Şimdi Ara

A'dan Z'ye Her Yönüyle Lumia 720 İncelemesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
31
Cevap
1
Favori
1.041
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar, 2 gün önce elime ulaşan Lumia 720'yi her yönüyle sizlere anlatmak istiyorum. Umarım faydalı olur. Karşınızda Nokia Lumia 720 :

*Malzeme Kalitesi : Telefon tasarım ve malzeme kalitesi olarak ziyadesiyle kendini gösteriyor. Lumia ailesinin en şık telefonu desem yanlış bir cümle kurmuş olmam herhalde. Yekpare kasa çok ince ve çok çık, burada hoşuma gitmeyen tek şey sim kart ve micro sd kart söküp takmak için iğne benzeri bir cisme ihtiyaç duymamız. Kullanılan ekran ise benim gerçekten çok hoşuma gitti, gün ışığında okunabilirliği gayet tatmin edici.

*Kullanım Kolaylığı : Windows Phone işletim sisteminin genel yapısı itibariyle, çok kullanışlı, basit, hızlı ve stabil.Genel kullanımda herhangi bir donma, yavaşlık ya da benzeri bir durumla karşılaşmıyorsunuz. 512 Mb ram ve 1 Ghz işlemci, Android mimarisi için çok basit kalsa da, bu işletim sistemi için gayet yeterli.

*Oyun&Uygulama : Telefonu elime aldığımdan beri kurcalıyorum, birsürü uygulama oyun vs yükledim. Aktif olarak Twitter Facebook Metrotube Whatsapp ve Connectivity Tiles uygulamalarını kullanıyorum. Uygulamalarla donma, hantallık vs gibi hiçbir sorunla karşılaşmadım. Oyunlar konusu ise biraz üzücü, birçok oyunda sıkıntı olmasa da bazı oyunlarda oyundan atma, donma sorunlarıyla karşılaştım. Ancak bu oyun seramonisi tamamiyle test amaçlıydı, benim gibi mobil platformda oyunlarla pek de alakası olmayan bir insansanız, bu çok önemli bir eksik değil. Kaldı ki 20 oyun yüklediysem, ancak 4-5 tanesinde sorunla karşılaştım.
    Öte yandan, Windows Phone, her ne kadar hızlı, basit ve stabil olsa da, uygulama marketi Android ve Ios kadar zengin değil. Ama telefonun için de halihazırda çok hızlı bir tarayıcı, stabil ve kullanışlı bir office uygulaması, sizi kullanmanıza asla pişman etmeyecek bir mail uygulaması, ücretsiz ve şahane bir navigasyon ugulaması bulunuyor. Bu yönüyle işletim sistemini ve Nokia'yı takdir ettiğimi söyleyebilirim.

*Fotoğraf&Video Kamera : Orta seviye olarak lanse edilen bir telefonda, şu kaliteyi bulduğuma gerçekten çok şaşırdım. 6.7 Mpixel gibi alışık olmadığımız br çözünürlüğe sahip olan kamera, gündüz ışığında çok çok başarılı. Gece çekimlerinde biraz kumlanma olsa da, yine de çok başarısız değil. Müsait bir zamanda çektiğim bazı fotoğrafları da ekleyip konuyu güncelleyeceğim.

* Şarj : Gelelim benim en çok sevdiğim noktaya. Telefonu elime geldiğinden beri, sadece bir kez şarj ettim, son şarjın üzerinden 39 Saat geçmiş [ Telefonun kendi verisi ]. 39 saat boyunca yaptığım şeyler ise şunlar ;

- 164 Alınan, 159 Gönderilen Sms
    - Wriless kullanımı : yaklaşık 3 saat
    - 2 Saat 13 dk telefon görüşmesi [ 2G ]
    - Yaklaşık 2 saat 3G Hızında internet kullanımı, uygulama yükleme, oyun yükleme vs
    - Yaklaşık 45 dk oyun test :)
    - Mobil veri hiç kapatılmadı [ 2G]
    - Bluetooth'u hiç kullanmadım henüz :)
    - Ekran parlaklığı : Orta
    - Güç tasarrufu kapalı
    - Mail senkronizasyonu açık

An itibariyle telefonun batarya yüzdesi %32 olarak gözüküyor. Gerçekten çok şaşırtıcı. Önceki telefonumu [ Sony Xperia S ], sabah şarjdan alıp akşama prize zor yetiştiriyordum. Bu ilaç gibi oldu. Üstelik onu maalesef ve maalesef bu kadar çok kullanamıyordum :(

*Velhasıl : Telefonu benim gibi oyun amacı dışında kullanıyorsanız, gayet tatminkar bir cihaz. Hele ki şarj performansı gerçekten mükemmel. Batarya kendini bulduğunda ve ben bu kadar kurcalamayı bıraktığımda eminim çok daha uzun süreli gidecektir. Sağlam, şık, hızlı ve muadillerine göre çok kaliteli bir telefon.

