arkadaşlar işlemcim amd 3000+ 939 anakartım epox 9npa ultra ram'lerim 512x2 kingstonoverclock yapıyorum ama sağlıklı sonuç alamıyorum.Bu ayarları tam yapmam için ne yapmam gerektiğini tam bilen varmı?çarpanı 250mhz x 9 yapınca açıyor ama restart yapıyor bu arada cpu soğutucum termaltek beatle.şimdiden teşekkürler
Foruma yeni katılmışsın öncelikle hayırlı olsun...Epox NF4 Ultra+ için açılmış topik var.Orada herşeyi bulursun..
250 FSB yi (250*9) ramler kaldırmıyordur..Ramleri biostan ddr166 yada ddr133 kadar çekeceksin ki işlemcin 240x9 ile çalışırken ddr166 da ramlerde ddr200 seviyesine çıksın (bölenli) ramlerin çipide önemli tabii bu arada..
yazdıkların için teşekkürler.kendine iyi bak.
eyvallah arkadaşım saol
Dediğini yaptım şuan 265*9 - 2.39 ghz oldu ve sorun yok ram dedğin gibi 166 yaptım ve sorun ortadan kalktı.bakalım belki biraz daha zorlayabilirim. bende ram'leri twinmos almayı düşünüyordum.kingstonlar fazla iyi değil.tekrardan teşekkürler.
stabiltesini kontrol et arkadaşım..stabilmi değilmi..ayrıca o mhz işlemciye voltaj vermeden mi çıktı..?
şimdi 2.48ghz ve çarpan 275*9 voltaj vermedim ve şu an saat gibi çalışıyor Vcore 1,61 V sıcaklık 37* iyimi şu anki değerler.Galiba dahada çıkar.Sen en fazla kaça çıktın?
voltaj oto'da kendi normal olarak arttırmış.şuan Vcore 1.74 280*9 2.52ghz.
hocam cok hızlı gitme bence ucarsın 1.65 üstü sakıncalıki sen 1.71 diyorsun aman dikkat diyorum..
şimdi çarpan 300*9 2.70 ghz sıcaklık 36 derece pcmark 2005 test yaptım score 2836 iyimi hocam?
dostum işlemcinin karakterini elbet sen öğreneceksin zamanla ama o voltaj bence fazla o işlemciye en azından şunu diyeyim ben 1.44 v ile 2520 yapabiliyordumtabi stabiltesi tartışılır ama garanti 1.5 ta stabil oluyordu
-@mrt@- fazla zorlama çokk i olmuş epoxun ve amd farkını göstermişin ben msi de 2.42 yi geçemedim alkışlamak lazım işlemcine nazar değmesin (tık tık)
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme