Şimdi Ara

A.Ü. Açıköğretim Fakültesi Felsefe Bölümü (71. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.663
Cevap
13
Favori
250.772
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 6970717273
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: gollory

İyi de 1-3, 2-4 kuralı yıllık sistemde de vardı hatta ben aof u bildim bileli var diyebilirim.

1. sınıftayken 2 dersin kalırsa 2ye geçebiliyordun 3'ten ders alma hayali bile kuramıyordun
    ama şimdi adamlar üstten daha fazla ders alabilmemizi sağladı, arkadaşa ters denk gelmiş, tamamen şanssızlık. Ama o sistemi suçluyor
    bir de sanki biz koymuşuz gibi kuralları bize karşı saçma bir üslupla anlatıyor..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ManuaL -- 19 Haziran 2013; 16:01:30 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ManuaL

quote:

İyi de 1-3, 2-4 kuralı yıllık sistemde de vardı hatta ben aof u bildim bileli var diyebilirim.

1. sınıftayken 2 dersin kalırsa 2ye geçebiliyordun 3'ten ders alma hayali bile kuramıyordun
    ama şimdi adamlar üstten daha fazla ders alabilmemizi sağladı, arkadaşa ters denk gelmiş, tamamen şanssızlık. Ama o sistemi suçluyor
    bir de sanki biz koymuşuz gibi kuralları bize karşı saçma bir üslupla anlatıyor..

Kuralları sen koymadın ama sanki AÖF adına konuşur gibi konuşuyorsun yukarda , yok başvursan sanki ne olacakmış ki yahu bana sanki BİMER de çalışan bir devlet memuru gibi konuşma birşey olmayacak belki ama ben yine hakkımı arıyorum işte bir ihtimal bakarsın birşeyler olur umudu içerisindeyim

O şanssızlık benim yerime sizleri vursaydı bakalım durumunuz şuanki gibi olurmuydu ? Eminim şuanda aöfü ateşe verecek kadar sinirli olurdunuz 1 ders yüzünden üstten ders alamıyacak olsaydnız eğer

• quote:

Orijinalden alıntı: kassablanka

quote:

quote:

Kuralları sen koymadın ama sanki AÖF adına konuşur gibi konuşuyorsun yukarda , yok başvursan sanki ne olacakmış ki yahu bana sanki BİMER de çalışan bir devlet memuru gibi konuşma birşey olmayacak belki ama ben yine hakkımı arıyorum işte bir ihtimal bakarsın birşeyler olur umudu içerisindeyim

O şanssızlık benim yerime sizleri vursaydı bakalım durumunuz şuanki gibi olurmuydu ? Eminim şuanda aöfü ateşe verecek kadar sinirli olurdunuz 1 ders yüzünden üstten ders alamıyacak olsaydnız eğer

Kredili sisteme geçtiğinde kayıt dönemi öne çekildi her zaman olandan eski sistemde aralık gibiydi şimdi ekimde oluyor
    Ben bölümümün kredili sisteme geçtiğini çok geç öğrendim ne bir bilgilendirme ne de bir duyuru oldu evime ulaşan
    Daha doğrusu olmuş aöf internet sitesinden açıklanmış ama ben orayı takip etmem gerektiğini bilmiyordum
    Burada herkes o dönemi okumuş ama ben kayıt tarihlerini kaçırdığım için o dönemim kayıp..
    Hayıflandım ama eşekliği kendimde aradım artık ne yapayım 1 dönem geriden gidiyor öğrenim hayatım
    Seninkinden çok daha fazla mazeretim var bence ama yapacak bir şey yok malesef..

• quote:

Kredili sisteme geçtiğinde kayıt dönemi öne çekildi her zaman olandan eski sistemde aralık gibiydi şimdi ekimde oluyor
    Ben bölümümün kredili sisteme geçtiğini çok geç öğrendim ne bir bilgilendirme ne de bir duyuru oldu evime ulaşan
    Daha doğrusu olmuş aöf internet sitesinden açıklanmış ama ben orayı takip etmem gerektiğini bilmiyordum
    Burada herkes o dönemi okumuş ama ben kayıt tarihlerini kaçırdığım için o dönemim kayıp..
    Hayıflandım ama eşekliği kendimde aradım artık ne yapayım 1 dönem geriden gidiyor öğrenim hayatım
    Seninkinden çok daha fazla mazeretim var bence ama yapacak bir şey yok malesef..

Seninki yine 1 dönem geriden gidiyor ya ben ? Ben felsefeye kaydolduktan sonra 1.sınıfta kaldım ve sınıfımı tekrar ettim benim 2 sene kaybım var şuan bu 1 dersle beraber , tamam bunlar sizin suçunuz değil o konuda haklısınız derslerime ve sınavıma çalışmadığım için tamamen benim suçum ama kimse bana oturupta lütfen AÖF çok güzel bir sistem kurmuş AÖF mükemmel ondan iyisi yok gibi cümleler etmesin , sizden rica ediyorum lütfen ...

