Şimdi Ara

A.Ü. Açıköğretim Fakültesi Felsefe Bölümü (69. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.663
Cevap
13
Favori
250.803
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 6768697071
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: yme61

ilk dönem finallere girmedim hepsi FF

sembolik mantığı ortalamam yüzünden mi ekrar alacağım

Evet ortalamadan dolayı Sembolik Mantık dersini tekrar alacaksın. İlk dönem finallerine girmediğin için de ilk dönemin bütün derslerini tekrar alacaksın tabi.
  • Darkness kullanıcısına yanıt
    o zaman gelecek güz ortalamayı düzeltirsem baharda sembollik mantığı alma zorunluluğum kalkacak
  • quote:

Orijinalden alıntı: Darkness

quote:

ilk dönem finallere girmedim hepsi FF

sembolik mantığı ortalamam yüzünden mi ekrar alacağım

Evet ortalamadan dolayı Sembolik Mantık dersini tekrar alacaksın. İlk dönem finallerine girmediğin için de ilk dönemin bütün derslerini tekrar alacaksın tabi.

Bildiğim kadarıyla sonradan ilave edilen derslerden muafız . Mezun olmanız gerekir.
  • quote:

Sözde mezun olduk ama şöyle bir durum var kafamı karıştıran:

Normalde AÖF yönetmeliğinde, lisans bölümleri için 240 kredilik ders alarak mezun olunabileceği şartı yer alıyor. Ancak bölümümüz, önce yıllık sistemdeydi. Sonradan kredili sisteme geçiş oldu. Şu anda bana verilmiş olan tüm derslerimi verdim ve toplam 207 kredi ile okul bitti. Yani lisans kredi sayısı tutmuyor. İlk senelerde aldığımız dersleri, dönemlik sisteme göre hesaplayacaklar mı, nasıl olacak belli değil. Mantıken öyle olması gerekiyor. Tek sıkıntı, zaman sorunu. Yani özetle ben ne zaman mezun olduğuma dair evrak alabilirim bir aöf bürosundan, onu merak ediyorum.

Pazartesi günü büroyu arayıp danışacağım. Sanmıyorum ki adam akıllı bir yanıt verebilsinler.

Bende 2010 girişliyim 2011 de kredili sisteme geçildi ve dolayısıyla sonradan ilave edilen derslerden muafız. 240 KREDİ ilk sene kredili okuyanlar için geçerli.

• sembolik mantık ortalaması düşük galiba 4A 4B 4C 4D 4E işaretleyerek CD ile geçilebiliyor :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: agiç

Bende 2010 girişliyim 2011 de kredili sisteme geçildi ve dolayısıyla sonradan ilave edilen derslerden muafız. 240 KREDİ ilk sene kredili okuyanlar için geçerli.

Ben 2009 girişliyim, yani işte o ilk sene kredili okuyanlardanım. Bu yüzden bizim ilk sene aldığımız derslerin kredisi belli değil. Onlar bu hesaba katılmıyorum galiba (hesaplayınca yazıcam buraya, şu an kafam durmuş durumda).

Eğer sayfamda görünen 207 krediye bunlar dahil değilse, hesaplanıp dahil edilmeleri gerekecektir. Bilmiyorum ne olacak ya.
  • quote:

o zaman gelecek güz ortalamayı düzeltirsem baharda sembollik mantığı alma zorunluluğum kalkacak

Seneye güz döneminde bütün dersleri verseniz de bahar döneminde sembolik mantık dersini tekrar alacaksınız.
  • Hesapladım. Ve kredili sisteme geçtikten sonra aldığım derslerin kredi toplamları 132 yapıyor. Toplam almış olduğum kredi miktarı da 207 yapıyor. Yani ilk iki sene, yıllık sistemde okurken aldığım dersler toplam 75 kredi sayılmış anlaşılan. Yani onlar da hesaba katılmış.

Eee şimdi 240 krediyi bulamamış olduk. Nasıl olacak bu iş?
  • quote:

quote:

Seneye güz döneminde bütün dersleri verseniz de bahar döneminde sembolik mantık dersini tekrar alacaksınız.

dersi geçemedim yani bende seviniyordum geçtim diye
  • quote:

Hesapladım. Ve kredili sisteme geçtikten sonra aldığım derslerin kredi toplamları 132 yapıyor. Toplam almış olduğum kredi miktarı da 207 yapıyor. Yani ilk iki sene, yıllık sistemde okurken aldığım dersler toplam 75 kredi sayılmış anlaşılan. Yani onlar da hesaba katılmış.

Eee şimdi 240 krediyi bulamamış olduk. Nasıl olacak bu iş?

240 kredi ilk seneden itibaren kredili okuyanlar için geçerli siz her halükarda mezun oluyorsunuz sıkıntı yok.
  • quote:

240 kredi ilk seneden itibaren kredili okuyanlar için geçerli siz her halükarda mezun oluyorsunuz sıkıntı yok.

Valla stres oldum işte yine de.

Dönemlik sistemde her dönem 30 kredilik ders veriliyor, 8 dönemde de toplam 240 krediyi buluyor. Ama ilk iki sene ben yıllık sistemde okudum, ve aldığım ders sayısı bu yüzden daha az. Doğal olarak da kredi sayısı tutmuyor 240'ı. İleride sorun olur mu bilemedim. Normalde dönemlik sistemde ilk iki senenin kredi toplamı 30x4 =120 kredi olmalıyken, ben ve benimle başlayanlarda bu sayı 87 oluyor. Yani 33 kredi eksik, az da değil.

