Şimdi Ara

** 99TL ** Egreat Eg-R6B (DTS-MA, TRUE-HD, 7+1, 500Mhz Cpu, 3D, 1080P) (92. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.969
Cevap
4
Favori
123.243
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 9091929394
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: tcmb

Olayın güzelliği zaten filmlerin misal 2.35 :1 oranında ölçeklendirilmesi. Aslında philipsin 21/9 ekranlı lcd leri vardı tam böyle filmler için ancak sanırım artık üretmiyorlar...

Ayrıca 2.35.1 filmi upscale yaparsanız izlenemez bir görüntü oluşur. Bu durumda zoom daha işe yarıyor. Filmler çekilirken sağ sol boşluklar boş bırakılır. Bütün film kadraja ortalanır. Zoom yapınca kaçırdığımız görüntü olmaz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Delicatessen

quote:

Olayın güzelliği zaten filmlerin misal 2.35 :1 oranında ölçeklendirilmesi. Aslında philipsin 21/9 ekranlı lcd leri vardı tam böyle filmler için ancak sanırım artık üretmiyorlar...

Ayrıca 2.35.1 filmi upscale yaparsanız izlenemez bir görüntü oluşur. Bu durumda zoom daha işe yarıyor. Filmler çekilirken sağ sol boşluklar boş bırakılır. Bütün film kadraja ortalanır. Zoom yapınca kaçırdığımız görüntü olmaz.

Size katılmıyorum . Zoom kadar saçma bir çözüm yok . Midem bulandı filmi izlerken 3D de. Nasıl boşluk kalmaz olur mu ? Zoom yakınlaştırma demek görüntüyü yakınlaştırıyosun ki üst ve alt siyah banttan kaçasınız dolayısıyla hem görüntü iğrençleşiyor hem de sağ ve soldan görüntüden oluyosunuz. Philips sağ ve solu kesmeden alt ve üst de olan siyah bantlara görüntüyü çekmiyor buraya dikkat çekmeden uzatmadan Upscale ile 2 e 1 pixel e işleyerek gözün anlamadığı yani kalitede ödün vermeden görüntüyü dolduruyor . Ben buna yazılım harikası derim . Patenti de adamlarda sanırım yoksa başka cihazlarda olurdu. Ekran ayarlarından (16:9 Cinema Mode) diye geçiyor. Yahu herkes koysa isteyen kullansa istemeyen kullanmasa. İşte patent sanırım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi persi_ali -- 11 Mart 2013; 21:55:10 >

• Bende PHILIPS HMP3000 var ama iki kıl özelliği yüzünden ısınamadım. :)

Özellikle dizi ilerken sıkıcı yerlerde hızla ileri sararım o yüzden Egreat de şu özeelikler varmı

1. İleri hızlı alırken altyazı gösteriyormu Dvd playerımda da 4X e kadar altyazı devam ediyordu
    1. İleri geri hızlı alırken ekranda kocaman bir info bilgisi varmı. PHILIPS HMP3000 de ekranını yarısını gidiyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: persi_ali

quote:

quote:

Size katılmıyorum . Zoom kadar saçma bir çözüm yok . Midem bulandı filmi izlerken 3D de. Nasıl boşluk kalmaz olur mu ? Zoom yakınlaştırma demek görüntüyü yakınlaştırıyosun ki üst ve alt siyah banttan kaçasınız dolayısıyla hem görüntü iğrençleşiyor hem de sağ ve soldan görüntüden oluyosunuz. Philips sağ ve solu kesmeden alt ve üst de olan siyah bantlara görüntüyü çekmiyor buraya dikkat çekmeden uzatmadan Upscale ile 2 e 1 pixel e işleyerek gözün anlamadığı yani kalitede ödün vermeden görüntüyü dolduruyor . Ben buna yazılım harikası derim . Patenti de adamlarda sanırım yoksa başka cihazlarda olurdu. Ekran ayarlarından (16:9 Cinema Mode) diye geçiyor. Yahu herkes koysa isteyen kullansa istemeyen kullanmasa. İşte patent sanırım

E o zaman philips kendisi film yapıyor demek ki.
    alt üstteki boşlukları görüntüyü uzatmadan bozmadan plxel doldurarak kapatmak! Bana pek mantıklı gelmiyor. Belki bir yere kadar doğru ve yapıyor diyelim. Ama 2.35.1 görüntüyü 16:9 tvye pixel ekleyerek bozmadan doldurmak. Buna patentli teknoloji denmez. Mucize denir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi isoomail -- 12 Mart 2013; 7:42:20 >

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: persi_ali

quote:

quote:

E o zaman philips kendisi film yapıyor demek ki.
    alt üstteki boşlukları görüntüyü uzatmadan bozmadan plxel doldurarak kapatmak! Bana pek mantıklı gelmiyor. Belki bir yere kadar doğru ve yapıyor diyelim. Ama 2.35.1 görüntüyü 16:9 tvye pixel ekleyerek bozmadan doldurmak. Buna patentli teknoloji denmez. Mucize denir.

