Şimdi Ara

Sahtekar satıcılar ve dikkat edilmesi gereken ilanlar

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
72
Cevap
1
Favori
7.563
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Hepimizin bildiği gibi ve ne yazık ki, ülkemiz sahte ürünler ve sahtekarlarla dolu.

Pek çok e-ticaret platformunda site sahipleri sahte ürünlerin satılmasını teşvik ediyor, bu terbiyesizlik ve kanunsuzluğun bir parçası olmayı en doğal hakları olarak görüyorlar. Bu sebeple internetten ürün almak çok ciddi bir işkenceye dönüşüyor.

Sahibinden.com'a haftada birkaç kere bakarım, alışveriş yapılabilecek insan sayısı gerçekten az. Son zamanlarda sıkça gördüğüm, birkaç ilanını burada paylaştığım bir sahtekarın başka bir ilanını sizlere tanıtmak istedim.

İlanımız şu:http://www.sahibinden.com/ilan/alisveris-saat-kol-saati-rolex-submariner-73244154/detay/

İnanılır gibi değil, 1.950 TL'ye Rolex Submariner satıyor adam! Timezone ve Chrono24'te en kötü durumdaki Submariner'lar dahi 3.500 USD civarına satılıyor, bu sahtekar ise üçte biri fiyatını istiyor sadece.

Fotoğrafları buraya ekleyemedim, bu sebeple ilanı açıp bakmanız gerekecek ama, saatte gördüğüm hataları sıralamam gerekirse:

1. Kadrandaki Rolex yazısı yanlış.

2. Tarih fontu yanlış.

3. Saatin X41900 olan seri numarası yanlış. (Bu konuya sonra detaylı olarak değineceğim.)

4. Boynuzların arasında yazan model numarası yanlış, bu saat sözde 16610 olmalı iken 116610 yazıyor.

5. Makine sözde klon, ama makine hiçbir Rolex'te görülmeyen ve bundan sonra da muhtemelen görülemeyecek bir plastik yastığın içinde. 16610'da daima full balance bridge kullanılmasına karşın bunda sadece balance cock (Bu terimlerin Türkçe karşılığını bilmiyorum, bilen birisi varsa bana söylerse severek düzeltirim ve bu arada ben de öğrenmiş olurum.) var.

6. İlan metni: Kötü bir Türkçe ile yazılmış, yazım ve içerik olarak hatalarla dolu bir metin. OTAP iflas edeli, yani Rolex dağıtıcılığını bırakalı yıllar oluyor. OTAP, ROTAP oldu ve bildiğim kadarıyla Ankara'da mağazaları var.

Gelelim seri numarası meselesine: Bu satıcımız o kadar zeki(!) ki, önüne gelen ilk sahte saatin bilgilerini ve fotoğraflarını kullanmış. Google'da "Submariner X41900" ifadesini arattığınızda karşımıza ilk çıkacak şeyler şunlar:

http://forums.watchuseek.com/f23/two-tone-submariner-x-series-real-fake-photos-234722.html
    https://www.rolexforums.com/showthread.php?t=194719

Gökhan Şehitoğlu adlı satıcının pek çok ilanını Sahibinden.com'a şikayet ettim, ancak Sahibinden.com yetkilileri (!) ilanda asla bir sorun bulamadı ve benim ilan sahibi ile temas kurmam gerektiği yönünde tavsiyelerde bulundular. Bu ilanı şikayet etmedim çünkü uzunca bir şikayet metni hazırlıyorum ve cevap olarak önceden hazırlandığı yüzlerce metreden belli olan bir red yazısı almak hiç hoşuma gitmiyor. Bu yüzden satıcının bu ilanını şikayet etme gereği hissetmedim açıkçası, ama buraya yazarsam belki bazılarına yararım dokunur.

Taklit saate karşıyım tamam, ama taklit saat satmanın da bir adabı vardır. Taklit saati gerçek diye geçirmeye çalışmak, en hafif ifade ile dolandırıcılıktır. Yüz yüze olsak dolandırıcılık gibi hafif ifadeler kullanmazdım ama neyse artık.

