Şimdi Ara

Başkaları da dolandırılmasın. Dikkat

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
65
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    2 hafta önce evden çalışma araştırması yapıyordum.
    Girdiğim tüm firmaları ve imgeleri internette araştırmama rağmen aşağıda sıraladığım firma ve yöntemine denk gelmedim.
    Şikayet var sitesine yazdım ama onlar firma isimlerini yayınlayamayacaklarını ilettiler. Fakat bu firma isimlerini yazmazsam başkalarının da başına gelebilir diye bir şekilde ifşa etmek istiyorum.
    Eğer yayınlarsanız sevinirim
    Geçen hafta emniyet ve savcılığa suç duyurusunda bulundum. Emniyettekiler ilk siz olabilirsiniz bu firma isimlerini duymadık dediler.
    Öncelikle iş arama sitesi Talent forge craft
    Başvuruda sadece telefon numarası yazıyorsunuz.
    Ertesi gün WhatsApp üzerinden yurtdışı numarası ile iletişime geçtiler. Kendini Emag marketplace çalışanı olarak tanıttı. Amazon ya da eBay gibi firmaların ürünlerini sattığı bir platform olduğunu açıkladı. Burada benden talep ettikleri şey satışı düşük olduğu için görünürlüğü az olan ürünlere yapay olarak sipariş açarak satış miktarını arttıracağımı ve verdiğim sipariş üzerinden %1 komisyon alacağımı aktardı. Uluslararası bir firma oldukları için kripto para kullanılması gerektiğini söyledi. Komisyonlar kriptoyla hesaplandığı için de OKX de hesap açmamı söyledi. Komisyonlar 0.80 usdt gibi rakamlardı. Hergün 38 görevi yani siparişi yapıp komisyonu kazanıyordun. Detayları anlatmak için kendi hesabından davetiye kodu gönderip giriş yapmamı istedi. İlk günler 20-30 usdt kazandım. Onun hesabından da işlem yaptığım için ondan da komisyon kazandım. Beş gün sonra 38. görevde hesap bakiyemden fazla tutarda bir sipariş çıktı. Onu ödediğim taktirde yüklü bir komisyon kazanacaktım. Ödemek istemediğimi söyledim. Son görev olduğu için artık komisyonunu alacaksın dedi. İkna oldum. Ödeyince yine yüksek meblağlı bir sipariş çıktı. İtiraz ettim. Bunları aynı zamanda müşteri hizmetleriyle de yazışıyordum. Sürekli Emag marketplace in uluslararası bir şirket olduğunu ufak hesaplarla uğraştırdığım gibi bir algı yaratıldı. Onu da ödedim. Komisyonu OKX e aktarma aşamasına gelince kazancımın vergisini ödemem gerektiği söylendi. Araştırdım , kripto para kazancından söyledikleri oranda vergi ödemem gerekiyordu. Vergisini de hesaba aktardım. İşlemleri tamamladıklarını söylediler. Para OKX hesabıma geçmeyince tekrar müşteri hizmetlerine sordum. OKX hesabımda çok fazla aynı gün içinde işlem olduğundan Kripto Para Risk Kontrol Merkezi tarafından hesabımın bloke edildiğin söylediler. Riskin paylaşılması gerektiğini ve tutarın %30 unu yatırma mı söylediler. Böyle bir merkez bulamadım. Dolandırıcı olduklarını söyledim. Yine uluslararası bir firmayı karalayamazsınız dediler. Parayı ödemedim ama benim için ciddi bir parayı kaptırmış oldum.
    Başkalarının da canı yanmasın diye bir şekilde ifşa etmek istiyorum.
    Bu konuda yardımcı olursanız sevinirim.
    Teşekkürler

• Geçmiş olsun.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.