Şimdi Ara

99 1,6 terra hareret yaptı !!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
762
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar araba alıcam herkez toyodan çok memnun kullanıcılardan aldığım yorumlar bakım dışında sanayiye gitmedim diyor herkez. 96 model 1,6 xli sıralı tüplü 99 model klima sıralı tüp hava yastığı ikiside kazasız boyalı km ler ikisinide 200 binde fiyatlarıda 13.500 ikisininde hangisi almamı önerirsiniz kullanıcı yorumlarını alırsam sevinirim masraf cıkarmıcak uzun yıllar binebileceğim araç almak istiyorum terraları farlardan dolayı tutulmuyo diyorlar ama benim için sıkıntı değil bence böylde güzel duruyo araç en azınca içi daha toplu konforlu

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-toyota-sahibinden-cok-temiz-sigara-dahi-icilmemis-136123518/detay/

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-toyota-corolla-1.6-xli.orjinal.sahibinden.bayramlik-toyata-132317522/pasif-ilan/

alttaki ilan süresi bitik şuan ama sadece ufak fotoğrafı görünüyor araçı bilen biliyor sonuçta

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi irfan.yksl -- 9 Eylül 2013; 18:37:16 >

• yokmu bi fikir sahibi olan önerisi olan
  • xli'nin ilanını göremedim yayınlanma süresi bitmiş.Ancak sana kendi tecrübelerime dayanarak bir kaç bişey söylicem.Ben terrayı hiç kullanmadım xli kullanma fırsatım oldu hemde defalarca,bu xli bilenler bilir efsane olarak geçer.Ben bu araçla 400 km lik yol yaptım uzun yolda yol tutuşu mükemmel,araç yere yakın olduğundan hiç savrulma yok,önümdeki araçlar firene basıpta viraja girerken ben hiç hızımı kesmeden viraja giriyordum araç sedan olduğundan ve yere yakın olduğundan gram savrulmuyor sürüşü çok zevkli ve seri bir araba ben arıza verdiğini hiç görmedim sadece debriyaj baskı balatasını değiştirmiştik oda kendi isteğimizle mağlum kaç yıllık araç,demem o ki arabadan memnun kalırsın ancak ilandaki arabayı göremedim birazda kullanana bağlı benim kullandığım aracın sahibi zaten oto tamircisiydi araca gözü gibi bakıyordu onunda faydası vardır muhakkak.
  • sağolun yorum için 99 model 1,6 terrayı aldım çok sevdim aracı bununda yol tutuşu güzel alcak araba
  • Hayırlı olsun Allah kaza bela vermesin,eminim terrada güzel arabadır ben zatan oldum olası toyotalara hayranım tekrar hayırlı olsun.
  • 2000 model 1.6 110bg terra 2 yıldır kullanıcısıyım inanın gram masrafsız sorunsuz araçtır. Eski kasaların miladı dolmaya başladı yaş itibariyle ancak hala tutuluyor buda ne kadar sağlam olduğunun göstergesi. Hocam sana önerim fazla hız yapma fren sistemi corollaların genetik sorunludur hızını anlamıyorsun uçak gibi araç ama duruş mesafesi sıkıntı yaratıyor. Allah kaza bela vermesin ömürlük araç sahibisin km garantisi derindere plazalarda 500bindir aracının yağına suyuna bak karnını doyur o seni yarı yolda bırakmaz :D
  • sağolun yorum için yanlız dün akşam daha ilk günden sorun yaptı arac hareret yaptı soğuttum motoru su ileve yaptım bugn yine bitmişti ustaya götürdüm aracı suyu bitmiş ondan yaptı dedi bıraktım orda yogunluktan bakamamış hala neden böyle bişey yapar anlam veremdim
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    2001 corolla 1.4 terra hakkında
    9 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • aracı zorlamadımda da şehir içinde 5 km filan gitmişimdir en fazla gece hava soğuk diye sıcah havayı açtım ama sıcak üflemedi araç daha sonra hareret yaptı
  • ben suyu sağ taraftaki depoyo koymuşum su radyatörün üzerinden konuluyomuş koyduk bi daha hareret yapmadı ama eve geldim baktım sağ taraftaki şeffaf depodan su atıyodu yine kayanmadan bunu neden yapar
  • quote:

Orijinalden alıntı: irfan.yksl

ben suyu sağ taraftaki depoyo koymuşum su radyatörün üzerinden konuluyomuş koyduk bi daha hareret yapmadı ama eve geldim baktım sağ taraftaki şeffaf depodan su atıyodu yine kayanmadan bunu neden yapar

Araç eğer sıcak üflemiyorsa contayı yakmıştır....İyi bir usta bul aslında o araçlar hararet yapmazlar ama ya müşürde yada bir yerde kaçak vardır ...Ve de satan size söylememiştir.....O sürekli su koyarak biniyordur...Şimdi ben geçenlerde 4-5 ay 2005 corolla aldım servise götürdüm adam lar ücretsz çekap yaptılar ....Ve ustayla özel konuştum adamlar ilgilndiler..Size tavsiyem bir araç alırsanız internetten takip edip kanpanyalara bakıp servise aracınızı götürün böylece daha garanti olur....Çok çok geçmiş olsun merak etmeyin çok tecrübe kazanırsınız daha............