Bunun çözümü basit . En yakın Avm ye gidersiniz . meşhur elektronik mağazalarıdan birine girer, Philips standına gider , alt ve üst siyah bantlı örnek Hobit filmi sample yani örnek veya HDD ile gider Philipse bağlarsınız izin isteyerek . Ordan Philips Tv nin kumandasından görüntü ayarı var . Ordan gelir (16:9 CİNEMA MOD) u seçersiniz . Ve görürsünüz bu kadar basit . Philips yapmış mı ? Yapmış dersiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi persi_ali -- 12 Mart 2013; 18:16:19 >

• Beyler benım r6b bozuldu galıba.Nerede tamir edilebilir.Elektroworddan almıstım garantısı bıtmıstır.
    Sorunu;egreat player açılıyor ama hdmi ile bağlanamıyor.Denemek için başka hdmi taktım yıne aynı.r6b yı resetledim yıne aynı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: vardar052

Beyler benım r6b bozuldu galıba.Nerede tamir edilebilir.Elektroworddan almıstım garantısı bıtmıstır.
    Sorunu;egreat player açılıyor ama hdmi ile bağlanamıyor.Denemek için başka hdmi taktım yıne aynı.r6b yı resetledim yıne aynı.

RGB kablo ile denedinizmi görüntü geliyormu ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: rfve

quote:

Beyler benım r6b bozuldu galıba.Nerede tamir edilebilir.Elektroworddan almıstım garantısı bıtmıstır.

RGB kablo ile denedinizmi görüntü geliyormu ?

Belki ayarlardan olabilir. Oyle kolay bozulacak bisey degil

• evet ayar veya frimware den olabilir.
    RGB den görüntü geliyorsa Kürdan yöntemi ile firmware güncellemesi yapılmasını tavsiye ederim.
  • quote:

evet ayar veya frimware den olabilir.
    RGB den görüntü geliyorsa Kürdan yöntemi ile firmware güncellemesi yapılmasını tavsiye ederim.

Evet firmware guncellemesıyle duzeldi.Tesekkurler
  • Merhaba en son firmware 1.0.1.17 midir?
  • evet

son firmware odur.
  • dostar mp4 leri açıyor muydu cihaz, ben açamadım, formatta mı bir problem var...

bu arada ikinci soru cihazın 2. yılındayız inanılmaz memnunum,, ancak şu kumanda beni öldürecek. akıllı kumanda durumu çözer mi ? Sorum şu kumandalarda problem kumanda dan mı ? cihazın üzerindeki sensörün yeri vs ile ilgili mi ? Akıllı kumanda ile yönetsem yine de ileri almak vs için iki de bir açı değiştirmek, aşağı yukarı kumandayı dansettirmem gerekecek mi ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: DuncanIdaho

dostar mp4 leri açıyor muydu cihaz, ben açamadım, formatta mı bir problem var...

bu arada ikinci soru cihazın 2. yılındayız inanılmaz memnunum,, ancak şu kumanda beni öldürecek. akıllı kumanda durumu çözer mi ? Sorum şu kumandalarda problem kumanda dan mı ? cihazın üzerindeki sensörün yeri vs ile ilgili mi ? Akıllı kumanda ile yönetsem yine de ileri almak vs için iki de bir açı değiştirmek, aşağı yukarı kumandayı dansettirmem gerekecek mi ?

Cihazı ilk aldığım zamanlar distribütör firmanın 25 TL'ye sattığı daha büyük bir kumandası vardı. Forumdan hatırladığıma göre daha hassas olarak kumanda edebiliyordu. Şu andaki kumandası gibi nişan almak gerekmiyor :) Bu durumda alıcı gözün yeriyle vs. ilgisi yok. Direkt kumandanın kendisi dandik. Kullandıkça alışıyorsun. Ben alıştım :)

• bu counter-strike 'da 4 ün 6 sı gibi bir şey :)
  • 1.0.1.17 yazılımı nasıl yukluyoruz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kvardar77 -- 15 Temmuz 2013; 16:34:28 >
  • quote:

evet

son firmware odur.

quote:

1.0.1.17 yazılımı nasıl yukluyoruz

1.0.1.10

Bendeki yazılımı.

1.0.1.17 ile arasında ne gibi farklar vardır.

Birde güvenilir olarak nerden buluyoruz yazılımı ve nasıl yüklüyoruz.

Şimdiden teşekkürler.
  • 1.0.1.17 i yükleyeli uzun zaman oldu.bende bir yerlerde olması lazım.. bulabilirsem haber veririm bir şekilde iletirim.. selamlar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: thebaboli

quote:

evet

son firmware odur.

quote:

1.0.1.17 yazılımı nasıl yukluyoruz

1.0.1.10

Bendeki yazılımı.

1.0.1.17 ile arasında ne gibi farklar vardır.

Birde güvenilir olarak nerden buluyoruz yazılımı ve nasıl yüklüyoruz.

Şimdiden teşekkürler.

Bende merak ediyorum son yazilimi. Bu arada bir sorum var. Bu cihazda dlna ozelligi var hatirliyorum. Telefonumun dlna sini acip bu cihazida aciyorum. Evdeki ayni internet hattina bagliyiz. Fakat telefonda arattigim zaman bulamiyor benim r6byi. Sizden varmi deneyen.

• SULZER S kullanıcısına yanıt
    Hocam bu cihazda internet yok diye biliyorum. Cihazın üzerinde dlna işareti de yok. r6b ile karıştırıyor olabilirmisiniz?

quote:

Orijinalden alıntı: jemo

1.0.1.17 i yükleyeli uzun zaman oldu.bende bir yerlerde olması lazım.. bulabilirsem haber veririm bir şekilde iletirim.. selamlar.

Çok makbule geçer hocam.

Güncelleme ile gelen bir değişiklik var mı?
  • 
Sayfa: önceki 9091929394
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.