Şimdi Ara

** 99TL ** Egreat Eg-R6B (DTS-MA, TRUE-HD, 7+1, 500Mhz Cpu, 3D, 1080P) (18. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.969
Cevap
4
Favori
123.250
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • tf de birisi farklı bir makinanın yazılımını R1 e yükleyip çalıştırmış stabil çalıştığı söylendiği için bende bu yazılımı R6 ya kurdum ama kumandayı tamamen iptal etti. inceleyemeden orjinal yazılıma geri döndüm.
  • R6b de altyazi kalitesini arttiramiyormuyuz? Cok kalitesiz gorunuyor. Kirik kirik.
  • Bende dün Kartal Electroworld'dan R6B aldım. 169 tl. Stokta 4 - 5 adet daha vardı. wd tv hd birinci nesilden sonra, ilaç gibi geldi.
  • bursa EW den 169 tl ye aldığım EGREAT R6B yi iade aldılar ve 129 tl ye yenisini verdiler.40 tl de hediye çeki verdiler..
    bakalım LOGITECH Z5500 ile denemelere başlıyorum tekrar...
  • Aynı konuyu bende soracaktım, daha önce filmlerimi dizüstü bilgisayardan hdmi bağlantı ile izliyordum, görüntü kalitesi daha düşük olmasına rağmen (kesik kesik) altyazı çok daha kaliteliydi, altyazıyı nasıl daha iyi görünecek hale getirebiliriz ?

quote:

Orijinalden alıntı: sparkie

R6b de altyazi kalitesini arttiramiyormuyuz? Cok kalitesiz gorunuyor. Kirik kirik.
  • Bende ac.ryan yazilimini kurduktan sonra 3 buyuk sorun çikti....Ama bunun dışında oynatmadığı ne kadar film varsa artik hepsini oynatabiliyor...
    1-Kumandanın pause tuşu iptal.
    2-Altyazılar kırık kırık...Ekran kartinda anti-aliasing kapalıyken bilgisayarda oluşan durumlar gibi...
    3-Her açışımda başıma gelen bir sorun: tarayici bölümüne gelip hdd'yi seçtiğimde, hard diski formatliyayimmi diye soru soruyor...İptal et diyorum...Bir gun yanlislikla bascam ok'e gitcek bütün arsiv...Bu formatlayayimmi sorusunu nasil iptal ederim bilen varmi???

quote:

Orijinalden alıntı: xbulletx

malesef ac ryan ile de sorun aynı.. ayrıca ac ryan da "pause" özelliği gitti kumandada.. sizde de öyle mi?

quote:

Orijinalden alıntı: ocen76

quote:

Orijinalden alıntı: xbulletx

herkese selam,

arkadaşlar bende bu ürünü yeni aldım.. sorunsuz olarak görüntü ve 5.1 ses alabiliyorum fakat 12GB'lık bir film izlediğimde ufak çaplı da olsa takılmalar oluyor. üzerindeki yazılım r1:1.0.4.14.. sizce güncel yazılımı indirsem sorunum hallolur mu?

televizyonum samsung full hd 1080p 6 series

ac.ryan yazılımını kur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi maranello -- 21 Şubat 2011; 14:02:30 >

• AC.RYAN Yazılımını nereden buldunuz acaba .?
    Birde görsellik vs açısından artıları neler acaba .?

Bu yazılım hakkında bilgi göremedim nette vs.
    Ekran görüntüleri vs nereden bilgi edinebiliriz..?Yazılım meşhur ancak
    forumlarda detaylı açıklama vs bulamadım.
  • Merhaba;

Arkadaşlar iyi forumlar diliyorum öncelikle;bende bir adt.wd live player olmasına rağmen ürünü denemek ve fiyatının kalitesine göre uygun olduğunu düşündüğüm için 129 tlden ew firmasından ürünü kardeşime satın aldım..ürün malumunuz egreat R6B.

playerı deneyen kardeşimde şu sıkıntılar var ; önce sıkıntılardan bahsedeyim sonrada ürünü biraz öveyim istiyorum.. ürünün kumandasında MUTE ve REPEAT tuşları çalışmıyor..sanırım birkaç arkadaşımızdada mute tuşu çalışmıyordu fakat repeat ile ilgili sıkıntı yaşayan varmı ?yoksa bizemi özel(yani ayıplı malmı bu ürün)?

yazılımsal bir sıkıntı ve herkezde bu sorun varsa ve yazılımla çözülebilecekse bekleriz tabiki..ama kişiye özel bir durumsa tuşlar işlevini yerine getirmiyorsa değişim veya iade hakkımızı kullanmak isteriz!!

