri/
-
22.500den aldım ben 3 gün önce boku çıktı artık bekle bekle bu fiyatların aşağısını göremeyeceğiz
-
valla bende radyatörü üste koyup push-pull olsun diye 7 fan aldım
-
-
Sen tam bi 9800x3d katilisin 😁 iod kaçtı acaba hahah
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
-
Şuan hali hazırda elimde 9900k işlemci var ekran kartım 3080 ti sizce sistem güncellemeye değer mi ?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gopgop -- 25 Ocak 2025; 12:4:39 > -
-
9800X3D bugün taktım ve ayarlarını kurcalıyorum birkaç saattir. pbo: -30,-40,-50 all cores, scalar: auto, ram 1:1, boost: +200 olarak test ettim. genel olarak ilk sayfadaki global c state dışındaki ayarları uygulamaya çalıştım.
prime95 ile pbo all cores -40da 10dksında kilitleniyor (alttaki hatayı veriyor). işlemci testing 6 veya 7.dksında 68'den 83 dereceye çıkmaya başlıyor sıcaklık olarak. denediğim diğer test programları Stress ve GtkStressTesting ile 1 saati buldum ve 68 dereceyi geçmedi ama bunlarda demin bahsettiğim 80 üstü derecelere fırlama olmuyor(oyunlarda ise oluyor aynı sıcaklık fırlaması). her testtede işlemci utilization 100% olarak gözlemledim. işlemci fanları 80 sonrası tam hız çalışacak şekilde ayarlamıştım.
Alıntı
metni:FATAL ERROR: Rounding was 0.5, expected less than 0.4 Hardware failure detected running 4608 FFT size, consult stress.txt file. -50 olarak oyunlarda bir sorun yaşamadım, zaten 50% yük bile olmuyor çoğu zaman. prime95'de ise 2.dkda takılıyor sistem. scalar x10 denedim ama farketmedi. sanırım çekirdekleri ayrıca denemek lazım fakat tam olarak nasıl bir yol izlemeliyim emin değilim.
bu tarz ayarları en son opteron 165 işlemcim varken kurcalamıştım
-
-50 çok yüksek değer hocam o değerlerde çalışmaz zaten. -25 ile kullanıyorum şu anda bir sorun yok.
-
all core -23 yiyor bende - 30 dene aşağıya düş yavaş yavaş ..
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X