Bundan sonra ben gördüğüm dolandırıcılık ilanlarını, özellikle taklit saati gerçekmiş gibi satmaya çalıştığından emin olduğum ilanları burada paylaşacağım. Sizler de bunu yaparsanız güzel bir arşiv oluşturabiliriz.

Kolay gelsin.

• "full balance bridge" ve "balance cock"
    her ikisini de balans baskısı olarak adlandırıyoruz fakat bu adlandırma usta'dan ustaya değişebiliyor."Balance cock"'ta balans baskısı,makina'ya tek nokta'dan sabitlenirken,"full balance bridge"'te balans makina'ya iki nokta'dan sabitlenir.
    "full balance bridge"'e en iyi örnekler Rolex 3135-3155 ve Omega 8500 kalibreleri eskilerden de Seiko 6138-6139 kronografları gösterebiliriz.
  • Son mesajlar kısmında bu konuya Valjoux isimli arkadaşın mesaj yazdığı görünüyor. Fakat konuyu açtığım zaman mesajı göremiyorum. Herhalde sistemden onay bekliyor.

Balans çeşitleriyle ilgili yazmıştır diye düşünüyorum.Kendisinin ne yazdığını bilmediğimden dolayı o konu hakkında benim yazacaklarım sığ kalacağından, o konuyu kendisine bırakıyorum.

Sadece bir hatırlatma da ben yapayım istedim. Rolex saatler için sonradan sertifika temini gibi bir durum kesinlikle mümkün değil. İlandaki sahtekarın iddia ettiği üzere, yetkili satıcı tarafından tekrar belge tanzimi yapılamaz, çünkü saat ile ilgili sertifika ancak üretici firma tarafından düzenlenmektedir.

Bir ihtimal, satıcı firmadan alabileceğiniz tek şey; daha önceki faturanın kopyası olabilir, o da hiç bir işe yaramaz.
  • bu konu tsf de de konu oldu.sanırım şikayet edildi bende şikayet ettim.bakalım bana ne diyecekler.

inceleme uyarı ve açıklamalarınız için ayrıca teşekkürler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: rrauff

bu konu tsf de de konu oldu.sanırım şikayet edildi bende şikayet ettim.bakalım bana ne diyecekler.

inceleme uyarı ve açıklamalarınız için ayrıca teşekkürler.
    Vajoux ustanın mesajı şimdi görünüyor, tahmin ettiğim gibi balans konusunda gerekeni yazmış. Vermiş olduğu bilgi için teşekkür ediyor ve hoşgeldin diyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: er-tay

Vajoux ustanın mesajı şimdi görünüyor, tahmin ettiğim gibi balans konusunda gerekeni yazmış. Vermiş olduğu bilgi için teşekkür ediyor ve hoşgeldin diyorum.

Alıntıları Göster
    Ben de hoşbulduk diyorum.
    Donanım haber'e ben bugün üye oldum,o yüzden aktivasyon gerekiyormuş,o da oldu,artık müsait oldukça bir şeyler yazmaya çalışırım.

• Sevindirici haber hoşgeldiniz Valjoux usta
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Valjoux

"full balance bridge" ve "balance cock"
    her ikisini de balans baskısı olarak adlandırıyoruz fakat bu adlandırma usta'dan ustaya değişebiliyor."Balance cock"'ta balans baskısı,makina'ya tek nokta'dan sabitlenirken,"full balance bridge"'te balans makina'ya iki nokta'dan sabitlenir.
    "full balance bridge"'e en iyi örnekler Rolex 3135-3155 ve Omega 8500 kalibreleri eskilerden de Seiko 6138-6139 kronografları gösterebiliriz.

Teşekkürler ustam, bu arada hoşgeldiniz.

Yakalamışken sorayım, full balance brigde, balance cock ile kıyaslandığında daha sağlam bir sistem midir? Birbirlerine karşı ne gibi üstünlükleri vardır?

