Şimdi Ara

** 99TL ** Egreat Eg-R6B (DTS-MA, TRUE-HD, 7+1, 500Mhz Cpu, 3D, 1080P) (24. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.969
Cevap
4
Favori
123.269
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2223242526
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Dün akşam altyazısını sonradan bulduğum mkv denedim, Filmi ve altyazıyı aynı dosyaya koyup dosyayı seçtiğimde altyazıyı görmedi bile. Acaba isimleri aynı mı olmalı veya teknik bir sorun mu var anlayamadım.
  • bildiğim kadarıyla altyazı ile film adı aynı olması gerekiyor
  • 3 hafta önce deveyükü'nden aldım....

quote:

Orijinalden alıntı: DuncanIdaho

arkadaşlar R6A herhangi bir yerde satılıyor mu ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: tcmb

Dün akşam altyazısını sonradan bulduğum mkv denedim, Filmi ve altyazıyı aynı dosyaya koyup dosyayı seçtiğimde altyazıyı görmedi bile. Acaba isimleri aynı mı olmalı veya teknik bir sorun mu var anlayamadım.

ismi aynı olmalı ve aynı klasörde bulunmalı
  • quote:

Orijinalden alıntı: nofear72

arkadaşa aldırdım gri olanından ew 119
    ama bi derdi var 2.5 hdd takmış iiki akşamdır takıyo devamlı hdd başta taramak istiyomuş taramazsada dosyaları göstermiyormuş.
    sizdede böylemi.

Taraması gayet doğal , çünkü HDD içindeki dosyaları indexliyor ve ayırıyor. ( Audio & Video & Resim )
    Taramayı durdurmak için stop'a basabilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sancak Bilgisayar -- 11 Mart 2011; 17:40:07 >
  • Benim R6B de geldi. 1,5 TB HDD ile denedim; HD, Full HD, DTS vs. hiçbir sorun yok. Güzel cihaz, görüntü kalitesi de gayet iyi.
    USB DVD-RW siparişim gelince onunla da deneme yapacağım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi solestar -- 11 Mart 2011; 19:21:27 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: miyankizu

ana menüden altyazı ayarı var mıydı hatırlamıyorum. ama ordan yapılmadığı sürece ayarlarınızın korunacağını sanmıyorum.

Ana menüde altyazı dili haricinde ayarların bulunduğu bir başlık bulamadım.
    Aynı durumla karşılaşıp tüm ayar sorununu çözen üyelerin yardımlarını bekliyoruz...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 1makarna1 -- 11 Mart 2011; 19:17:30 >
  • Kumanda sol alttaki subtitle dan oluyordu galiba altyazı ayarları.
  • quote:

Orijinalden alıntı: tcmb

Kumanda sol alttaki subtitle dan oluyordu galiba altyazı ayarları.

Evet altyazı ayarı oluyor. Ancak ayarlar sabit kalmıyor...

Örneğin: "Sarı" altyazı, "40" yükseklik, "22 punto" büyüklük ayarlıyorum.
    Başka bir filme geçtiğimde yeniden "0" yükseklilk "Beyaz" yazı ve "20" punto olarak kalıyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: 1makarna1

quote:

Orijinalden alıntı: miyankizu

ana menüden altyazı ayarı var mıydı hatırlamıyorum. ama ordan yapılmadığı sürece ayarlarınızın korunacağını sanmıyorum.

Ana menüde altyazı dili haricinde ayarların bulunduğu bir başlık bulamadım.
    Aynı durumla karşılaşıp tüm ayar sorununu çözen üyelerin yardımlarını bekliyoruz...

Altyazı ayarı , subtitle'den oluyor ve sizde çıkmıyorsa sanırım açtığınız dosyada bir anormallik var.
    Birde seçtiğiniz altyazı ayarları şimdilik kayıt olmuyor. ( Yeni çıkacak firmware için bu değişiklik isteği bildirildi )

• ben de dts hd sesleri denemek için almıştım aslında bu cihazı ama dts ile arasında pek fark göremedim. sanırım benim kulaklar yeterince iyi değil
    bu arada görüntü denemelerim devam ediyor ve daha önce yazdığım gibi wd kadar akıcı ve net değil görüntü. diğer yorumlarda müthiş görüntü var diye okuyunca bende mi problem var diye düşünmeye başladım. 3 farklı harddiskle farklı filmleri 2 cihazda da denedim ama wd kesinlikle daha kaliteli görüntü verdi. en azından görüntü çok daha akıcı, r6b'de bazen yavaşlıyor gibi görüntü.
  • @alpican HD sesler için zaman gerekli. Konuyla ilgili ayrı bir konu açmıştım hd ses gerçekten farklı mı diye. Abartılacak fark yok ancak daha bir çevresellik var, yani dolby digitalde olmayan sesi dts hd ma da duyacaksınız diye birşey yok, sadece çevresel hoparlörlerden gelen sesler fazla. Yağmur yağarken duyduğunuz damla sesleri aynı (örnek için söyledim yoksa damlaları sayacak halimiz yok :)) hd ses ile dinlediğinizde yağmurun içinde oturuyormuş hissi daha güzel hissediliyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: popcornhour

Birde seçtiğiniz altyazı ayarları şimdilik kayıt olmuyor. ( Yeni çıkacak firmware için bu değişiklik isteği bildirildi )

Cevabını aradığım sorun da tam buydu...
    Zira altyazı menülerin açılmasında veya istediğim değişiklikleri yapmakta sorunum yok...
    Ancak bir türlü bu ayarlar kalıcı olmuyordu.
    Neyse, yeni güncellemeyi bekleyeceğiz o halde...