özellikle POPCORNHOUR arkadaşımızdan yazılım ile ilgili bir sorun mu yoksa üründe mi sıkıntı var onu öğrenmek istiyorum..yazılımdan kaynaklı ise ne zaman ve nasıl çözebileceğiz yardımcı olabilirse sevinirim.

diğer kullanıcı arkadaşlardanda mute-repeat vs tuş sorunu olanlar bildirirse sıkıntıların kişiyemi özel yoksa genel bir sorun mu olduğu ortaya çıkar..

hepinize iyi günler diliyorum..

not: üründen şuana kadar açamadığı bir film olmadığı ve fiyat-performans oranı yüksek olduğu için memnunuz ve diğer arkadaşlarımıza bu anlamda önerebiliriz.

• sn ilkay , mute tuşu şimdilik çalışmadığı doğru.

Repeat olayını da şu şekilde yapıyorsunuz.
    ilgili dosyayı veya dosyaların bulunduğu klasörü dosya yöneticisi'nden açın.
    Daha sonra en üstteki dosyayı açın.
    Kumandadan Menu tuşuna basın.
    Orada tekrar seçenekleri çıkıyor. ( Tekrar aç , Bir kez tekrar , Hepsini tekrar et , Rastgele )
    isterseniz çalıştırdığınız dosyayı veya listedeki dosyaları ne şekilde tekrar edeceğiniz seçebiliyorsunuz

yakında çıkacak yazılımda bu sorunlar , düzeltilecek listesinde.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sancak Bilgisayar -- 21 Şubat 2011; 15:09:15 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ocen7
    R6A A.C.Ryan modlu yazılım ile kullanılabiliniyor ancak R6B için şuan böyle bir imkan yok.

İlginiz için teşekkürler. Ben de netten baktım; A.C.Ryan'ın R6Bdeki chipseti kullanan modeli var.(Essential serisi) Ancak biraz daha büyük ve dahili disk yuvası var. Belki ileride onun yazılımı kullanılabilir.

Benim R6B hakkındaki izlenimlerim genelde olumlu. Cihazın artıları; seri açılış, realplayer gibi bazı özel formatları okuma, basit kullanımı. Üstünde son yazılım yüklü, HDMI ile AVRye bağlayarak HD sesleri de test etme imkanım oldu: Sorun yok, DTS HD MA, Dolby True HD gayet başarılı. Endişem görüntü kalitesiydi. Sigma chipliler sanki biraz daha iyi görüntü veriyor ama ortada rahatsız edici (R6 kullanıcıları adına) bir fark da yok... Bir kaç bitrate'i yüksek filmi denedim; sorunsuz oynattı. Ancak rakam tuşlarıyla %10-%20 ilerletme ya da WDde olan ileri sarma+next tuşlarıyla 10 dakika ileri ya da geri gitme şansı olmaması kötü. İlk kullanıcılar için sorun yok da benim gibi "rakamla ilerleme tutkunları" için pek katlanılır bir durum değil. Umarım bu vardır da ben bulmayı becerememişimdir. Formatlarda benim için tek eksik BD ya da DVDyi klasörden oynatmaması. ISO olarak sorun yok da ben BD ve DVDleri ISOya dönüştürmeden, doğrudan okutuyordum. Şimdi ek bir iş çıktı: Bu klasörleri ISO yapmak neyse ki fazla zaman almıyor bu işlem.
    HD sesleri çözünce herhalde müzik dosyalarında sorun çıkarmaz diyordum ama 24 bit FLAClarımı maalesef okumadı, bazı DTS 5.1 kayıtlarımı da.
    Resimlerde sorun yok... Kumandayı hiç beğenmedim. Şekil olarak sorun yok da; algılatması zayıf(kullandığım piller başka bir kumandadan apartma, henüz yeni bir pille denemediğim için geçici bir durum da olabilir), tuşlar odunsu;ağ-sol-yukarı-aşağı tuşları bazen çıldırtıyor.
    Sonuç olarak video+HD çevresel ses olarak eksiksiz ve stabl, müzik olarak eksikleri olan, kumanda olarak konforsuz bir cihaz. Fiyat/performans olarak bence çok iyi. Verdiğim 129TLnin karşılığını rahatlıkla aldığımı düşünüyorum. Bu segment için çok uygun fiyat olduğunu söyleyebilirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gubaldak -- 21 Şubat 2011; 15:17:18 >

• R6a' için wireless dongle almak istiyorum....Realtek 8191su chipsetli olması gerekiyormuş bu dongle'in....Fakat hiçbir dongle'ın kutusunda hangi chipset olduğu yazmıyor...Satan elektronik marketlerdeki görevliye soruyorum....Suratıma bakıyor anlamsız anlamsız....Cevap veremiyor.....Hangi marka model usb dongle R6A ile uyumludur acaba???
    Teşekkürler...
  • quote:

Orijinalden alıntı: gubaldak

quote:

Orijinalden alıntı: ocen7
    R6A A.C.Ryan modlu yazılım ile kullanılabiliniyor ancak R6B için şuan böyle bir imkan yok.