Sormak istediğiniz bir soru olursa, yanıtlamaya hazırım. Sürç-ü lisan ettiysek affola :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi System32Tr -- 9 Temmuz 2013; 16:31:13 >

• Ben de dun nokia shopta 520/620/720/820yi denedim ve en cok 720 sonra 820 yi begendim. Ama 720nin dokynmatigi superdi. 820 nin de oyle. Fiyatlari nerdeyse ayni. 720 super pil performansiyla 820 ise biraz daha ustun donanimiyla ilgimi cekti. Cok kararsiz kaldim hangisini alsam diye

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çok güzel bi inceleme olmuş ellerinize sağlık fakat örnek fotoğraflar koyarsanız almayı düşünenler için çok daha yararlı bir rehber olur
  • CDBurnerXP kullanıcısına yanıt
    Önceliklerinize göre seçim yapmanızı tavsiye ederim. İkisi de gayet güzel bence. 820 daha performanslı bir ürün, kamera, ram vs yönünden ama aradaki 200 liraya değer mi değmez mi ona karar vermek gerek :)
  • THESTER kullanıcısına yanıt
    Bugün vakit olmadığı için koyamadım, en kısa zamanda güncelleyeceğim konuyu :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: CDBurnerXP

Ben de dun nokia shopta 520/620/720/820yi denedim ve en cok 720 sonra 820 yi begendim. Ama 720nin dokynmatigi superdi. 820 nin de oyle. Fiyatlari nerdeyse ayni. 720 super pil performansiyla 820 ise biraz daha ustun donanimiyla ilgimi cekti. Cok kararsiz kaldim hangisini alsam diye

820 alın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: FaLCoN^

quote:

Ben de dun nokia shopta 520/620/720/820yi denedim ve en cok 720 sonra 820 yi begendim. Ama 720nin dokynmatigi superdi. 820 nin de oyle. Fiyatlari nerdeyse ayni. 720 super pil performansiyla 820 ise biraz daha ustun donanimiyla ilgimi cekti. Cok kararsiz kaldim hangisini alsam diye

820 alın.

820nin pili nasil? Bana da 820 daha yakin gibi suan :D

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: System32Tr

Önceliklerinize göre seçim yapmanızı tavsiye ederim. İkisi de gayet güzel bence. 820 daha performanslı bir ürün, kamera, ram vs yönünden ama aradaki 200 liraya değer mi değmez mi ona karar vermek gerek :)

Siz kaca aldiniz? HB de l820 900TL ye buldum da.

820 daha güçlü hardware ile geliyor 920 ile aynı .Şarj konusunda 720 biraz daha iyi. Abartılacak bir fark yok .
    Sıfırmı alacaksınız ?
  • quote:

820 daha güçlü hardware ile geliyor 920 ile aynı .Şarj konusunda 720 biraz daha iyi. Abartılacak bir fark yok .

Daha guclu derken? Sifir almayi planliyorum cok iyi fiyata 2. elini bulamassam. Dedigim gibi 720 hem daha zayif donanim ve daha iyi pili olunca aklimi celdi :D

820 nin teknik özellikleri 720 ye göre daha iyi. 1gb ram snapdragon s4 işlemci adreneo 225 grafik işlemcisi vs. Sıfırına 900tl vereceğinize 2.el temiz l920 alabilirsiniz.
  • quote:

820 nin teknik özellikleri 720 ye göre daha iyi. 1gb ram snapdragon s4 işlemci adreneo 225 grafik işlemcisi vs. Sıfırına 900tl vereceğinize 2.el temiz l920 alabilirsiniz.

850 civarina ikinci el l920 bulunur mu? Teknik ozellikleri ayni degil mi ki? Fazla sorduysam kizmayin lumialarda yeniyim. Bakmaz olaydim cok sevdim hepsini :D

Sorun değil

920 ve 820 teknik özellikleri aynı fakat ekran, kamera gibi kullanımla ilgili farklılıklar var bende senin gibi 820 alacakken bu kadar para vereceksen 920 alırım dedim temiz 920 arıyorum şu aralar
  • Ekrandaki piksellerle ilgili herhangi Bir sorun var mı hocam?

• quote:

Orijinalden alıntı: Litityum

Ekrandaki piksellerle ilgili herhangi Bir sorun var mı hocam?

Ekrandaki piksellerle ilgili herhangi bir sorun yaşamadım, elinize alıp incelemenizi tavsiye ederim :)
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: System32Tr

Siz kaca aldiniz? HB de l820 900TL ye buldum da.

Ben para vermedim hocam, şirketten verdiler :) Ama fiyatlar 900-1100 arası değişiyor
  • quote:

quote:

820 alın.

Bence şu kesin yargılardan uzak durmak gerek. İhtiyaç neyse ona göre harcama yapmak, teknolojiyi ihtiyaç doğrultusunda kullanmak gerek. En iyisine sahip olmak bir zorunluluk değil ki. Çok haklısınız 820, 720 den daha iyi bir telefon ancak 720 tüm işlerimi görüyorsa, şarjı da gayet iyiyse, kamerası da yetiyorsa, neden 820 ye daha fazla para vereyim ?

Kamera ve Pil için Lumia 720,
    RAM ve İşlemci için Lumia 820, ikisi de sizi asla pişman etmez :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Avorlair -- 10 Temmuz 2013; 2:13:00 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Avorlair

Kamera ve Pil için Lumia 720,
    RAM ve İşlemci için Lumia 820, ikisi de sizi asla pişman etmez :)

720yi eledim ve asıl şimdiki büyük sorum. 900 TL Bütçem var ve sizce sıfır nokia lumia 820 mi yoksa ikinci el lumia 920 mi? Her halde 2. el 920 alıcam ama kararsız kaldım
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.