• quote:

quote:

Seninki yine 1 dönem geriden gidiyor ya ben ? Ben felsefeye kaydolduktan sonra 1.sınıfta kaldım ve sınıfımı tekrar ettim benim 2 sene kaybım var şuan bu 1 dersle beraber , tamam bunlar sizin suçunuz değil o konuda haklısınız derslerime ve sınavıma çalışmadığım için tamamen benim suçum ama kimse bana oturupta lütfen AÖF çok güzel bir sistem kurmuş AÖF mükemmel ondan iyisi yok gibi cümleler etmesin , sizden rica ediyorum lütfen ...

Daha önceki sayfalardaki atışmalarınıda gördüm benimki de dahil kimse aöf harika demiyor zaten
    En harika sistemin bile daha iyisi olabilir, eleştiri, sitem olabilir bunuda doğal karşılarım
    Ayrıca bende 1 sene kaldım o kayıt kaçırmadan önce, 3 dersim vardı 2 olsa üst sınıf olacaktım sen olsan söver dururdun

• quote:

quote:

quote:

Daha önceki sayfalardaki atışmalarınıda gördüm benimki de dahil kimse aöf harika demiyor zaten
    En harika sistemin bile daha iyisi olabilir, eleştiri, sitem olabilir bunuda doğal karşılarım
    Ayrıca bende 1 sene kaldım o kayıt kaçırmadan önce, 3 dersim vardı 2 olsa üst sınıf olacaktım sen olsan söver dururdun

Dostum kaç yaşındasın bilmiyorum ama ben 24 yaşındayım ve hayatımın 4 yılı tamamen boşa geçti (felsefeye kaydolmadan önceki 4 yıldan bahsediyorum , liseden mezun olduktan sonra ki 4 yıl) ilk önce özel bir ünv. turizm ve otel işl. önlisans bölümü okuyayım dedim ilk sene dersler zayıf gelince ve sınıfımı tekrar etmem söylenince okuldan kaydımı sildirdim sonra AÖF işletmeye kaydoldum ondada 2.sınıfa geçmeme rağmen bir kaç dersten kaldığım için ondanda kaydımı sildirdim en son o sene felsefe bölümü açılmıştı yeni olarak ona kaydolayım dedim ondada ilk sene sınıf tekrarı yaptım kısacası 4 yılım boş yere heba oldu , bunun acısını şimdi daha iyi çekiyorum . Belki hovardalık yapacağıma adam akıllı derslerime çalışsaydım diğer insanlar gibi hocalara yağcılık yapsaydım şimdiye ikinci 4 yıllık ünv. mi okuyordum

Kader kısmet meselesi işte ... neyse artık zararın neresinden dönersen kar diye atasözü var , 24 yaşında değilde 26-27 yaşında mezun olayım bu bölümden önemli değil , zaten maksatta ünv. mezunu olmak değilmi ? Ondan sonra eğitim hayatı benim için biter gider bir dershanede felsefe öğretmenliği yaparım veya rehberlik servisinde psikolojik destek veririm , bu bana yeterde artar zaten .

• quote:

quote:

Yıllıkta öyle salak bir sistem yoktu ne zaman ki krediliye geçildi başımıza olmadık kurallar çıktı

Yıllık sistemde bir dersten 50 nin altında aldımı kalıyor üstünde aldımı geçiyordun ve bütün derslerini vermen gerekiyordu bir üst sınıfa geçmek için

Kaldı ki yıllık sistemde 1-3-4.cü dönem diye birşey yoktu onun yerine 1.sınıf , 2.sınıf .... vardı .

Dostum ben aof e yıllık sistemde başladım ikinci sınıfta Krediliye geçildi her iki sistemde de o kural vardı. Ki ben kaydolmadan once de sistemi biliyordum zaten

Yıllık sistemdeyken 1. Sınıfta dersin varsa 3 ten ders alamiodun kredilide onun donem olarak ayar çektiler yine degisen birşey olmadı. Yıllıkta olmamasına imkan yok gecisten sonra sınav yapilma tarzi değişmedi çünkü

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gollory -- 19 Haziran 2013; 18:54:33 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Madem bütünleme gelmiyor maliyeti çok diye ama tek ders sınavı yapılmalı.Tek ders içinde 1 sene gitmesi adama koyar bence.Tek ders sınavı yapılacak diye internette bi şeyler var.Ama ne kadar doğru bilmiyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: nomos

Madem bütünleme gelmiyor maliyeti çok diye ama tek ders sınavı yapılmalı.Tek ders içinde 1 sene gitmesi adama koyar bence.Tek ders sınavı yapılacak diye internette bi şeyler var.Ama ne kadar doğru bilmiyorum.

