İlk defa buradan alışveriş yaptım. Bugün telefonuma mesaj geldi, adresinizi bulunamadı, kargo teslim edilemiyor, linke tıklayıp adresinizi güncelleyin gibi bir şey. Ben yemem demeyin, bir anlık dikkatsizlik ile öyle bir yiyorsunuz ki. Kafamıza şunu iyice kazımak lazım bu ülkede birkaç istisna harici firmaların alayı dolandırıcı ve onları denetlemesi gereken iktidar da görevini yapmıyor. Mesajın geldiği yer yurt dışı numara, siparişim Yurt İçi Kargo ile gelecek (A101'de de öyle yazıyor gelen mesajda da) ama PTT sayfası açıldı, link cutt, kargocu adresi bulamazsa telefon açıyor farklı kargo şirketlerinde defalarca başıma geldi... Normalde hiçbirini yemem, bu tip mesajları açmadan fark ederim. Neyse en son 7 TL ücret ve ücret için kart numarası istenince kafam en sonunda zahmet edip çalıştı da fark ettim. Ha linke tıkladığım için virüs yedim mi orası meçhul. Telefonda borsa bilgileri falan da var. |
A101'den Online Alışveriş Yapanlar Dolandırıcılığa Dikkat Etsin
Son zamanlarda, A101'in internet sitesinden alışveriş yapan kişilerin dolandırıcılığa maruz kaldığı bildirilmiştir. Bu dolandırıcılıklar, özellikle Dyson süpürgeleri gibi yüksek değerli ürünlerin satın alınmasıyla ilgilidir.
Dolandırıcılar, A101'in internet sitesine benzer sahte web siteleri oluşturmakta veya A101'in sosyal medya hesaplarını taklit etmektedirler. Bu sahte platformlar aracılığıyla, Dyson süpürgelerini gerçek fiyatlarından önemli ölçüde düşük fiyatlarla satmaktadırlar.
A101 internet sitesinden alışveriş yaparken aşağıdaki önlemleri alarak dolandırıcılıktan korunabilirsin:
- Her zaman A101'in resmi internet sitesini ziyaret ettiğinden emin ol.
- Şüpheli görünen veya normalden çok düşük fiyatlar sunan tekliflerden sakın.
- Kişisel bilgilerini veya kredi kartı bilgilerini güvenilir olmayan kaynaklara verme.
- Herhangi bir şüphen varsa, A101 müşteri hizmetleriyle iletişime geç.
Dolandırıcılığa maruz kaldığını düşünüyorsan, derhal aşağıdaki adımları uygula:
- Banka veya kredi kartı şirketini bilgilendir.
- Emniyet güçlerine suç duyurusunda bulun.
- A101 müşteri hizmetlerine durumu bildir.
A101'den online alışveriş yaparken dikkatli olmak, seni olası dolandırıcılıklardan koruyacaktır. Sahte web sitelerine ve şüpheli tekliflere karşı uyanık ol ve her zaman resmi kaynaklardan alışveriş yapmayı tercih et.