1 tb harici a-data harddiskim ntsf formatında.raw formatına dönüşmedi.bilgisayarımda pc görüyor.400 gb dolu 600 gb boş diye.içini açınca veriler gözükmüyor.boş diyor.disk yönetimindede ntsf görüyor.açtığımda film,oyun,müzik vb. verilerim gözükmüyor.bi yardım edin.chkdsk/r e: yaptım.belirlenemeyen hata meydana geldi dedi düzelmedi.virüs programlarıyla tarattım gine düzelmedi.allah aşkına bi yardım edin yahu!!!
Klasik birkaç soruyu sormak mecburiyetindeyim:
- Harddiskinizi kullandığınız pc de antivirüs var mı? - Son dönemde hdd kullanımı sırasında elektrik kesintisi, hdd' yi düşürme/çarptırma gibi bir olay meydana geldi mi? - Hangi işletim sistemi üzerinde dosyaları göremiyorsunuz?
Benzer bir problemi yeğenimin fotoğraf makinasında çözmüştüm. Win7 de dosyalar hiçbir şekilde görünmüyor fakat hdd de var olduğu, kapladığı yer görülmekte. İnternetteki dökümanlardan da istifade ederek, birkaç ayarla dosyaları görünür hale getirdim. Pc ye aktarıp, makinayı formatladım.
Çözülemeyecek bir problem gibi görünmüyor. Şayet hala probleminizi çözememişseniz yaptığım işlemleri detaylı olarak anlatabilirim.