Klavyene eline sağlık , benimde anlatmak istediğim bu işte ama anlayan kim ki ?
  • https://twitter.com/cetinsayag

tek ders sınavı yapılacak herhalde.
  • Arkadaşlar eğer benim gibi 4.sınıf olup 2.sınıftan sadece 1 tane FF dersi var diye 4.sınıf güz dönemin hiç bir dersinden sınava giremeyecek olanlar varsa aşağıdaki dilekçeyi kendi email hesapları üzerinden doldurup aşağıda yazan iki adrese göndersinler , ne kadar çok dilekçe gönderirsek o kadar bizimde şansımız olacaktır

Gönderilecek Adresler ; aofak@anadolu.edu.tr , aubhim@anadolu.edu.tr

Konu ; Anadolu Üniversitesi AÖF Rektörü ve Yetkililerine

Mesaj ;

Merhaba , ben okulunuzun [TC Nonu yaz] numaralı öğrencisi [İsmini Soyismini Yaz] , bu yıl 4.sınıf olup tek dersten mezun olamayan öğrencilere kesin olmakla birlikte bütünleme sınavları yapacağınızı öğrenmiş bulunmaktayım . 2013 Güz döneminde girdiğim sınavda , [2.sınıftan kaldığınız o tek dersi yazın] dersinden FF aldığım için (bu arada 2.sınıfta kalma başka hiç bir dersim yoktur) 4.sınıf güz dönem derslerini bu sene alamıyorum , bu bende çok büyük huzursuzluk ve strese yol açmış ve aynı yıl beraber kaydolduğum arkadaşlarımdan 1 sene geç mezun olmama sebebiyet vermiştir . Sizin 4.sınıf olup tek dersten mezun olamayan öğrencilere bu bütünleme hakkını tanımanız , bana ise o [2.sınıftan kaldığınız o tek dersi yazın] dersi için hiç bir telafi hakkı vermemeniz arasında mantıklı hiç bir neden görememekteyim .

Üzülerek belirtmek istiyorum ki AÖF'ün yaptığı bu ayrımcılık ve uyguladığı çifte standart bu okuduğum okula hiç yakışmamaktadır . Sonuçta onlar tek dersten mezun olamazken bende tek ders için 1 yılımı uzatmış oluyorum .

Sizden en büyük ricam ve arzum tek dersten mezun olamayan öğrencilere yapacağınız bu sınavın aynısını ben ve benim gibi 4.sınıfa geçip tek ders yüzünden üstten ders alamayacak öğrencilerede yapmanızdır

Saygılarımla , [İsmini Soyismini Yaz]

• birinci sınıf bitti hayırlısıyla , bu aradaki boş dönem için kitap tavsiye edecek olan var mı ?
    malum işimiz okumak :)
  • Arkadaşlar İngilizce 3 ve 4'ün ders kitapları lazım.Elinde olan lütfen göndersin...
  • Beyler ben 2. üniversite olarak seneye aöf felsefeye girmeyi düşünüyorum ygs den barajı geçmek yada belli bir puan istiyormu?
  • EvrimDışı E kullanıcısına yanıt
    hayır ygs istemiyor örgün lisans eğitimine kayıtlı olman yeterli
  • Bazı AÖF bölümleri iki üniversiteyi aynı anda okumanı kabul etmiyor , felsefe bunlardan birimi bilmiyorum , yamuluyorsam eğer düzeltin
  • dodem D kullanıcısına yanıt
    Prof.Dr.Kenan GÜRSOY ve Doç.Dr.Caner TASLAMAN hocaların tüm kitaplarını tavsiye ederim.Ayrıca Caner Taslaman hocanın kitap ve çalışmalarınahttp://www.canertaslaman.com/ sitesinden ücretsiz ulaşabilirsiniz.İyi okumalar.
  • Arkadaşlar diplomamı almış bulunuyorum. Darısı başınıza (isim kısmını karaladım)

A.Ü. Açıköğretim Fakültesi Felsefe Bölümü

Ben diplomada AÖF ibaresinin olacağını bilmiyordum açıkçası, biraz hayalkırıklığı olmadı değil. Diploma notu da yazmıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Darkness -- 27 Haziran 2013; 10:14:46 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Darkness

Arkadaşlar diplomamı almış bulunuyorum. Darısı başınıza (isim kısmını karaladım)

Ben diplomada AÖF ibaresinin olacağını bilmiyordum açıkçası, biraz hayalkırıklığı olmadı değil. Diploma notu da yazmıyor.

Tebrikler @Darkness , darısı benim ve diğer arkadaşların başına diyelim şu 1 ders olmayaydı alttan bende kavuşacaktım şu kağıt parçasına bu sene
  • Darkness kullanıcısına yanıt
    Tebrikler dostum. Darısı hepimizin başına. Benim de bugün onur belgem geldi, güzel sürpriz oldu. Bu arada ağustos celbine yetişiliyor herhalde di mi 30 hazirandı sanırım son başvuru?
  • 
Sayfa: önceki 6970717273
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.