Başlıkla ve sorunlarla ilgilenen tüm üyelere teşekkürler...
  • quote:

Orijinalden alıntı: alpican

ben de dts hd sesleri denemek için almıştım aslında bu cihazı ama dts ile arasında pek fark göremedim. sanırım benim kulaklar yeterince iyi değil
    bu arada görüntü denemelerim devam ediyor ve daha önce yazdığım gibi wd kadar akıcı ve net değil görüntü. diğer yorumlarda müthiş görüntü var diye okuyunca bende mi problem var diye düşünmeye başladım. 3 farklı harddiskle farklı filmleri 2 cihazda da denedim ama wd kesinlikle daha kaliteli görüntü verdi. en azından görüntü çok daha akıcı, r6b'de bazen yavaşlıyor gibi görüntü.

quote:

Orijinalden alıntı: Seko92

Cihazı pazar günü bir arkadaşıma tavsiye edip aldırttım. Bizde açıp denedik. Öncelikle şunu söyleyeceğim, cihazın görüntü kalitesini görünce Realtek işelmcilerin görüntü kalitesi konusundaki bütün şüphelerim sona erdi. Bence görüntü kalitesi mükemmel, bunu bu konuda son derece hassas birisi olarak söylüyorum. Hatta sanki yeni almış olduğum S1A'dan bile güzel geldi bana ki S1A'nın görüntü kalitesi eski WDTV cihazımdan daha iyidir. Bu yeni nesil Realtek işlemcilerden mi kaynaklanıyor bilmiyorum. Belki 1055 bu anlamda 1073'ten daha iyidir. Böyle olduğunu bilseydim 250 TL bayılıp S1A'yı almazdım doğrusu. Tamam sonuçta S1A daha iyi ve özellikli bir cihaz ama bu kadar fiyat farkına değer miydi bilemiyorum ?

Cihazın menüleri falan da çok güzel ve kullanımı kolay. S1A'nın şu anda oynatamadığı DVD ISO'ları falan gayet güzel oynatıyor. Tek problem dosyaları görüntüleme şekli. Harddiskteki bütün videoları aynı listede sıralıyor. Yani siz klasörlere ayırmışsanız bile bunu göz ardı ediyor. Belki ayarlarla ilgili bir sorundur ama ben çözemedim. Bir de cihazın disk tarama özelliğini sevmedim ama belki de disk taramayı kapattığımdan dolayı dosyaları göstermiyordu.

Sonuç olarak fiyatına göre çok iyi cihaz hele 119 TL'ye resmen bedava dağıtmışlar. Ağla falan işiniz yoksa düşünmeden alabilirsiniz.

Buyur burdan yak

• ben de zaten bu nedenle filmde mi, kabloda mı, tvde mi sorun var diye hep testler yaptım ama hepsinde wd daha iyi gösterdi. sadece benim gibi söyleyen daha önceki mesajlarda başka bir arkadaş vardı. bizim cihazlar mı farklıdır anlamadım
  • alpican , tv'in ne ?
  • Ben de WD Gen1 varken aldım R6B'yi.
    R6B daha çok filmi problemsiz okudu, ama WD'in görüntü kalitesi daha iyi bence, Egreat daha kumlu bir görüntü veriyor.
    (50" Panasonic Plazmam var)
  • Toy Story 3 ve Black Swan seyrettim. Toy Story3 ün görüntüsü animasyon olması ile de ilgili blu-ray görüntü gibiydi. Ancak Black Swan ın görüntüsü daha kötüydü. Piranha ile kıyaslama imkanım oldu egreat ı. Piranha ya göre daha iyiydi diyebilirim her açıdan.
  • r6a Piyasada yokmu ben mi bulamıyorum..?

birkaç sitede var fiyatlarda 180 civar ıamma stok yok.?
  • philips 9632 lcd
    Ancak benim cihaz Harman AVR 255 üzerinden bağlı TV'ye. AVR'den kaynaklanabilir mi diye doğrudan bağladım ve başka TV'lerde denedim. Ayrıca AVR ayarlarını da kurcaladım ve karlı görüntüde gözle görülür iyileşme oldu. WD'de hiçbir ayar değişikliği olmadan güzel gösteriyordu ama burada bazı değişikliklerle görüntü kalitesi iyileşti.
    Ama bahsettiğim diğer sorun sahnelerin akıcılığı konusunda bir değişiklik olmadı. Film oynarken bir kaç dakikada bir bazı sahnelerde sanki 1 sn'den daha az bir süre için görünt sanki yavaşlıyor. Belki HDD'ler çok doludur diye düşünüyorum ama WD'de bir problem çıkartmamıştı.
    Bugün yeni bir HDD aldım ve onda da denemeler yapacağım

quote:

Orijinalden alıntı: popcornhour

alpican , tv'in ne ?

• 
Sayfa: önceki 2223242526
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.