• quote:

Orijinalden alıntı: last06

quote:

ben suyu sağ taraftaki depoyo koymuşum su radyatörün üzerinden konuluyomuş koyduk bi daha hareret yapmadı ama eve geldim baktım sağ taraftaki şeffaf depodan su atıyodu yine kayanmadan bunu neden yapar

Araç eğer sıcak üflemiyorsa contayı yakmıştır....İyi bir usta bul aslında o araçlar hararet yapmazlar ama ya müşürde yada bir yerde kaçak vardır ...Ve de satan size söylememiştir.....O sürekli su koyarak biniyordur...Şimdi ben geçenlerde 4-5 ay 2005 corolla aldım servise götürdüm adam lar ücretsz çekap yaptılar ....Ve ustayla özel konuştum adamlar ilgilndiler..Size tavsiyem bir araç alırsanız internetten takip edip kanpanyalara bakıp servise aracınızı götürün böylece daha garanti olur....Çok çok geçmiş olsun merak etmeyin çok tecrübe kazanırsınız daha............

aracı aldığım adamı aradım adam daha önce böyle bişey hiç olmadığını söyledi daha önce sıcakta üflediğini söyledi cocuklarını üzerine yemin etti adam sıfır araba almş cuma geliyomuş araçı birde daha önce 2 kez hareret yapmış birisinde hortum catlamış filan değiştirmiş bi keresindede yol çalışmasında 1 le gitmiş sürekli sonra soğutup su ilave etmiş araca bunları söyledi sıcak üflememesini sebebi contamı yandı yani bumu sorunu kaç para tutarki bunu değiştirmek conta fiyatlarına baktım 50 lira filan internette ama işçiliği para tutar gibime geliyo bana bu gece gezdim zorladım aracı hareret kalkmadı bi daha içindeki suda iyice paslanmıştı

• conta yakma olayında contanın nereden yandığı önemli.
    1. kenar kısımda olup sadece yağ kaçırabilir
    2. iç kısmında olup yağ-su kanalı arasındaki kısmı yakabilir
    3. iç kısmında olup hava-su kanalı arasındaki kısmı yakabilir
    4. iç kısmında olup yağ-hava kanalı arasındaki kısmı yakabilir

1. durumda gözle görürsünüz zaten

2. durumda suya yağ kırışı ya da yağa su karışır. radyatör kapağını açtığınızda kapağın lastik kısmında yağlanma vardır. ya da yağ çubuğunu çektiğinizde yağı elinizle elleyin yağ ile suyu ayırt edebilirsiniz.

3. durumda, kışın kalorifer soğuk üfler, hararet yükselir. radyatör suyu taşma yapar. tahliyesinden su atar.

4. durumda, yağ kapağından üfleme yapar.

bi forumda bunlar yazıyodu benim aynı olay 3. durum başıma geldi

biriside buna karşılık bunları yazmış

eski aracımda 3.durumu yaşadım

birden hararet yükseldi

arabada su kalmamıştı çünkü yedek kazan kompresör gibi hava çıkartıyordu

havası çıkınca su ekledim ustaya götürdüm

parça çok pahalı değil eğer başka bir sorun yoksa

conta aldım üst kapak alüminyum imiş ve bazı yerleri dağılmış kaynak yapıp taşlattık

işçilikte dahil 300 tl civarı idi

sadece conta yanık ise önemli değil bence

geçmiş olsun ....

bunu yazan 2009 da yazmış toyata sitesinde okudum az önce benimde conta yandı sanırım daha önce brodwayım vardı yağ yakıyodu çok arıza açmasın diye sattım toyota sağlam aradır arıza açmaz diye aldım başıam gelene bakın

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: last06

quote:

aracı aldığım adamı aradım adam daha önce böyle bişey hiç olmadığını söyledi daha önce sıcakta üflediğini söyledi cocuklarını üzerine yemin etti adam sıfır araba almş cuma geliyomuş araçı birde daha önce 2 kez hareret yapmış birisinde hortum catlamış filan değiştirmiş bi keresindede yol çalışmasında 1 le gitmiş sürekli sonra soğutup su ilave etmiş araca bunları söyledi sıcak üflememesini sebebi contamı yandı yani bumu sorunu kaç para tutarki bunu değiştirmek conta fiyatlarına baktım 50 lira filan internette ama işçiliği para tutar gibime geliyo bana bu gece gezdim zorladım aracı hareret kalkmadı bi daha içindeki suda iyice paslanmıştı

Valla üstad onlar hikaye önce olmamış bilmem ne ister 1 ister 2 yle git eğer ki sorun yoksa birşey olmaz daha önce olmuş demekki....Şimdi zaten radyatörde su varsa o araç bakımlı bir araç değildir...Mutlaka antifiriz olmalı ..Düşünsene bir su yerine antifirz koysalar 10 lira tutar ama bundan yeriniyor insan niçin çünkü araç su eksiltiyor...Bir sorun olmasa su koymazlar antifiriz koyarlar....Yarın sen antifiriz koysan eminim birçok yerinden koyverir araba....Benim sana nacizane tavsiyem seni kazıklamayacak güzel bir usta bul büyük ihtimal conta yanmış ve üst kapak contasının taşlanması gerekiyordur...Bu yüzden ya bilen bir arkadaşınla git ya da sanayiye ilk defa gidiyormuş gibi yapma...Çünkü bunları iyi bir ustaya yaptırmazsan o araç düzen tutmaz durmadan hararetle uğraşırsın....Sana kolay gelsin geçmiş olsun....

• aynen içinde antifiriz filan yoktu içi pas içinde dün sanayide arkadaşa götürdüm usta kendisi servis gibi bişey burda sıcak üflememsini sebebi sıcak su yolu tıkalı olabilir sonra su geri gelmediği için hareret yapmış olabilir dedi bırak burda bi gün heryerine bakalım dedim radyötürde yan sanayimiş değişmiş daha önce
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.