Şimdi Ara

Dolandırılmamak için okuyun | Eski hesaplarla alışverişe dikkat edin.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
37
Cevap
5
Favori
963
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Konunun Etiketleri
AMD #AM4 AMD / Intel #AMD Şehir #Ankara İlan Türü #Alınık Anakart/CPU #İşlemci Kondisyon #Kullanılmış
21 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Satışta: Bu ürün şu anda teklif verilmeye ve satın alınmaya uygun, satıcı ile iletişime geçebilirsiniz. Satın Al
    1
    1 Dolandırılmamak için okuyun | Eski hesaplarla alışverişe dikkat edin.

Merhaba sayın forum üyeleri.

https://forum.donanimhaber.com/profil/379166

Ürün satın almak için münasebet kurduğum bu kişi dolandırıcı çıktı malesef.

Ben 7500₺ dolandırıldım, umarım sizlerin canı yanmaz.

##########################################################

Konu sonrası edit:

Biraz okuyup araştırma sonucu, şahısın +90 554 536 19 18 numarası ile faaliyet gösterip birçok farklı IBANla, numarayla, çalıntı forum hesaplarıyla dolandırıcılık yaptığını öğrendim. Eski & kullanılmayan forum hesaplarını ele geçirip onlar üzerinden dolandırıcılık yapıyor.

Daha fazla bilgi için bu konuya bakabilirsiniz:

https://forum.donanimhaber.com/dolandirilmadan-once-okuyun-lutfen--160180766

Eğer halihazırda şikayetçi olmayan varsa aşağıdaki 3 adımı gerçekleştirin lütfen.

1) Bankanızı arayın, işlemin ikinci el alışveriş dolandırıcılığı olduğunu belirtin. Havale yaptığınız bankayı öğrenin

2) Karakola gidin, telefonunuzdan bütün bu konuşmaları ve dekontu ekran görünütüsü alıp, havale dokuntunun da görseliyle birlikte ifadenize ekletin (karakoldaki memur görselleri sizden mail ile alacak, dekontu çıktı alıp imzalayacaksınız)

3) Havale yaptığınız bankanın (alıcı, dolandırıcının) müşterisiyseniz çağrı merkezinden, değilseniz o bankaya ait en yakın şubeden bu durumu bizzat bankaya bildirin. Dilekçe yazdıracaklar. Durumu "olayı bilginize iletiyorum ifademin fotokopisi ektedir" şeklinde dilekçede belirtin.

Sistem Notu : Bu ilan her türlü yoruma açıktır.

Fiyat : 1 TL Miktar : 1 Sıfır Ürün : Hayır Garantisi Var : Hayır Satıldığı Şehir : Ankara Kargo Ücreti : Alıcı Öder Kargo Şirketi : Yurtiçi Kargo İlan Durum : Satışa Açık

• Şimdilik bilinen dolandırılanlar ve dolandırıcının kullandığı sahte IBAN adresleri (kendisinin paylaştığı) aşağıda derlenmiştir.

IBAN'lar her seferinde değişmekte, ancak kişi adları aynı. En azından bu bilinen isimlerle alışveriş yapmaktan kaçının.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ThePrimarch -- 11 Mart 2025; 17:57:23 >
  • Hayda ben de bir şey satın aldım kendisinden...?

• Öne çıkması için lütfen bu butona basın.

Hakkında suç duyrusunda bulunulacaktır

• Geçmiş olsun. 7500 TL ye ne almıştınız?

• ramazandeveli kullanıcısına yanıt

Sağolasın Ramazan abim. İşlemci için görüşmüştük, Ryzen 5800.

Diğer arkadaş da 3060 için görüşmüş. Adam seri dolandırıcı.

• Eleman herhalde bu işi seri olarak yapıyor. Telefonları açmıyor, hesabı ban yemiş, herhangi bir şekilde iletişim kurmuyor. Parayı alıp arazi olanlardan.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • ya da hesabı ele geçirildi?

• 750₺ de beni dolandırdı

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: hyhelvaci

750₺ de beni dolandırdı
    Ali tavşan adına para yatırdım. Dünden beri gelmedi deyip durdu.

• hyhelvaci kullanıcısına yanıt

Ucuz kurtarmışsınız hocam.

• bado6100 kullanıcısına yanıt

Bu da mümkün hocam. Yumus İmre 19 yaşında, Adana/Ceyhan adresinde biri.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ThePrimarch -- 10 Mart 2025; 18:26:59 >
  • ThePrimarch kullanıcısına yanıt
    Evet hocam. Sabah bakalım deyip durdu. Fast işlem hemen geçer dedim. Gelmedi dedi. Sabah 10.00 gibi yazdım cevap vermedi. Sonra hesaba bakim dedim. Süresiz banlanınca dedim ki başka kişileride dolandırmış.

• hyhelvaci kullanıcısına yanıt

Moderatörlerden ses seda yok neden banlandığına dair. Belki sebebini öğrenince bir şeyler daha mantıklı gelir. Görünüşe göre adam sahte IBAN kullanarak herkesten 3-5 ne bulursa cepliyor.

• ThePrimarch kullanıcısına yanıt
    Aynen öyle hocam. Bence bu 1-2 kişilik olay değil bakalım daha kaç kişi var.

• Geçmiş olsun. Konuyu okuyanlar için uyarı; alım yapmadan önce satılık ilanı açtırın. İlan açabilmek için mobil onay gerekir, çalıntı hesapla mobil onay yapamazlar.
    Alım ilanınıza yanıt veren referansı eski tarihli üyelerden özellikle şüphelenmeniz lazım.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • efyavas kullanıcısına yanıt

Teşekkürler hocam. Bilgiler için sağolun

• Bahsi geçen şahıs ile ilgili başka bir konu:

https://forum.donanimhaber.com/dolandirilmadan-once-okuyun-lutfen--160180766

0554 536 19 18 numarasını kullanarak dolandırıcılık yapıyor. Farklı isimler, farklı ibanlar. Çalınan Donanımhaber hesapları.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ThePrimarch -- 10 Mart 2025; 20:17:47 >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.