İlginiz için teşekkürler. Ben de netten baktım; A.C.Ryan'ın R6Bdeki chipseti kullanan modeli var.(Essential serisi) Ancak biraz daha büyük ve dahili disk yuvası var. Belki ileride onun yazılımı kullanılabilir.

Benim R6B hakkındaki izlenimlerim genelde olumlu. Cihazın artıları; seri açılış, realplayer gibi bazı özel formatları okuma, basit kullanımı. Üstünde son yazılım yüklü, HDMI ile AVRye bağlayarak HD sesleri de test etme imkanım oldu: Sorun yok, DTS HD MA, Dolby True HD gayet başarılı. Endişem görüntü kalitesiydi. Sigma chipliler sanki biraz daha iyi görüntü veriyor ama ortada rahatsız edici (R6 kullanıcıları adına) bir fark da yok... Bir kaç bitrate'i yüksek filmi denedim; sorunsuz oynattı. Ancak rakam tuşlarıyla %10-%20 ilerletme ya da WDde olan ileri sarma+next tuşlarıyla 10 dakika ileri ya da geri gitme şansı olmaması kötü. İlk kullanıcılar için sorun yok da benim gibi "rakamla ilerleme tutkunları" için pek katlanılır bir durum değil. Umarım bu vardır da ben bulmayı becerememişimdir. Formatlarda benim için tek eksik BD ya da DVDyi klasörden oynatmaması. ISO olarak sorun yok da ben BD ve DVDleri ISOya dönüştürmeden, doğrudan okutuyordum. Şimdi ek bir iş çıktı: Bu klasörleri ISO yapmak neyse ki fazla zaman almıyor bu işlem.
    HD sesleri çözünce herhalde müzik dosyalarında sorun çıkarmaz diyordum ama 24 bit FLAClarımı maalesef okumadı, bazı DTS 5.1 kayıtlarımı da.
    Resimlerde sorun yok... Kumandayı hiç beğenmedim. Şekil olarak sorun yok da; algılatması zayıf(kullandığım piller başka bir kumandadan apartma, henüz yeni bir pille denemediğim için geçici bir durum da olabilir), tuşlar odunsu;ağ-sol-yukarı-aşağı tuşları bazen çıldırtıyor.
    Sonuç olarak video+HD çevresel ses olarak eksiksiz ve stabl, müzik olarak eksikleri olan, kumanda olarak konforsuz bir cihaz. Fiyat/performans olarak bence çok iyi. Verdiğim 129TLnin karşılığını rahatlıkla aldığımı düşünüyorum. Bu segment için çok uygun fiyat olduğunu söyleyebilirim.

Merak etmeyin size ek iş çıkmadı çünkü ; BD ya da DVDyi klasörden oynatabiliyor.
    Sanırım dosya yöndeticisinden açtığın için çalışmamıştır. ( Film sekmesinden açman gerekiyor )
    Haklısınız ; DTS-HD ve Dolby-HD sorunsuz.
    Görüntü kalitesinde iyi , çıkacak yazılımlarla daha da iyi olacak. Neticede yeni bir ürün.
    %10 , %20 ilerletme şimdiki yazılımla yok , Timeseek üzerinden kolayca yapabilirsiniz.
    normalde FLAC'ları okuyor ancak 24bit olarak daha deneme fırsatım olmadı , olunca paylaşırım.
    Evet kumanda pek başarılı sayılmaz , ama WDLive tarzı cihazların kumandasından çok daha işlevsel ve tepkime süresi çıkacak yazılımla daha da iyi olacak.
    Bazı eksikliklerinin giderilmesi ile ( en kısa sürede ) fiyat & performans konusunda en iyi cihazlardan biri olacağı aşikar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sancak Bilgisayar -- 21 Şubat 2011; 16:12:01 >

• quote:

Orijinalden alıntı: popcornhour

sn ilkay , mute tuşu şimdilik çalışmadığı doğru.

