Şimdi Ara

A.Point mi, USB Ağ Adaptörü mü?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
572
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Kablosuz ağlar konusunda çok tecrübem olmadığı için sizlere danışmak istedim.

Bir yakınımın arkadaşı, alt kattaki komşusundan aldığı kablosuz AirTies'in sinyalini bütün eve yaymak istiyor. Komşudan gelen kablosuz
    sinyalini kablo kullanmadan attırmak hedefinde olduğu için bir Acess Point (TP-Link marka) satın almış. "Modemle farklı marka
    olduğu için bağlayamazsın" demişler. :)

A.Point'i iade edip şu USB ağ adaptör ürünü almak istiyor:http://goo.gl/hv2XqD

Bu konuda hiçbir tecrübem olmadığı için araştırdım. Her ikisinin artıları, eksileri varmış.

* Kablosuz modemle A.Point cihazı birbirine bağlamak meşakkatliymiş. Sanırım AirTies'in konsolunda WiFi'yi Tekrarlayıcı
    (Universal Repeater) ayarına almak lazımmış ki bunu yapınca da sinyalde kayıp oluşuyormuş.

* USB ağ adaptörünün ise çok ısındığını, verimli olmadığını söyleyenler var.

* A.Point biraz daha pahalıymış, iade edip USB'li ürünü alırsa yarı fiyatına karı olacakmış.

Kusura bakmayın; hep -miş ekleriyle durumu izah ettim. Zira dediğim gibi şahsi bir sual, tereddüt değil. Hiç bu konularda tecrübem
    olmadığı için ilk iş olarak D.Haber Forum'daki müdavimlerinden utkanizmit'e durumu özelden yazdım. Kendisinden cevap gelmiş
    değil(Foruma da dört aydır uğramadığına göre sanırım askere gitti).

Sizlere soruyorum: Bu arkadaşımız için en iyi karar ne olabilir sizce? A.Point'i iade edip USB'li adaptörünü mü alsın? Yoksa TP-Link AP'si ile
    komşunun AirTies kablosuz modeminden daha sıhhatli ve sağlam mı yararlanır? Tek derdi kablo çekmeden, sinyali güçlendirmek.

Nihayetinde ayarlamaları bana yaptıracak. :) WDS, SSID, DHCP, Bridge gibi ayarlamalarla boğuşacağımın farkındayım. O safha dert değil;
    deneye deneye çözerim de hele şu tereddüt hallolsun. Sizlerin tecrübesine ve bilgisine ihtiyacımız var. Görüşlerinizi esirgemezseniz memnun kalırım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ilkertezcan -- 31 Ocak 2014; 9:02:16 >

• Değerli DonanımHaber Kullanıcıları ;

TP-LINK Türkiye siz değerki network kullanıcılara desteğini 7 gün 24 saat sürdürmek üzere çalışmalarına devam etmektedir. Artık DonanımHaber üzerinden desteğimiz hız kesmeden devam etmektedir.

Saygılarımızla
    TP-LINK TURKIYE
  • usb adaptore gerek yok universal repetaerde ise modemin onemi yok elinizdeki cihazin marka modeli nedir

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • @connaught:

İlginiz ve cevabınız için teşekkür ederim. Modemin marka-modeli AirTies RT-206, A.Point'inki ise TP-Link TL-WA730RE'miş.
    Arkadaşın komşusu dairesine Ethernet kablosu çekmeye ikna olmuş. :) Bu sâyede sanırım bağlantı ayarları kolay olacaktır, değil mi?
    Yine de AirTies'te illa MESH/Köprü/Tekrarlayıcı ayarına gerek olacak emin değilim.

Sanırımhttp://forum.donanimhaber.com/m_46456155/tm.htm 'daki usulü uygulamam en pratik çözüm olur mu? Cihazı bana
    getirsinler bakacağım. Gerçi ben de kablosuz modem yok, Tenda A3 var. Ayarı çok kolay; kablolu TP-Link modemimden
    Ethernet kablosuyla bağladığım için. Arkadaşın A.Point'i de aynı mantıkla bağlanacaksa uğraştırmayacağını sanıyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: ilkertezcan

@connaught:

İlginiz ve cevabınız için teşekkür ederim. Modemin marka-modeli AirTies RT-206, A.Point'inki ise TP-Link TL-WA730RE'miş.
    Arkadaşın komşusu dairesine Ethernet kablosu çekmeye ikna olmuş. :) Bu sâyede sanırım bağlantı ayarları kolay olacaktır, değil mi?
    Yine de AirTies'te illa MESH/Köprü/Tekrarlayıcı ayarına gerek olacak emin değilim.

Sanırımhttp://forum.donanimhaber.com/m_46456155/tm.htm 'daki usulü uygulamam en pratik çözüm olur mu? Cihazı bana
    getirsinler bakacağım. Gerçi ben de kablosuz modem yok, Tenda A3 var. Ayarı çok kolay; kablolu TP-Link modemimden
    Ethernet kablosuyla bağladığım için. Arkadaşın A.Point'i de aynı mantıkla bağlanacaksa uğraştırmayacağını sanıyorum.

kablo çekilecekse iyi olur hem stabil bağlantı olmuş olur kablosuz tekrara göre

ap kuurlumunda airties üstünde işiniz yok mesh kablosuz alıp kablosuz yayın içindir

ap olacak cihaza kaynak modem aralağında farklı bir ip verilir

dhpc kapatılır

varsayılan ağ geçidi ve birinci dns kaynak modem ip olur

wifi isim ve şifre belirlenip modemden gelen kablo cihaza girilir ve yayın yapılır

• @connaught:

Verdiğiniz bütün bu bilgiler çok işime yarayacak. Paylaştığınız için çok sağ olunuz. Cihaz bana gelince deneyeceğim.
    Sayenizde iş çok kolay olacak. Neticeyi yazarım. Tekrar teşekkür ederim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ilkertezcan

@connaught:

Verdiğiniz bütün bu bilgiler çok işime yarayacak. Paylaştığınız için çok sağ olunuz. Cihaz bana gelince deneyeceğim.
    Sayenizde iş çok kolay olacak. Neticeyi yazarım. Tekrar teşekkür ederim.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.