Tek port çıkışlı modemimi çoklayıp led tv ve diğer odada kullanılan laptopa internet akışı sağlamak için switch almanın en ucuz ve pratik yöntem olduğunu gördüm.Lakin domates alırken bile sağına soluna iyice baktığımıza göre switch alırken siz değerli arkadaşlarıma sormadan bişey yapmayayım dedim. mesela şu iyimidir
birşey dikkatimi çektim 5 portlu yazıyor arkasında beş kablo yeri var pekiya pencereden gelen kabloyu bunun neresine sokuşturacağım .eğer 5 porttan birine sokuşturacaksam geriye 4 port kalmaz mı ?
Tek portlu modeminden gelen kablo bi ana bilgisayara takılacan (not: 2 ethernet kartı kullanacaksın) daha sonra paylastırıp switch üzerinden diğer pclere dağıtacaksın diğer bir yöntem ise her zaman işe yaramayabilir tek portlu modemden gelen etherneti 5li switchin bir girisine takıcaksın geri kalan 4ü ilede dağıtacaksın. 8li tercih et
Üsttekiler senin işini görebilecek ürünler, alırken marka kadar aldığın yerede dikkat et. Portun birisini tabiki modem için kullanacaksın, ayrıca inş. modemin router özelliği vardır.
Tesekkür ederim arkadaşlar Önerilerinizle şunu sipariş verdim bu arada modemimin router özelliği varmış şu halde sorun çıkarsa paylaşırım