Repeat olayını da şu şekilde yapıyorsunuz.
    ilgili dosyayı veya dosyaların bulunduğu klasörü dosya yöneticisi'nden açın.
    Daha sonra en üstteki dosyayı açın.
    Kumandadan Menu tuşuna basın.
    Orada tekrar seçenekleri çıkıyor. ( Tekrar aç , Bir kez tekrar , Hepsini tekrar et , Rastgele )
    isterseniz çalıştırdığınız dosyayı veya listedeki dosyaları ne şekilde tekrar edeceğiniz seçebiliyorsunuz

yakında çıkacak yazılımda bu sorunlar , düzeltilecek listesinde.

SAYIN popcornhour ; ilginiz çok teşekkür ediyorum..sizin gibi bir arkadaş arkasında oldukça bu üründen kimse korkmasın diyorum..selamlar.

• bu üründen ancak rakip ürünler korkabilir , kullanıcılar değil
  • Siz egreat başlığında cihazla ilgili en çok bilgiye sahip kişisiniz anladığım kadarıyla....Benim cihazımın modeli R6-A...Bu cihaza hangi wireless usb dongle takmalıyım....Realtek 8191su demiş ama marka vermemiş...Hangi marka, modeller bu chipseti kullanıyor....Bir türlü bulamadım...
    Teşekkürler...

quote:

bu üründen ancak rakip ürünler korkabilir , kullanıcılar değil

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi maranello -- 22 Şubat 2011; 10:28:55 >
  • bu arada acryan yazılımıyla win 7 de ağ üzerinden aşağıda bilgisini verdiğim filmi rahatça oynattım. her türlü ayarını yapılabiliyor. yine ağ üzerinden kill bill denedim bluray iso onda doğal olarak onda takılarak gitti

quote:

General
    Unique ID : 191077959104280008791073357066905507733 (0x8FC046BC96ACB57CAF261D445DA6D795)
    Complete name : H:\Filmler\mkv\Yabanci\Mirrors\Mirros.mkv
    Format : Matroska
    File size : 20.6 GiB
    Duration : 1h 51mn
    Overall bit rate : 26.5 Mbps
    Encoded date : UTC 2009-01-22 04:02:16
    Writing application : mkvmerge v2.4.0 ('Fumbling Towards Ecstasy') built on Oct 11 2008 20:13:15
    Writing library : libebml v0.7.7 + libmatroska v0.8.1

Video
    ID : 1
    Format : AVC
    Format/Info : Advanced Video Codec
    Format profile : High@L4.1
    Format settings, CABAC : Yes
    Format settings, ReFrames : 4 frames
    Codec ID : V_MPEG4/ISO/AVC
    Bit rate mode : Variable
    Bit rate : 22.6 Mbps
    Maximum bit rate : 32.7 Mbps
    Width : 1 920 pixels
    Height : 1 080 pixels
    Display aspect ratio : 16:9
    Frame rate : 23.976 fps
    Color space : YUV
    Chroma subsampling : 4:2:0
    Bit depth : 8 bits
    Scan type : Progressive
    Bits/(Pixel*Frame) : 0.455
    Stream size : 17.6 GiB (85%)
    Color primaries : BT.709-5, BT.1361, IEC 61966-2-4, SMPTE RP177
    Transfer characteristics : BT.709-5, BT.1361
    Matrix coefficients : BT.709-5, BT.1361, IEC 61966-2-4 709, SMPTE RP177

Audio #1
    ID : 2
    Format : DTS
    Format/Info : Digital Theater Systems
    Codec ID : A_DTS
    Bit rate mode : Constant
    Bit rate : 755 Kbps
    Channel(s) : 6 channels
    Channel positions : Front: L C R, Side: L R, LFE
    Sampling rate : 48.0 KHz
    Bit depth : 24 bits
    Compression mode : Lossy
    Stream size : 601 MiB (3%)
    Title : Проф. дубляж DTS
    Language : Russian

Audio #2
    ID : 3
    Format profile : MA / Core
    Bit rate : 2 626 Kbps / 1 510 Kbps
    Compression mode : Lossless / Lossy
    Title : Англ. DTS-HD
    Language : English

Text #1
    ID : 4
    Format : UTF-8
    Codec ID : S_TEXT/UTF8
    Codec ID/Info : UTF-8 Plain Text
    Title : Rus

Text #2
    ID : 5
    Title : Eng

• Arkadaşım, kablosuz ağ kurduysan hangi marka wifi dongle'ını kullanıyorsun...Aslında benim amacım bilgisayarımın üzerinden film oynatmak degil...Media player'a bagli hdd'ye bilgisayar üzerinden bağlanıp kopyalama yapmak, altyazı dosyalarının adını değiştirmek, bilgisayardaki filmleri, media player'daki hdd'ye kablosuz ağdan kopyalamak gibi daha basit isler....