Bu arada yanlış hatırlamıyorsam Panerai'nin yeni kurmalı makineleri de full balance brigde kullanıyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: Polemik

quote:

Yakalamışken sorayım, full balance brigde, balance cock ile kıyaslandığında daha sağlam bir sistem midir? Birbirlerine karşı ne gibi üstünlükleri vardır?

Bu arada yanlış hatırlamıyorsam Panerai'nin yeni kurmalı makineleri de full balance brigde kullanıyor.

Alıntıları Göster
    Hoşgeldin Valjoux ustam. DH foruma da gelmen çok çok iyi oldu. Teşekkürler verdiğin bilgiler için.

• quote:

quote:

Hoşbulduk,

konuyu biraz daha derinleştirmekte fayda var aslında "balance cock"'ta ana şase'ye(main plate)te 1 vida ile sabitlenir fakat bu durum yeterli olmayacağı için üreticiler hem balans baskısına hem de şaseye ilave tasarımlar yaparak balans baskısı'nın stabilitesini artırırlar. bunu örneklerle anlatmaya çalışayım;Seiko 7S26-7S36'da ana şase'ye yapılan 1.5 mm'lik dikey bir uzantı,balans baskısına da sabitleme vidası'nın 3-4 mm kadar arkasına bir delik açılarak balans baskısı önce bu nokta'dan oturtulur sonra sabitleme vidası takılır(bu örneği özellikle verdim forum'lar da pek çok kullanıcı da Seiko 5 var ve hemen hemen tamamı transparan kapaklı merak edenler bu durumu rahatlıkla görebilirler).Citizen'ler de ise vida'nın dışında 2 sabitleme noktası vardır.
    Tabi ki "full balance bridge","balance cock"'a göre çok daha sağlam bir sistemdir,dışarıdan gelecek darbeler de stabil özelliğini daha rahat koruyabilecektir.
    Evet Panerai'nin yeni P200X serisi'nin tamamı "full balance bridge" kullanıyor.

• quote:

quote:

quote:

Hoşbulduk,

konuyu biraz daha derinleştirmekte fayda var aslında "balance cock"'ta ana şase'ye(main plate)te 1 vida ile sabitlenir fakat bu durum yeterli olmayacağı için üreticiler hem balans baskısına hem de şaseye ilave tasarımlar yaparak balans baskısı'nın stabilitesini artırırlar. bunu örneklerle anlatmaya çalışayım;Seiko 7S26-7S36'da ana şase'ye yapılan 1.5 mm'lik dikey bir uzantı,balans baskısına da sabitleme vidası'nın 3-4 mm kadar arkasına bir delik açılarak balans baskısı önce bu nokta'dan oturtulur sonra sabitleme vidası takılır(bu örneği özellikle verdim forum'lar da pek çok kullanıcı da Seiko 5 var ve hemen hemen tamamı transparan kapaklı merak edenler bu durumu rahatlıkla görebilirler).Citizen'ler de ise vida'nın dışında 2 sabitleme noktası vardır.
    Tabi ki "full balance bridge","balance cock"'a göre çok daha sağlam bir sistemdir,dışarıdan gelecek darbeler de stabil özelliğini daha rahat koruyabilecektir.

bu konu az bilenler için belaltına inmeye başladı :)

bilgi paylaşımı için cidden teşekkürler, esasında ustalar mekanik saatleri kademe kademe anlattikları cesitli bolumler acsalar ?

• quote:

Orijinalden alıntı: LastNomad

quote:

quote:

quote:

Hoşbulduk,

bu konu az bilenler için belaltına inmeye başladı :)

bilgi paylaşımı için cidden teşekkürler, esasında ustalar mekanik saatleri kademe kademe anlattikları cesitli bolumler acsalar ?