İnşallah bir sorun çıkarmazlar. Ders verdiler de biz mi almadık sanki, bizden kaynaklanan bir durum olmadığı için mantıken de mezun sayılmamız gerekiyor.
  • 2 haftada açıklandı yine sınavlar şahane oldu. Bu dönemde de 11 ders verdim, sıkıntı yok ama kafamı kurcalayan şeyler var; ingilizceden bütün sorulara doğru yanıt vermem rağmen 85 almam, siyaset felsefesinden yine aynı şekilde 90 almam çok ilginç. Gözümden kaçan bir nokta da yok 40 kere kontrol ettim hepsini. Geçen dönemde de geldi bu başıma, anlamadım gitti.
  • quote:

quote:

Valla stres oldum işte yine de.

Dönemlik sistemde her dönem 30 kredilik ders veriliyor, 8 dönemde de toplam 240 krediyi buluyor. Ama ilk iki sene ben yıllık sistemde okudum, ve aldığım ders sayısı bu yüzden daha az. Doğal olarak da kredi sayısı tutmuyor 240'ı. İleride sorun olur mu bilemedim. Normalde dönemlik sistemde ilk iki senenin kredi toplamı 30x4 =120 kredi olmalıyken, ben ve benimle başlayanlarda bu sayı 87 oluyor. Yani 33 kredi eksik, az da değil.

İnşallah bir sorun çıkarmazlar. Ders verdiler de biz mi almadık sanki, bizden kaynaklanan bir durum olmadığı için mantıken de mezun sayılmamız gerekiyor.

Yahu arkadaş mezun oldun işte lafı uzatma git büroya al diplomanı öyle matematiksel işlere girme altından kalkamazsın bizler 2009 girişli öğrencileriz yani felsefenin ilk kurulduğu yılda kaydolan öğrenciler o yüzden bizim için önemli olan tüm dersleri vermekti ben yapamadım onu ama sen verdin işte dahada uzatma git efendi efendi büroya ben mezun oldum kardeşim diplomamı istiyorum de sadece yok acaba mezunmu oldum lütfen bir bakarmısınız deme adamların sana diploma verecekleri varsa bile vermezler benden sana demesi ...

• Abi gerçekten patolojik sorunların var senin. Dalga geçmek ya da aşağılamak için söylemiyorum ama lütfen bir uzmandan yardım almaya çalış. Yazdıklarını görünce gülmüyor aksine üzülüyorum senin için.
  • quote:

Orijinalden alıntı: greatdilemma

Abi gerçekten patolojik sorunların var senin. Dalga geçmek ya da aşağılamak için söylemiyorum ama lütfen bir uzmandan yardım almaya çalış. Yazdıklarını görünce gülmüyor aksine üzülüyorum senin için.

Benim yerimde olsaydın şuan nefes aldığına şükrederdin emin ol . AÖF ve kader sağolsun beni bu hale getirdi ...
  • İNSAN HAKLARI-------------70 BC (MİLLET BU DESTEN YÜKSEK YAPMIŞ ÇANIDA PATLATMIŞ AA'SI 83,43)

MODERN FELSEFE--------------0 FF (İLKİNDEN DÜŞÜK ALDIM BİLEREK BIRAKTIM AA'SI 66,41)

SİYASET FELSEFESİ------------100 AA (HAYATIMDA GÖRDÜĞÜM EN KOLAY DERS BİDE 5 KREDİ ÇIKMIŞ SORULAR SAĞOLSUN AA'SI 96,16)

MANTIĞIN GELİŞİMİ-----------75 BA (YA BU DERSTE ÇIKMIŞ SORUYDU AMA 75 GELMİŞ ŞAŞIRDIM Bİ GRAM BİLE ÇALIŞMADIM BU DERSE AA'SI 89,13)

TÜRK SİYASAL HAYATI---------0 FF (BU DERSİN BİZE VERİLMESİNİN AMACINI ANLAMIYORUM ZOR DERSTİ AA'SI 69,70)

SOSYOLOJİDE YAKIN DÖNEM GELİŞMELER------65 BB (İLK SINAVDA ÇALIŞMADIM İKİNCİSİNE ÇALIŞTIM 65 ALDIM AA'SI 71,94)

İNGİLİZCE-------------35 DC (HİÇ ÇALIŞMADIM İKİ SINAVDAN DA 7 DOĞRU YAPTIM AA'SI 87,29)

4.SINIFIM 20'ŞER DERSLE GİRİYORUM.

• az once aof burosuna gidip diplomayi sordum, 15 - 20 gun sonra gelir dediler :(

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

az once aof burosuna gidip diplomayi sordum, 15 - 20 gun sonra gelir dediler :(

öncelikle tebrik ederim dostum hayırlı olsun son bir iki senedir açıklanır açıklanmaz diploma hazır oluyordu demek ki yine eski usule döndüler...

ben bu dönem bazı nedenlerden ilgilenemedim dersler gümbürdemiş hemen okul kafadan yarım dönem uzadı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gollory -- 17 Haziran 2013; 15:49:16 >
  • Son sınıf olduğunda güz döneminden 3 bahar döneminden 2 dersimiz var misal aynı dönem içerisinde alabiliyor muyuz?
  • quote:

Orijinalden alıntı: ManuaL

Son sınıf olduğunda güz döneminden 3 bahar döneminden 2 dersimiz var misal aynı dönem içerisinde alabiliyor muyuz?

alamazsın dostum her ders kendi döneminde açılıyor...
  • 
Sayfa: önceki 6768697071
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.