quote:

Orijinalden alıntı: miyankizu

bu arada acryan yazılımıyla win 7 de ağ üzerinden aşağıda bilgisini verdiğim filmi rahatça oynattım. her türlü ayarını yapılabiliyor. yine ağ üzerinden kill bill denedim bluray iso onda doğal olarak onda takılarak gitti

quote:

General
    Unique ID : 191077959104280008791073357066905507733 (0x8FC046BC96ACB57CAF261D445DA6D795)
    Complete name : H:\Filmler\mkv\Yabanci\Mirrors\Mirros.mkv
    Format : Matroska
    File size : 20.6 GiB
    Overall bit rate : 26.5 Mbps
    Encoded date : UTC 2009-01-22 04:02:16
    Writing application : mkvmerge v2.4.0 ('Fumbling Towards Ecstasy') built on Oct 11 2008 20:13:15
    Writing library : libebml v0.7.7 + libmatroska v0.8.1

Video
    ID : 1
    Format : AVC
    Format/Info : Advanced Video Codec
    Format profile : High@L4.1
    Format settings, CABAC : Yes
    Format settings, ReFrames : 4 frames
    Codec ID : V_MPEG4/ISO/AVC
    Bit rate : 22.6 Mbps
    Maximum bit rate : 32.7 Mbps
    Width : 1 920 pixels
    Height : 1 080 pixels
    Display aspect ratio : 16:9
    Frame rate : 23.976 fps
    Color space : YUV
    Chroma subsampling : 4:2:0
    Bit depth : 8 bits
    Scan type : Progressive
    Bits/(Pixel*Frame) : 0.455
    Stream size : 17.6 GiB (85%)
    Color primaries : BT.709-5, BT.1361, IEC 61966-2-4, SMPTE RP177
    Transfer characteristics : BT.709-5, BT.1361
    Matrix coefficients : BT.709-5, BT.1361, IEC 61966-2-4 709, SMPTE RP177

Audio #1
    ID : 2
    Bit rate mode : Constant
    Bit rate : 755 Kbps
    Compression mode : Lossy
    Stream size : 601 MiB (3%)
    Title : Проф. дубляж DTS

Audio #2
    ID : 3
    Format profile : MA / Core
    Bit rate : 2 626 Kbps / 1 510 Kbps
    Compression mode : Lossless / Lossy
    Title : Англ. DTS-HD

Text #1
    ID : 4
    Title : Rus

Text #2
    ID : 5
    Title : Eng

• quote:

Orijinalden alıntı: maranello

Siz egreat başlığında cihazla ilgili en çok bilgiye sahip kişisiniz anladığım kadarıyla....Benim cihazımın modeli R6-A...Bu cihaza hangi wireless usb dongle takmalıyım....Realtek 8191su demiş ama marka vermemiş...Hangi marka, modeller bu chipseti kullanıyor....Bir türlü bulamadım...
    Teşekkürler...

quote:

bu üründen ancak rakip ürünler korkabilir , kullanıcılar değil

Bu cihazlar ile kablosuz olayı pek sağlıklı değil.
    Ancak Realtek 8191su çipi kullanan herhangibir wirelles adaptör kullanabilirsiniz.
    Sanırım o çipi kullanan adaptörler şu an piyasada pek bulunmuyorlar ancak yakın zamanda , çıkar diye düşünüyorum

• İyi akşamlar dilerim arkadaşlar... evimde kendi halimde bulabildiğim en iyi filmleri izlemeye çalışıyorum... yaklaşık hergün... filmlerimide yine forumlardan mümkün olan en küçük boyutta en kltelisini seçiyorum... şuan N4NO mkv buluyorum... yani çok çok yüksek beklentim yok...Bir NBOX var şuan elimde bir facia.. bir hees cahillikle ucuz diye aldık... patladı elimizde 1 yıldan fazladır işkence ediyor bana... Bütün konuyu okudumm... Bu R6 benim işimi görür mü? NBOX gibi işkence olur mu? optikses 7.1 ses truehd gibi şeyleri zaten şuan kullanacak sistemimde yok... .Tavsiyeniz olur mu?İyi akşamlar dilerim...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pürlem -- 22 Şubat 2011; 19:20:39 >
  • @maranello arkadaşım ağı kablolu olarak kurmuştum. daha önceden tv me bağlamak için orda duran bir ethernet kablosu vardı onu bağlayarak yaptım. açıkçası şimdilik kablosuz bağlantı düşünmüyorum. ancak ftp den dosya indirmek gibi bir ütopyayı başarabilirsem o zaman gerekebilir
  • 
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.