Alıntıları Göster
    sanırım çabalarımız sonucunda ilan onay sürecine alınmış.yada başka bir sebep var ben atladım

• 1.950 TL olan fiyat 5.000 TL yapıldığı ve ilan açıklaması değiştirildiği icin ilan onay sürecine girmiş. Dolandırıcı burayı okuyor olabilir.
  • quote:

1.950 TL olan fiyat 5.000 TL yapıldığı ve ilan açıklaması değiştirildiği icin ilan onay sürecine girmiş. Dolandırıcı burayı okuyor olabilir.
    satıcı uyarılmış sanırım tekrar açıklamada değişiklikler yapmış.ilanda onaylanmış kaldığı yerden devam ediyor.
    site ile aralarında neler gelişti bilemeyiz ama ya çok pişkin yada zamanında kendiside orjinal diye aldı, var bir sıkıntı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: rrauff

satıcı uyarılmış sanırım tekrar açıklamada değişiklikler yapmış.ilanda onaylanmış kaldığı yerden devam ediyor.
    site ile aralarında neler gelişti bilemeyiz ama ya çok pişkin yada zamanında kendiside orjinal diye aldı, var bir sıkıntı.

Alıntıları Göster
    Bugün karşımızda yeni bir sahtekar var.

İlanımız şu:http://www.sahibinden.com/ilan/alisveris-saat-kol-saati-rolex-oyster-perpetual-datejust-455b-18k-75158020/detay

Satıcının adı İbrahim Yıldırım.

Saatin kadranı, kolları, indeksleri ve büyüteci ben sahteyim diye bağırıyor.

• quote:

İlanımız şu:http://www.sahibinden.com/ilan/alisveris-saat-kol-saati-rolex-oyster-perpetual-datejust-455b-18k-75158020/detay

Öyle deme dedesinden kalmış . ''SAATİN ALTINDA HOLOGRAMI NE BİLİYİM KORDONUNDA SERİ NUMARASI MODEL NUMARASI MEVCUT'' demiş bu nasıl bi açıklama bu şekilde konuşarak orjinal olduğunu kanıtlamaya çalışmış kendince gerçi ben pek iyi anlamam ama bu üslubu gördükten sonra

• quote:

Orijinalden alıntı: Mao Vladimir Ozan Castro

quote:

Öyle deme dedesinden kalmış . ''SAATİN ALTINDA HOLOGRAMI NE BİLİYİM KORDONUNDA SERİ NUMARASI MODEL NUMARASI MEVCUT'' demiş bu nasıl bi açıklama bu şekilde konuşarak orjinal olduğunu kanıtlamaya çalışmış kendince gerçi ben pek iyi anlamam ama bu üslubu gördükten sonra

Alıntıları Göster
    Hışırı çıkmış saat'in "hologramımı ne biliyimi" ilk günkü gibi yepyeni duruyor. Dede, saat'in hologramımı ne biliyimi'nin üstüne koruyucu bir film falanmı yaptırdı acaba?

• quote:

Hışırı çıkmış saat'in "hologramımı ne biliyimi" ilk günkü gibi yepyeni duruyor. Dede, saat'in hologramımı ne biliyimi'nin üstüne koruyucu bir film falanmı yaptırdı acaba?

İlahi Er-tay ağabey..

İşin büyüsü zaten o "hologramımı ne biliyim"de..
  • quote:

Orijinalden alıntı: Can-KSK

quote:

İlahi Er-tay ağabey..

İşin büyüsü zaten o "hologramımı ne biliyim"de..

Alıntıları Göster
    Bugünkü sahtekarın ilanı şu:http://www.sahibinden.com/ilan/alisveris-saat-kol-saati-ozel-bir-saat-74754317/detay

Satıcının adı: Murat Yüceaktaş.

Araba ile takas olurmuş, ayrıca da beyefendi mantıklı teklifler bekliyormuş.

• quote:

Bugünkü sahtekarın ilanı şu:http://www.sahibinden.com/ilan/alisveris-saat-kol-saati-ozel-bir-saat-74754317/detay

Satıcının adı: Murat Yüceaktaş.

Araba ile takas olurmuş, ayrıca da beyefendi mantıklı teklifler bekliyormuş.

Alıntıları Göster
    yakalarsam muck muck ilanlar işte :)

• 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.